Öncelikle CRM ortamımızı kurarak başlayalım. Çevrimiçi sürüm bir aylık ücretsiz deneme erişimi sağladığı için CRM 2015'in çevrimiçi sürümünü kullanacağız. Bu sayede CRM'i öğrenmek için herhangi bir lisans satın almanıza gerek kalmayacak.
Not: Microsoft Dynamics CRM sürekli gelişen bir ürün olduğundan, bunu öğrenirken daha yeni bir sürüme sahip olmanız mümkündür. Bu durumda, uygulama bu eğitimdeki ekran görüntülerinde gördüğünüz gibi görünmeyebilir. Ancak, ürünün temel kavramları aynı kalır. Ürünün görünümü ve navigasyonu değişebilir, ancak çoğu durumda gerekli seçenekleri kolayca bulabilir ve gezinebilirsiniz.
Microsoft Dynamics CRM Çevrimiçi Hesabı Kurulumu
Adım 1 − Şu URL'ye gidin:
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna
ÜYE olmanız gerekmektedir.
. c om/en-us/dynamics365/home
Bu bağlantı üzerinden deneme sürümü seçeneklerini ileride göremezseniz, Google'da "Microsoft Dynamics CRM Ücretsiz Deneme" araması yapmayı deneyin.
Adım 2 − "Ücretsiz dene" düğmesine tıklayın. Bu, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi 3 adımlı bir kayıt işlemi başlatacaktır. 3 adımlı kaydın 1. adımında, ad, e-posta ve dil gibi zorunlu bilgileri doldurun.
3. Adım − "Ücretsiz dene" düğmesine tıklayın. Bu, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi 3 adımlı bir kayıt işlemini başlatacaktır. 3 adımlı kayıt işleminin 1. adımında, ad, e-posta ve dil gibi zorunlu bilgileri doldurun.
4. Adım − 3 adımlı kayıt işleminin 3. adımında, Microsoft belirttiğiniz cep telefonu numarasını doğrulayacaktır. Bunun için cep telefonu numaranızı girip "Bana mesaj gönder" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ardından, kurulum işlemine devam edebilmeniz için cep telefonunuza bir OTP (tek kullanımlık şifre) gönderilecektir.
Adım 5 − Office 365 kullanıcı kimliğiniz oluşturulacaktır. Bu kullanıcı kimliği bilgilerini daha sonra erişim için kaydedebilirsiniz.
Hesabınızı kurduktan sonra, aşağıdaki gibi bir görünüme sahip CRM Kontrol Paneliniz açılacaktır.
Tekrar vurgulamak gerekirse, yukarıdaki ekran görüntüleri gelecekteki bir sürümde değişebilir, ancak ortamı kurmak oldukça basit bir işlem olacaktır.
CRM SDK'sını İndirme
Microsoft Dynamics CRM'in Yazılım Geliştirme Kiti (SDK), sunucu tarafı kodu, istemci tarafı kodu, uzantılar, eklentiler, web servisleri, iş akışları, güvenlik modeli vb. dahil olmak üzere önemli kod örnekleri içerir. Temel olarak, SDK, CRM ile başlamak için ihtiyaç duyacağınız her geliştirme kaynağını içerir. Yeni bir eklenti projesi kurmayı veya CRM için bir web servis projesi kurmayı planlıyor olsanız da, SDK, başlamanıza yardımcı olmak için basit seviyeden gelişmiş seviyeye kadar temel mimari ve örnekler sunar. Şimdi SDK'yı indirme ve yükleme adımlarına bakalım.
Adım 1 − Microsoft Dynamics CRM'in her sürümü kendi SDK sürümüyle birlikte gelir. Doğru SDK sürümünü edinmenin en iyi yolu, ilgili CRM sürümünüzü Google'da aramaktır. Örneğin, CRM sürümünüz 2015 ise, "Microsoft Dynamics CRM 2015 SDK" araması yapmayı deneyin.
Adım 2 − İndirdikten sonra, exe kurulumunu çalıştırın. Devam'a tıklayın.
3. Adım − SDK'nın çıkarılacağı konumu seçmeniz istenecektir. Referans SDK'yı saklamak istediğiniz uygun bir konumu seçin.
4. Adım − Çıkardığınız klasörü açın. Tüm SDK içeriğine buradan erişebilirsiniz.
Sonuç
Bu bölümde, bir CRM Online hesabı oluşturarak ortamımızı kurduk. Ardından, bu eğitimin sonraki bölümlerinde kullanılacak olan CRM SDK'yı indirdik. Hesabı kurarken kullandığınız kimlik bilgilerini not edin, çünkü bir sonraki girişinizde bu kimlik bilgilerine ihtiyacınız olacak.