Pragmata Central Port - Orbital Elevator Final Rehberi

CynexWorks

cynexwork.com.tr
Katılım
1 Nis 2017
Konular
305
Mesajlar
855
Çözüm
38
Online süresi
15d 23h
Reaksiyon Skoru
836
Altın Konu
45
Başarım Puanı
237
MmoLira
2,470
DevLira
15
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Lunafilament Lab’den çıkınca artık oyunun son düzlüğü başlıyor: Orbital Elevator. Burası hem “son kalan toplanabilirler”i toparladığınız yer, hem de final boss zincirinin başladığı hat. O yüzden acele etmek yerine burada biraz dikkatli oynamak daha mantıklı. Final kapısına girmeden önce eksik koleksiyon, Training Simulator, yükseltme ya da ekipman işi varsa bu noktada tamamlamak iyi oluyor.



Bölüme girince ilk iş Escape Hatch: Laboratory - Main Entrance Station’ı aktif edin. Daha ana yoldan aşağı inmeden sağa kırın ve duvar boyunca ilerleyin: dış yürüyüş yoluna açılan bir kapı var. Dışarı çıkınca sola dönün, boşluktan atlayın — Safe Box içinde Lunafilament bulacaksınız. Az önce geçtiğiniz boşluğun altına bakarsanız bir Mini Cabin Figure görünüyor. Öncekileri topladıysanız bu muhtemelen son Mini Cabin ve burada Mini-Hunter Supreme başarısı açılıyor.
Yürüyüş yolunun diğer ucuna ilerleyip merdivenlerden aşağı inin; aşağıda bir Upgrade Component var. Sonra tekrar escape hatch’e dönün ve bu kez ana yolu takip ederek alt alana inin.
Aşağıda uzak kapıya ilerlerken arkanızda bir lazer grid kapanıyor ve Dead Filament dolu dar bir alanda sıkışıyorsunuz. Burada iki dalga var:


  • İlk dalga: 2 Walker Mk-II + 1 Anomalous Walker​
  • İkinci dalga: Impeder + Anomalous Walker​
Alan dar olduğu için Dead Filament’e basmamaya çalışın; Anomalous düşmanları da Cleanse ile zayıflatmak burada ciddi fark ettiriyor. Dalga bitince kapı açılıyor.
Sonraki oda kırmızı kristal + Dead Filament karışımı. Başta 2 Anomalous Walker var. Devam için kristalli koridordan yukarı çıkmanız gerekiyor ama uzakta bir Gunner sürekli füze yağdırıyor. Burada “uzun uzun nişan alayım” diye sabitlenmek yerine küçük platformlar arasında ilerleyin, kristalleri Cleanse ile kaldırın, füzelerin kırmızı uyarı alanlarından çıkın. Gunner’a ulaştığınızda indirip rahatlayın.
Gunner’ın kapısından geçmeden önce bir kez arkanıza bakın: sağ tarafta Holo-Wall var. İçeri girip şafttan aşağı inin. Odada bir Creeper saklanıyor; önce onu temizleyin. Sonra içerideki Upgrade Component’i ve iki Safe Box’ı alın: birinde Lunafilament, diğerinde Upgrade Component x10 var. Yan yoldaki tabletten File: Time to Say Goodbye’yı alın. En sondaki kırmızı paneli hackleyince yukarıdaki kapı açılıyor ve önceki odaya dönüyorsunuz.
Şimdi Gunner’ın koruduğu kapıdan devam. Sonraki güvenlik alanı geniş ve düşmanlar belirli noktalardan doğuyor. İlk merdivenlere geldiğinizde üstteki noktadan Crusher, Walker Mk-II ve 2 Walker geliyor; bunları merdivenin altında karşılamak daha rahat. Sonra yukarı çıkıp ikinci doğma noktasına yaklaşın: bu kez Lancer + Executor + Bomber. Temizleyin.
En üstteki dar güvenlik alanında son grup var: 1 Anomaly + 3 Anomalous Walker. Alan dar olduğu için Anomaly’nin kol menzili burada daha tehlikeli. Cleanse ile zayıf noktalarını açmak işi belirgin şekilde kolaylaştırıyor. Düşmanlar bitince kapı açılıyor ama hemen geçmeyin.
Merdivenlerin en altına geri inin ve buradaki kapıdan girin. İçeride 2 jammer, 3 Missile Watcher ve 1 Watcher Mk-II var. Alanı temizleyip üst kapıdan çıkın; boşluğu thruster ile geçin. Sonunda aşağı inince bir Upgrade Component bulacaksınız. Buradan soldaki çıkıntıları takip ederseniz sandıkta Mod: Adrenaline Flood var. Ayrıca bu noktadan ters yöne bakınca Sweeper Bot kovalamacası da başlıyor; yapmak isteyenler burada uğrayabilir.
Hazır olunca güvenlik alanının en üstüne geri çıkın ve açılan kapıdan ilerleyin. Merdivenlerden çıkıp sağdaki platforma geçin: burada bir Upgrade Component ve Safe Box içinde Upgrade Component x6 var. Sonraki merdivenleri ve eğimli yolu takip edin. Üste ulaştığınızda sağda Escape Hatch: Orbital Elevator Access Station var — bu oyundaki son Escape Hatch. Hepsini açtıysanız Escape Artist başarısı burada patlıyor.
Escape hatch’in karşısındaki üst yürüyüş yoluna gidin; burada “son toplanabilir” hissi veren bir Safe Box var ve içinden Cabin Coin x1 çıkıyor. Bundan sonrası final hattı. Eksik yükseltme/ekipman işi varsa şimdi dönmek daha rahat. Oyunu bitirdikten sonra Unknown Signal ile final öncesi kayda dönebiliyorsunuz, ama son hazırlığı burada yapmak daha konforlu.


Final hattı: Idea​

Devam yolunu izleyin. Büyük odaya girince sahne başlıyor ve Idea boss savaşı açılıyor.
Idea, Dead Filament ile güçlenmiş büyük bir robotik forma sahip; iki yanında toplam sekiz dokunaç var. Mantık net: Diana ile hack yapıp zayıf noktaları açıyorsunuz. Göğüs boşluğu ve kristal taç kısmı, hasarın en verimli girdiği yerler. Boss sık sık Dead Filament’le kaplanıyor; bu olduğunda yakına girip Cleanse basmanız gerekiyor (bazen tek Cleanse yetmeyebilir). Temizledikten sonra hack ve hasar penceresi daha rahat açılıyor.
İlk fazda daha çok dokunaç saldırılarıyla oynuyor. Menzili uzun; “bir tık uzağım” hissine güvenmeyin. İçeri süpürüp dışa açtığı saldırı iki yönde de can yakabiliyor. Dokunaçları yukarı kaldırıp yere vurduğu hamlenin arkasından yatay süpürme gelebiliyor. Bir de dokunaçları toparlayıp sivri uç gibi ileri sapladığı atak var; animasyonu seçince kaçması daha kolay.
Uzakta kalınca Dead Filament saldırıları geliyor: kırmızı küre fırlatıyor (yavaş ama takip ediyor), yerden diken çıkaran çizgisel saldırılar var, bir de çevresine büyük alan vuran patlama. Bu savaşta kırmızı uyarı alanlarını okumak, neredeyse hasar vermek kadar önemli.
Bazen Hugh’u Dead Filament’le yakalayıp hareketinizi kesiyor. O anda Diana ile bossu hackleyip Hugh’u kurtarmanız gerekiyor. Hack ekranında kırmızı paneller belirmeye başlıyor; tam kırmızı olmuş karede kalırsanız hasar alıp hack sıfırlanıyor. O yüzden kırmızı alanlarda beklemeyin, hızlı geçin.
Canı yarıya düşünce sahne giriyor, ikinci faz başlıyor. Idea kırmızı halo kazanıyor ve Diana’nın grid’ini daha agresif bozuyor; saldırılar sıklaşıyor, bazı kombolar uzuyor. En tehlikeli yeni hamlede arenanın ortasına geçip havalanıyor ve yukarıdan Dead Filament patlamaları yağdırıyor: kırmızı uyarılar neredeyse tüm zemini kaplıyor, aynı anda kırmızı kristaller çıkıp alanı daraltıyor. Burada panik kolay; aralıkları okuyup sürekli hareket edin. Saldırı bitince boss kristalleri parçalıyor, yani kalıcı engel değiller.
İki fazda da temel plan aynı: Dead Filament kaplandığında Cleanse, sonra hack, sonra göğüs ve taç zayıf noktalarına yüklenme. Kombo bitimlerinde kısa boşluklar oluyor; en güvenli hasar genelde o anlarda. Canı bitince sahne giriyor; ekrandaki komutu zamanında basıp Diana’nın Deletion Protocol hamlesiyle dövüşü kapatıyorsunuz.


Orbital Elevator üstü: Abiosis​

Sonrasında orbital elevator üzerinde Abiosis geliyor. Bu klasik arena dövüşü değil: mech suit içindesiniz, büyük topla yukarı doğru ilerlerken boss peşinizde. Boss yaklaştığında Diana ile hack yapmanız gerekiyor; hack topu şarj ediyor. Şarj olurken nişangahı bossun kırmızı işaretli bölümüne getirip komut geldiğinde ateşleyin. Bunu 4 kez yapmanız gerekiyor.
Dördüncü atıştan sonra Diana son hack hamlesini yapıyor; son top atışı için ekrandaki komutu uygulayın ve Abiosis biter. Kontrol geri geldiğinde içeridesiniz: yolu takip edip yakındaki hangara girin. Yanaşmış kargo gemisine yaklaşınca final sahnesi başlıyor ve Pragmata kapanıyor.


Oyun sonrası açılanlar​

Bitirdikten sonra birkaç seçenek açılıyor:​
  • Unknown Signal: final boss öncesi kayda dönüp eksikleri tamamlama​
  • Lunatic Difficulty​
  • New Game+: silah ve yükseltmeleri taşıyarak yeni oyun​
  • Outfit: Hugh için Astro Classic Type-B, Diana için Pink Pop
  • Jackhammer: Shelter terminalinden basılabilir hale geliyor​
Orbital Elevator, “son toparlama + final” diye iki işi birden taşıdığı için burada sakin ilerlemek en iyi yatırım. Özellikle Upgrade Component x10, Upgrade Component x6, Mod: Adrenaline Flood, son Cabin Coin ve son Escape Hatch’i almadan final hattına girmemek iyi olur.



 
eline sağlık
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)