- Konular
- 197
- Çözüm
- 7
- Online süresi
- 2mo 1h
- Reaksiyon Skoru
- 898
- Altın Konu
- 73
- Başarım Puanı
- 214
- MmoLira
- 7,837
- DevLira
- 18
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Cursed Swamp’a kadar gelip bir de Stargazer Tower POI’sine denk geldiysen, muhtemelen bizim gibi burada biraz duvara toslamışsındır. Bulmaca öyle aşırı karışık falan değil aslında, hatta çözümü görünce insan hafif utanıyor. Biz bayağı dolandık, boşuna. Bari aynı rezilliği tek başıma yaşamamış olayım diye yazayım dedim.Stargazer Tower’lardan birine vardığında, bunlar böyle küçük tapınak/ziggurat gibi duran yapılar zaten, ön taraftaki merdivenlerin aşağıya indiğini ve kilitli bir kapıya çıktığını görüyorsun. Kapının iki yanında da taş plaka var. İkisi de dört farklı pozisyona çevrilebiliyor, yani ilk bakışta “tamam burada bir pattern işi var” diye düşünüyorsun. Ben de direkt öyle düşündüm zaten.
Biz bu bulmacanın cevabı nerede diye gereksiz uzun süre sağa sola koşturduk. Tapınağın tepesine çıktık, yanlarını kontrol ettik, “belki çevrede bir işaret vardır” diye baktık, hatta birkaç tane mantıklı kombinasyonu da denedik. Hani oyunda bazen çevre tasarımıyla ipucu verir ya, burada da öyle bir şey arıyorsun ister istemez. Ama yok, çözüm bayağı burnunun dibinde. Yapman gereken tek şey taş plakaların üstüne doğru kamerayı biraz kaldırmak.Her plakanın üst tarafında küçük bir panel var ve o panel sana dört desen arasından hangisinin yukarıda olması gerektiğini gösteriyor. Sol taraftaki panel sol plakayı, sağ taraftaki panel de sağ plakayı anlatıyor. Yani olay şu: plakaları döndürüyorsun, en üstteki desen yukarıdaki panelde gördüğün desenle aynı olunca kapı açılıyor. Bu kadar. Gerçekten bu kadar. O yüzden “ben bunu nasıl kaçırdım” hissi çok normal, çünkü biz de bayağı aynı yere baktığımız halde görmemişiz.
Stargazer Tower’ların her birinde ayrıca bir Ancient Chest var. Bu sandıktan 3x Tumbaga Ingot çıkıyor, yanında da birkaç farklı materyal geliyor, tam loot çorbası gibi. Sandığı açınca POI de tamamlanmış sayılıyor ve XP’ni alıyorsun. O yüzden sadece bulmaca için değil, reward için de uğramaya değer. Tumbaga Ingot özellikle bu noktada bayağı iyi hissettiriyor, çünkü upgrade tarafında lazım oluyor ve farm’ı her zaman keyifli değil.Bir Stargazer Tower bulmacasını çözdükten sonra hemen ileride “Observatory Stele” göreceksin. Onunla etkileşime girince Fate of the Prophets yan görevi başlıyor. Bu görev zinciri sonunda 10x Tumbaga Ingot veriyor, ki bayağı büyük ödül. İlk kuledeki sandıktan gelenlerle beraber toplamda 19 Tumbaga Ingot’a kadar çıkıyorsun. Yani sadece “bir bulmaca çözdüm geçtim” olayı değil, düzgün bir reward hattı var burada.
Görevi tamamlamak için seni iki farklı Stargazer Tower’a daha yolluyor. Oralarda da aynı mantıkla iki bulmaca daha çözüyorsun, ilkinden farklı bir mekanik bekleme yani. Sadece kulelere giderken biraz hazırlıklı olmak lazım, çünkü bu Stargazer Tower’ların etrafı bayağı dolu. Level 15 Plague düşmanları sürü gibi geliyor, özellikle build’in tam oturmadıysa ya da silahların geride kaldıysa grind hissi bir anda tokat gibi çarpıyor. Ben “hallederim” kafasıyla girdim, sonra potion sayısını kontrol etmeye başladım, öyle diyeyim.Üç Stargazer Tower’ı da tamamladıktan sonra adanın ortasında “warlord’s death site” denen yeri bulman gerekiyor. Lokasyona vardığında bataklıkta dolaşan isimli bir Plague Crusher göreceksin: Chick Chan. Hedef bu arkadaş. Dövüş çok mekanik manyağı bir boss fight değil, öyle uzun uzun pattern ezberletmiyor. Crusher’ın aşırı fazla yeteneği yok ama canı bayağı fazla, o yüzden fight biraz dayanıklılık testine dönüyor.
Burada en rahat yöntem menzilli saldırılarla üzerindeki “boil” denen şişlikleri patlatmak. Bunları burstleyince Chick Chan’in posture’ı kırılıyor ve yere düştüğünde güzelce hasar sokabiliyorsun. Yakına girip greed yapayım dersen bazen gereksiz hasar yiyorsun, o yüzden çok abartmamak lazım. Level 15 silahlarla gelmek iyi olur, hatta bence neredeyse şart gibi. Yanına da bol Healing Potion al, çünkü HP havuzu uzun sürdürüyor işi.Kısaca olay şu: taşların cevabı yukarıdaki panelde, sandıkları kaçırma, görevi de bitirirsen Tumbaga tarafında bayağı rahatlıyorsun. Bulmaca zor değil, sadece oyun seni gereksiz yere fazla zeki hissettirmeye çalışıyor gibi.
- Konular
- 1,210
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 2mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 5,975
- Altın Konu
- 410
- Başarım Puanı
- 349
- MmoLira
- 2,109
- DevLira
- 6
eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)