Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Satisfactory Fabrika Aydınlatma Rehberi: Işık Sistemleri ve İpuçları

devemoji

Hüküm haktan yanadır.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Yönetici
Konular
191
Çözüm
7
Online süresi
1mo 29d
Reaksiyon Skoru
891
Altın Konu
73
Başarım Puanı
214
MmoLira
7,063
DevLira
18
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Başta çok fark etmiyorsun ama Satisfactory oynarken ışık işi baya önemli hale geliyor. İlk başta açık alanda kuruyorsun zaten, güneş var, mis gibi görüyorsun her şeyi. Ama o şekilde devam etmiyor iş, fabrika büyüdükçe iç mekanlara giriyorsun, orada da karanlık başlıyor. Üstüne bir de karmaşık layout olunca, ne nerede iyice karışıyor. Ben de o noktada “ışık işi boş değilmiş” dedim.

4654211-satisfactory-lights-01.jpg

Oyunda üç ana ışık kaynağı var aslında: güneş, normal ışıklar ve tabelalar. Standart ışıklar kısmı basit, tavan ışığı var, floodlight var, sokak lambası var. Hepsini Lighting Control Panel’den ayarlıyorsun. Güneş tarafı biraz daha görsel iş, pencere açarsan falan güzel ışık vuruyor ama tamamen ona güvenmek zor. Gece zaten çöp. Bir de oyunda güneş batıdan doğuya gidiyor, ona göre pencere açınca daha iyi ışık alıyorsun, detay ama işe yarıyor.Tabela işi biraz daha ileri seviye. Awesome Shop’tan alıyorsun, puanla yani. Ama burada bir şart var, Global Illumination (Lumen) açık olması lazım. Eski ekran kartlarında çok iyi çalışmıyor, onu baştan söyleyeyim. Bir de ayarlarla biraz oynuyorsun, konsol açıp (`~ tuşu) birkaç komut giriyorsun. Mesela r.AOGlobalDistanceField.MinMeshSDFRadius değerini 14 civarı yapmak çoğu kişinin kullandığı ayar. Lumen render mesafesiyle oynayan komutlar da var ama fazla açarsan FPS düşüyor, dikkat etmek lazım.

4654215-satisfactory-lights-05.jpg

Işık kullanımı aslında sadece “göreyim yeter” değil. Mesela normal ışıkları %10 ile %100 arası ayarlayabiliyorsun, gece açılacak şekilde set edebiliyorsun. Ben genelde yolları ve tren hatlarını gece açılan ışıklarla çözüyorum, hem güzel duruyor hem enerji tasarrufu oluyor. Çünkü her ışık 2MW çekiyor, tek başına bir şey değil ama büyük factory’de birikince fark ediyor.

4654219-satisfactory-lights-08.png

Tabelalarla yapılan ışıklar daha yaratıcı iş. Üzerindeki yazıyı silip renk veriyorsun, Emission Strength’i 2-3 yapınca bildiğin ışık kaynağı oluyor. İstediğin yöne veriyorsun, önüne obje koyup gölge falan yapabiliyorsun. Mesela smelter’lara kırmızı, constructor’lara mavi verdim ben, uzaktan bakınca bile ne nerede anlıyorsun. Hem bilgi veriyor hem görsellik. Bir nevi renk kodlama gibi.Bir de tamamen kozmetik tarafı var işin. İstersen karanlık duvar + kırmızı ışık yapıp böyle FICSIT vibe’ı kasıyorsun, istersen siyah beyaz minimalist gidiyorsun. Oyunun fizik derdi zaten yok, havada duran şeyler falan normal. Infinite Nudge modu da varsa iyice kafana göre şekil veriyorsun, açı verip tabela koyup farklı efektler çıkarıyorsun.
Kısacası ışık işi sadece süs değil, düzgün kullanınca direkt oynanışı rahatlatıyor. Baştan çok umursamıyorsun ama bir noktadan sonra vazgeçilmez oluyor.

eline sağlık paylaşım için teşekkürler.

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri