- Konular
- 1,207
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 2mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 5,958
- Altın Konu
- 410
- Başarım Puanı
- 349
- MmoLira
- 45,963
- DevLira
- 3
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Geliştiricilerin kullandığı ortak dilde, kuyruk, İlk Giren İlk Çıkar (FIFO) kuralını izleyen verileri depolamak için kullanılan bir veri yapısıdır. Bir veri öğesi kuyruğun arkasından eklenebilirken, önünden alınır. Azure kuyrukları, mesajları bir kuyrukta depolamak için kullanılan çok benzer bir kavramdır. Bir gönderici mesajı gönderir ve bir istemci bunları alır ve işler. Bir mesajın, örneğin son kullanma süresi gibi, kendisine bağlı birkaç özelliği vardır.
Bir istemci genellikle mesajı işler ve siler. Windows Azure hizmeti, mesajın 7 gün boyunca saklanmasına izin verir ve daha sonra istemci tarafından silinmezse otomatik olarak silinir. Bir gönderici ve bir istemci veya bir gönderici ve birçok istemci veya birçok gönderici ve birçok istemci olabilir.
Windows Azure tarafından mesaj kuyrukları için sunulan iki hizmet vardır. Bu bölüm Windows Azure kuyruğunu ele almaktadır. Diğer hizmete Service Bus kuyruğu denir.
Bileşenlerin birbirinden bağımsız olması, mesaj kuyruğu hizmetlerinin avantajlarından biridir. Mesajların bir uygulamanın farklı bileşenleri arasında gönderilebildiği eşzamansız bir ortamda çalışır. Bu nedenle, iş akışlarını ve görevleri yönetmek için verimli bir çözüm sunar. Örneğin, bir görevi tamamlamak için bir mesaj uygulamanın ön yüzünden gönderilir ve arka uçtaki bir çalışan tarafından alınır; bu çalışan daha sonra görevi tamamlar ve mesajı siler.
Dikkate Alınması Gerekenler
Depolama kuyruğundaki mesajlar hiçbir yerde çoğaltılmaz, yani mesajınızın yalnızca bir kopyası vardır. İşlenebilecek maksimum mesaj sayısı 20.000'dir. Bir mesajın maksimum boyutu 64 kb olabilir.
PowerShell Kullanarak Kuyrukları Yönetme
Kuyruk Oluşturma
Adım 1 − Görev çubuğundaki Windows PowerShell'e sağ tıklayın. ISE'yi yönetici olarak çalıştır'ı seçin.
Adım 2 − Hesabınıza erişmek için aşağıdaki komutu çalıştırın. Lütfen vurgulanan kısmı kendi hesabınızla değiştirin.
3. Adım − Kuyruk oluşturmak istediğiniz depolama hesabını belirtin.
Adım 4 − Bir Kuyruk Oluşturun.
Sıradan birini al
Sıradan bir öğeyi silin
Mesajı Sıraya Ekle
Adım 1 − Hesabınıza giriş yapın.
Adım 2 − Kullanmak istediğiniz depolama hesabını belirtin.
Adım 3 − Kuyruktan verileri alın ve mesajı ekleyin.
Yukarıdaki komut dosyasındaki if koşulu, belirtilen kuyruğun var olup olmadığını kontrol eder.
Kuyruktan Sonraki Mesajı Çıkarma
Adım 1 − Öncelikle hesabınıza bağlanın ve yukarıdaki adımlarda gösterildiği gibi komutları çalıştırarak depolama hesabını belirtin.
Adım 2 − Kuyruğu alın.
Adım 3 − Sıradaki mesajı kuyruktan çıkarın.
Adım 4 − Kuyruktan çıkarılan mesajı silin.
Azure Depolama Gezgini Kullanarak Kuyrukları Yönetme
Adım 1 − Sağ üstteki açılır menüden depolama hesabını seçin. Önceki kullanımınız sırasında eklediyseniz hesaplar görüntülenecektir. Eklemediyseniz, hesap ekleyebilirsiniz ve sizden kimlik bilgileriniz istenecektir. Oturum açtıktan sonra, Azure Depolama Gezgini'nde hesabınıza giriş yapmış olacaksınız.
Adım 2 − Sol panelden Kuyruklar'ı seçip aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Yeni'ye tıklayarak yeni bir kuyruk ekleyebilirsiniz.
3. Adım − Kuyruğun adını girin ve kuyruk depolama hesabınızda oluşturulacaktır.
4. Adım − Sol panelde kuyruğu seçerek mesaj ekleyin ve silin.
Bir istemci genellikle mesajı işler ve siler. Windows Azure hizmeti, mesajın 7 gün boyunca saklanmasına izin verir ve daha sonra istemci tarafından silinmezse otomatik olarak silinir. Bir gönderici ve bir istemci veya bir gönderici ve birçok istemci veya birçok gönderici ve birçok istemci olabilir.
Windows Azure tarafından mesaj kuyrukları için sunulan iki hizmet vardır. Bu bölüm Windows Azure kuyruğunu ele almaktadır. Diğer hizmete Service Bus kuyruğu denir.
Bileşenlerin birbirinden bağımsız olması, mesaj kuyruğu hizmetlerinin avantajlarından biridir. Mesajların bir uygulamanın farklı bileşenleri arasında gönderilebildiği eşzamansız bir ortamda çalışır. Bu nedenle, iş akışlarını ve görevleri yönetmek için verimli bir çözüm sunar. Örneğin, bir görevi tamamlamak için bir mesaj uygulamanın ön yüzünden gönderilir ve arka uçtaki bir çalışan tarafından alınır; bu çalışan daha sonra görevi tamamlar ve mesajı siler.
Dikkate Alınması Gerekenler
Depolama kuyruğundaki mesajlar hiçbir yerde çoğaltılmaz, yani mesajınızın yalnızca bir kopyası vardır. İşlenebilecek maksimum mesaj sayısı 20.000'dir. Bir mesajın maksimum boyutu 64 kb olabilir.
PowerShell Kullanarak Kuyrukları Yönetme
Kuyruk Oluşturma
Adım 1 − Görev çubuğundaki Windows PowerShell'e sağ tıklayın. ISE'yi yönetici olarak çalıştır'ı seçin.
Adım 2 − Hesabınıza erişmek için aşağıdaki komutu çalıştırın. Lütfen vurgulanan kısmı kendi hesabınızla değiştirin.
Kod:
$context = New-AzureStorageContext -StorageAccountName turkmmo StorageAccountKey
iUZNeeJD+ChFHt9XHL6D5rkKFWjzyW4FhV0iLyvweDi+Xtzfy76juPzJ+mWtDmbqCWjsu/nr+1pqBJj rdOO2+A==
3. Adım − Kuyruk oluşturmak istediğiniz depolama hesabını belirtin.
Kod:
Set-AzureSubscription SubscriptionName "BizSpark" -CurrentStorageAccount turkmmo
Adım 4 − Bir Kuyruk Oluşturun.
Kod:
$QueueName = "thisisaqueue"
$Queue = New-AzureStorageQueue Name $QueueName -Context $Ctx
Sıradan birini al
Kod:
$QueueName = "thisisaqueue"
$Queue = Get-AzureStorageQueue Name $QueueName Context $Ctx
Sıradan bir öğeyi silin
Mesajı Sıraya Ekle
Adım 1 − Hesabınıza giriş yapın.
Kod:
$context = New-AzureStorageContext -StorageAccountName turkmmo StorageAccountKey
iUZNeeJD+ChFHt9XHL6D5rkKFWjzyW4FhV0iLyvweDi+Xtzfy76juPzJ+mWtDmbqCWjsu/nr+1pqBJj rdOO2+A==
Adım 2 − Kullanmak istediğiniz depolama hesabını belirtin.
Kod:
Set-AzureSubscription SubscriptionName "BizSpark" -CurrentStorageAccount turkmmo
Adım 3 − Kuyruktan verileri alın ve mesajı ekleyin.
Kod:
$QueueName = "myqueue"
$Queue = Get-AzureStorageQueue -Name $QueueName -Context $ctx
if ($Queue -ne $null) {
$QueueMessage = New-Object -TypeName Microsoft.WindowsAzure.Storage.Queue.CloudQueueMessage
-ArgumentList "my message is this"
$Queue.CloudQueue.AddMessage($QueueMessage)
}
Yukarıdaki komut dosyasındaki if koşulu, belirtilen kuyruğun var olup olmadığını kontrol eder.
Kuyruktan Sonraki Mesajı Çıkarma
Adım 1 − Öncelikle hesabınıza bağlanın ve yukarıdaki adımlarda gösterildiği gibi komutları çalıştırarak depolama hesabını belirtin.
Adım 2 − Kuyruğu alın.
Kod:
$QueueName = "myqueue"
$Queue = Get-AzureStorageQueue -Name $QueueName -Context $ctx
$InvisibleTimeout = [System.TimeSpan]::FromSeconds(10)
Adım 3 − Sıradaki mesajı kuyruktan çıkarın.
Kod:
$QueueMessage = $Queue.CloudQueue.GetMessage($InvisibleTimeout)
Adım 4 − Kuyruktan çıkarılan mesajı silin.
Kod:
$Queue.CloudQueue.DeleteMessage($QueueMessage)
Azure Depolama Gezgini Kullanarak Kuyrukları Yönetme
Adım 1 − Sağ üstteki açılır menüden depolama hesabını seçin. Önceki kullanımınız sırasında eklediyseniz hesaplar görüntülenecektir. Eklemediyseniz, hesap ekleyebilirsiniz ve sizden kimlik bilgileriniz istenecektir. Oturum açtıktan sonra, Azure Depolama Gezgini'nde hesabınıza giriş yapmış olacaksınız.
Adım 2 − Sol panelden Kuyruklar'ı seçip aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Yeni'ye tıklayarak yeni bir kuyruk ekleyebilirsiniz.
3. Adım − Kuyruğun adını girin ve kuyruk depolama hesabınızda oluşturulacaktır.
4. Adım − Sol panelde kuyruğu seçerek mesaj ekleyin ve silin.