emirhanHCL 1
emirhanHCL
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
Bvural41 1
Bvural41
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle

Azure - Self-Service Group Management

Kullanıcılar erişim panelinde kendileri grup oluşturabilirler. Kullanıcıların grup oluşturmasına ve gruplara katılmasına nasıl izin verileceğini görelim.

Kendi Kendine Grup Yönetimi için İlke Kurulumu
Adım 1 − Yönetim portalına giriş yapın.

Adım 2 − Active Directory'ye gidin.

Adım 3 − Üst menüden Yapılandır sekmesine tıklayın.

Adım 4 − Aşağı kaydırın ve grup yönetimi başlığını bulun. Burada kullanıcıların kendi gruplarını oluşturmasına ve yönetmesine izin vermeyi seçebilirsiniz. Bu başlık altında ayarlamanız gereken 6 şey var. Azure ekibi sürekli olarak özellikler ekliyor.

1.jpg

Adım 5 − İlk seçenek 'Yetkilendirilmiş Grup Yönetimi etkinleştirildi'dir. Evet'i seçerseniz, bu, erişim paneli aracılığıyla grupları yönetme yetkisini kullanıcılara devretmenizi sağlar ki bu da asıl amaçtır.

Adım 6 − İkinci seçenek, kullanıcıların güvenlik grupları oluşturup oluşturamayacağıdır.

Adım 7 − Üçüncü seçenek, tüm kullanıcıların veya bazılarının grupları yönetmesine izin vermeyi seçmenizdir. Bazılarını seçerseniz, grubu belirtmeniz gerekecektir.

Adım 8 − Dördüncü seçenek, kullanıcıların Office 365'te grup oluşturmasını etkinleştirmenizi/devre dışı bırakmanızı sağlar.

Adım 9 − Beşinci seçenek, bazı kullanıcıların Office 365 için grup oluşturmasına ve yönetmesine izin vermek istiyorsanız, bunları belirtmeniz gerekecektir.

Adım 10 − Son seçenek, özel grubu etkinleştirmektir. Bunları etkinleştirmeyi seçerseniz, grup üyelerini eklemeniz istenecektir.

Değişiklikleri yaptıktan sonra, değişiklikleri kaydetmek için ekranın alt kısmında bir Kaydet düğmesi görünecektir.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri