noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
farkmt2official 1
farkmt2official
mavzermete 1
mavzermete
dreamstone 1
dreamstone
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Cevaplandı Kostüm slotu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahramantks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 71
  • Etiketler Etiketler
    kostüm slotu

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

martisama 5.8 kullanıyorum. kostüm slotundaki kostüm penceresindeki ekstra yüzüK slotunu ve bınek slotunu normal envanterdeki slotların üstüne eklemek istiyorum. Nasıl yaparım?

Çözüm
Martysama 5.8'te bu iş server tarafı değil, ağırlıklı olarak client UI taşıma işi hocam.

Mantık şu:
Kostüm slotları zaten sistemde var, sadece ayrı bir `CostumeWindow` içinde çiziliyor. Sen bunları normal envanterdeki ekipman alanına almak istiyorsan, ayrı kostüm penceresindeki slot tanımlarını envanterin `EquipmentSlot` kısmına taşıman gerekiyor.

Bakacağın yerler:
- `root/uiscript/InventoryWindowEx.py`
- `root/uiscript/CostumeWindow.py`
- `root/uiinventory.py`

Genelde 5.8'te aktif pencere `InventoryWindowEx.py` oluyor. Oradaki `EquipmentSlot` listesine yeni slot ekleyeceksin.
Kostüm penceresindeki slotlar da `CostumeWindow.py` içinde duruyor.

Örnek mantık:
- `COSTUME_START_INDEX+2` = binek slotu
- `COSTUME_START_INDEX+3` = ekstra...
Martysama 5.8'te bu iş server tarafı değil, ağırlıklı olarak client UI taşıma işi hocam.

Mantık şu:
Kostüm slotları zaten sistemde var, sadece ayrı bir `CostumeWindow` içinde çiziliyor. Sen bunları normal envanterdeki ekipman alanına almak istiyorsan, ayrı kostüm penceresindeki slot tanımlarını envanterin `EquipmentSlot` kısmına taşıman gerekiyor.

Bakacağın yerler:
- `root/uiscript/InventoryWindowEx.py`
- `root/uiscript/CostumeWindow.py`
- `root/uiinventory.py`

Genelde 5.8'te aktif pencere `InventoryWindowEx.py` oluyor. Oradaki `EquipmentSlot` listesine yeni slot ekleyeceksin.
Kostüm penceresindeki slotlar da `CostumeWindow.py` içinde duruyor.

Örnek mantık:
- `COSTUME_START_INDEX+2` = binek slotu
- `COSTUME_START_INDEX+3` = ekstra kostüm/acce slotu
- varsa `item.COSTUME_SLOT_WEAPON` = silah kostüm slotu

Yapman gereken:
1. `CostumeWindow.py` içindeki istediğin slotların indexlerini al
2. `InventoryWindowEx.py` içindeki `EquipmentSlot` bölümüne bunları yeni `x/y` koordinatlarıyla ekle
3. envanter arka planını da ona göre düzenle, yoksa slotlar üst üste biner
4. `CostumeButton`'ı kaldır ya da gizle, yoksa aynı slotlar hem ayrı pencerede hem envanterde görünür
5. en önemli nokta: sadece görsel taşıma yetmez, `uiinventory.py` içinde refresh kısmına da costume slotlarını eklemen gerekir

Çünkü normalde costume slotlarını ayrı pencere şu şekilde yeniliyor:
- `RefreshCostumeSlot()`

Sen bunları envantere taşırsan, `RefreshEquipSlotWindow()` içine costume slot refreshini de dahil etmelisin. Yoksa slot görünür ama item basmaz.

Bir de küçük detay:
Bazı yerlerde kontrol sadece `IsEquipmentSlot(...)` diye geçiyor. Kostüm slotunu da normal ekipman gibi kullanacaksan, gerekirse oralara `IsCostumeSlot(...)` desteği de eklemen gerekebilir. Özellikle sürükle-bırak / kullanım kontrollerinde buna bak.

Özet:
Bu iş "yeni slot açma" değil, mevcut costume slotlarını ayrı pencereden inventory equipment alanına taşıma işi. Ana işlem `InventoryWindowEx.py` + `CostumeWindow.py` + `uiinventory.py` tarafında yapılır. Server tarafında, slotlar zaten çalışıyorsa çoğu zaman ekstra bir şey gerekmez.

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri