romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Kablosuz Güvenlik - Katman 2 DoS

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,959
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,966
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bu saldırılar, kötü niyetli saldırganlar tarafından başlatılma olasılığı en yüksek olan saldırılardır. Bu saldırının temel fikri, 802.11 kablosuz çerçevelerini değiştirmek ve bunları havaya enjekte etmek (veya yeniden iletmek)tir.

En yaygın Katman 2 DoS saldırı türleri, bağlantı kesme veya kimlik doğrulama kaldırma yönetim çerçevelerinin taklit edilmesini içerir. Bunun bu kadar etkili olmasının nedeni, bu çerçevelerin istek çerçeveleri DEĞİL, bildirim çerçeveleri olmasıdır!

1780276782732.png

Kimlik doğrulama işlemi, ilişkilendirme için bir ön koşul olduğundan (yukarıda gösterildiği gibi), bir kimlik doğrulama kaldırma çerçevesi istemciyi otomatik olarak ilişkilendirmeden çıkaracaktır.

Bu tür bir saldırı (bir kez daha), aireplay-ng aracı kullanılarak başlatılmış olabilir. Bu aracın ne kadar güçlü olduğunu görebiliyor musunuz?

ESSID'si "home_e1000" olan ev ağımı bir kez daha hedefleyerek, önce airodump-ng ile bağlı istemcileri kontrol ediyorum.

1780276804905.png

Akıllı telefonum, 98:0D:2E:3C:C3:74 MAC adresine sahip home_e1000 ağına bağlı cihazdır. Ardından, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi akıllı telefonuma karşı bir kimlik doğrulama hatası DoS saldırısı gerçekleştiriyorum.

1780276826641.png

Sonuç olarak, evdeki hedef cihazım (akıllı telefonum) Wi-Fi ağından tekrar bağlantısı kesiliyor.

Bu tür saldırılara karşı önleme tekniği, 802.11w-2009 Standardı Yönetim Çerçevesi Koruması (MFP) kullanmaktır. Basitçe söylemek gerekirse, bu standart, yönetim çerçevelerinin (bağlantı kesme veya kimlik doğrulama kaldırma çerçeveleri gibi) güvenilir bir erişim noktası tarafından imzalanmasını gerektirir ve kötü niyetli bir istemciden veya sahte bir erişim noktasından geliyorsa, dikkate alınmamalıdır.​

eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri