Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı Kostüm slotu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahramantks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 70
  • Etiketler Etiketler
    kostüm slotu

kahramantks

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
28
Çözüm
1
Online süresi
8d 6h
Reaksiyon Skoru
9
Altın Konu
0
TM Yaşı
6 Ay 4 Gün
Başarım Puanı
48
MmoLira
2,434
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

martisama 5.8 kullanıyorum. kostüm slotundaki kostüm penceresindeki ekstra yüzüK slotunu ve bınek slotunu normal envanterdeki slotların üstüne eklemek istiyorum. Nasıl yaparım?

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Martysama 5.8'te bu iş server tarafı değil, ağırlıklı olarak client UI taşıma işi hocam.

Mantık şu:
Kostüm slotları zaten sistemde var, sadece ayrı bir `CostumeWindow` içinde çiziliyor. Sen bunları normal envanterdeki ekipman alanına almak istiyorsan, ayrı kostüm penceresindeki slot tanımlarını envanterin `EquipmentSlot` kısmına taşıman gerekiyor.

Bakacağın yerler:
- `root/uiscript/InventoryWindowEx.py`
- `root/uiscript/CostumeWindow.py`
- `root/uiinventory.py`

Genelde 5.8'te aktif pencere `InventoryWindowEx.py` oluyor. Oradaki `EquipmentSlot` listesine yeni slot ekleyeceksin.
Kostüm penceresindeki slotlar da `CostumeWindow.py` içinde duruyor.

Örnek mantık:
- `COSTUME_START_INDEX+2` = binek slotu
- `COSTUME_START_INDEX+3` = ekstra...
locale/ui içerisinde inventoryWindow.py kısmından düzenleme yapabilirsin mevcut slot indexlerinin devamına yeni index ekle

Martysama 5.8'te bu iş server tarafı değil, ağırlıklı olarak client UI taşıma işi hocam.

Mantık şu:
Kostüm slotları zaten sistemde var, sadece ayrı bir `CostumeWindow` içinde çiziliyor. Sen bunları normal envanterdeki ekipman alanına almak istiyorsan, ayrı kostüm penceresindeki slot tanımlarını envanterin `EquipmentSlot` kısmına taşıman gerekiyor.

Bakacağın yerler:
- `root/uiscript/InventoryWindowEx.py`
- `root/uiscript/CostumeWindow.py`
- `root/uiinventory.py`

Genelde 5.8'te aktif pencere `InventoryWindowEx.py` oluyor. Oradaki `EquipmentSlot` listesine yeni slot ekleyeceksin.
Kostüm penceresindeki slotlar da `CostumeWindow.py` içinde duruyor.

Örnek mantık:
- `COSTUME_START_INDEX+2` = binek slotu
- `COSTUME_START_INDEX+3` = ekstra kostüm/acce slotu
- varsa `item.COSTUME_SLOT_WEAPON` = silah kostüm slotu

Yapman gereken:
1. `CostumeWindow.py` içindeki istediğin slotların indexlerini al
2. `InventoryWindowEx.py` içindeki `EquipmentSlot` bölümüne bunları yeni `x/y` koordinatlarıyla ekle
3. envanter arka planını da ona göre düzenle, yoksa slotlar üst üste biner
4. `CostumeButton`'ı kaldır ya da gizle, yoksa aynı slotlar hem ayrı pencerede hem envanterde görünür
5. en önemli nokta: sadece görsel taşıma yetmez, `uiinventory.py` içinde refresh kısmına da costume slotlarını eklemen gerekir

Çünkü normalde costume slotlarını ayrı pencere şu şekilde yeniliyor:
- `RefreshCostumeSlot()`

Sen bunları envantere taşırsan, `RefreshEquipSlotWindow()` içine costume slot refreshini de dahil etmelisin. Yoksa slot görünür ama item basmaz.

Bir de küçük detay:
Bazı yerlerde kontrol sadece `IsEquipmentSlot(...)` diye geçiyor. Kostüm slotunu da normal ekipman gibi kullanacaksan, gerekirse oralara `IsCostumeSlot(...)` desteği de eklemen gerekebilir. Özellikle sürükle-bırak / kullanım kontrollerinde buna bak.

Özet:
Bu iş "yeni slot açma" değil, mevcut costume slotlarını ayrı pencereden inventory equipment alanına taşıma işi. Ana işlem `InventoryWindowEx.py` + `CostumeWindow.py` + `uiinventory.py` tarafında yapılır. Server tarafında, slotlar zaten çalışıyorsa çoğu zaman ekstra bir şey gerekmez.

Çözüm
localeui da ekrana ekleyin, sonrasında dumpprotodan o slotları ekleyin sonrasında item protodan itemleri o slotlara ekleyin

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri