Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu HTML Web Kaynakları

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bu konumda Microsoft Dynamics CRM'deki çeşitli web kaynaklarını anlatmaya çalışacağım.

HTML Web Kaynaklarının Uygulamaları
CRM'deki bir HTML Web Kaynağı, bir tarayıcıda görüntülenebilen herhangi bir HTML içeriği içerebilir. HTML Web Kaynaklarını kullanmak isteyebileceğiniz aşağıdaki senaryoları göz önünde bulundurun:

CRM ekranında göstermek istediğiniz statik bir HTML sayfanız var.

Bazı giriş parametreleri bekleyen ve bu giriş parametrelerine göre işlenen özel bir HTML sayfanız var. Örneğin, harici bir API veya web servisinden bilgi aldığınızı ve bunu CRM'de görüntülemek istediğinizi düşünün.

Standart CRM kullanıcı arayüzünden farklı bir görünüm ve hisle bazı bilgileri görüntülemek istiyorsunuz.

Giriş parametrelerine göre işlenen özel bir ASPX sayfanız (CRM uygulaması dışında) var. CRM, ASPX web kaynaklarına sahip olmanıza izin vermediğinden, bir HTML Web Kaynağı oluşturabilir ve bu HTML sayfasından harici ASPX sayfasını çağırabilirsiniz.

HTML Web Kaynağı Örneği
TutorialsPoint'e Hoş Geldiniz metnini görüntüleyecek çok basit bir HTML Web Kaynağı oluşturacağız. Bunun çok basit bir HTML Web Kaynağı örneği olduğunu unutmayın. Pratikte, HTML Web Kaynakları bundan daha karmaşık olacaktır.

Adım 1 − sampleHTMLWebResource.html adında bir HTML dosyası oluşturun ve aşağıdaki kodu kopyalayın.

HTML:
<!DOCTYPE html>
<htmllang = "en"xmlns = "http://www.w3.org/1999/xhtml">
   <head>
      <metacharset = "utf-8"/>
      <title>Welcome to Turkmmo</title>
   </head>

<body>
      <h1>Welcome to Turkmmo. This is an example of HTML Web Resource.</h1>
   </body>
</html>

Adım 2 − Öncelikle yeni bir Web Kaynağı oluşturacağız ve ardından bunu İletişim formunda referans göstereceğiz. DefaultSolution'ı açın ve sol panelden WebResources sekmesine gidin. Yeni'ye tıklayın.

1.jpg

3. Adım − Yeni bir Web Kaynağı penceresi açılacaktır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi bilgileri girin ve 1. adımda oluşturduğumuz HTML dosyasını seçin. Kaydet ve Yayınla'ya tıklayın. Pencereyi kapatın.

2.jpg

4. Adım − Yeni Web Kaynağının Web Kaynakları tablosuna eklendiğini göreceksiniz.

3.jpg

Adım 5 − Şimdi Ayarlar → Özelleştirmeler → Sistemi Özelleştir → İletişim → Ana Form yoluyla İletişim formunu açın. İletişim Bilgileri bölümünü seçin ve üst şerit çubuğundan Ekle sekmesine geçin. Web Kaynağı'na tıklayın.

4.jpg

Adım 6 − Bir Web Kaynağı Ekle penceresi açılacaktır. Bu pencereden Web Kaynağı Arama'ya tıklayın; bu, Web Kaynağı Arama Kaydı penceresini açacaktır. Az önce oluşturduğunuz Web Kaynağını (new_sampleHTMLWebResource) arayın, tablodan seçin ve Ekle'ye tıklayın.

5.jpg

7. Adım − Web Kaynağı Ekle'ye geri dönün, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi Ad ve Etiketi girin ve Tamam'ı tıklayın. Pencereyi kapatın.

6.jpg

Adres alanının altına HTML Web Kaynağı eklendiğini göreceksiniz.

7.jpg

Adım 8 − Bunu test etmek için herhangi bir Kişi kaydını açın; HTML Web Kaynağı içeriğinin orada görüntülendiğini göreceksiniz.

HTML Web Kaynaklarının Sınırlamaları
HTML Web Kaynaklarında sunucu tarafı kodunun kullanılması için desteklenen bir yöntem bulunmamaktadır.

HTML Web Kaynakları yalnızca sınırlı sayıda parametre kabul edebilir. Veri parametresinde birden fazla değer geçirmek için, parametreleri kodlamanız ve diğer uçta kod çözme mantığı eklemeniz gerekecektir.​

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri