Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Oyunda gear sistemi ilk başta biraz garip hissettiriyor, çünkü bulduğun zırhlar ve silahlar genelde birbirine çok yakın statlarda oluyor. Yani yeni item düşüyor ama “buna geçsem mi” hissi pek oluşmuyor. Görünüşe aldırış etmiyosanız zaten iyice anlamsızlaşıyor. Tam burada Abyss Gear sistemi devreye giriyor. Aslında olay şu, gerçek build olayı item’dan değil bu socket’lerden dönüyor. Her ekipmanda belli sayıda slot var. Mesela chest 3, silahlar 3-5 arası, eldiven ve bot 2 slot falan. Bazıları kilitli geliyor, açmak için witch’e para basıyorsun. Her açtığın slot da giderek pahalılaşıyor, klasik scaling. Abyss Gear’ların olayı modüler olması. Beğendiğin efekti alıp başka item’a takabiliyorsun. Yani iyi bir drop buldun ama görünüş kötü, söküp başka gear’a tak geç. O özgürlük güzel. Ama her gear her yere takılmıyor. Mesela melee skill veren bir Abyss Gear sadece melee silaha gidiyor. Ranged ayrı, shield ayrı. Stat boost’lar biraz daha serbest ama yine sınırlı. Eldiven, bot, silah vs.
En önemli kısım weapon skill olanlar. Bunlar direkt attack’a efekt ekliyor. Mesela heavy attack’a ekstra damage veya görsel efekt geliyor. Genelde unique oluyorlar ve boss drop’larından çıkıyor. En güçlü olanlar bunlar, o yüzden önce bunları slotlamak mantıklı. Burada iki tarz var, ya tek bir saldırıyı aşırı buff’larsın ya da her attack’a ayrı efekt koyarsın. Ben genelde dengeli gidiyorum, çünkü tek vuruş build her zaman işe yaramıyor. Ama boss kesiyorsan full specialize da mantıklı. Stat boost tarafı daha düz. Attack, defense, resist vs. Bunları witch üzerinden craft edebiliyorsun ama recipe lazım. Çok güçlü değiller zaten, daha çok boş slot doldurmalık. Bir de non-combat boost var, tırmanma hızı, loot artışı falan. Açıkçası ben pek kullanmadım. Ana set’te yer kaplıyor, değmez gibi. Daha çok synthesis malzemesi gibi duruyor. Passive effect’ler de var, özellikle armor tarafında. Bunlar ya spesifik attack’ı buff’lıyor ya da regen veriyor. Slot sayısı az olduğu için genelde tek bir element ya da stile odaklanmak daha mantıklı.
Socket yerleştirme işinde mantık basit aslında: önce en nadir ve güçlü olanları tak, sonra boşlukları doldur. Weapon skill > unique passive > generic buff gibi gidiyor. Tier sistemi de var. I, II, III ve bir de Greater. Greater olanlar çok güçlü ama kırılıyor, yani sonsuz değil. O yüzden ben onları normal farm’da harcamıyorum, daha çok zor boss’lara saklıyorum. Witch’ler bu sistemin merkezi. Hem socket açıyor, hem gear değiştiriyor, hem craft yapıyor. Bir de ilginç bir şey, storage azsa unused item’lara gear takıp depo gibi kullanabiliyorsun. Oyun açığı gibi. Craft tarafında tamamen recipe’ye bağlısın. Kafasına göre bir şey üretemiyorsun. Recipe’leri ya dünyada buluyorsun ya da witch’lerden alıyorsun. Her witch farklı şeyler satıyor. Synthesis kısmı da önemli. Aynı gear’ları birleştirip üst tier yapıyorsun. İki tane I → bir tane II gibi. Boş yere envanter doldurmamak için yapmak şart. Bir de fusion var, o biraz RNG işi. Aynı tier iki gear veriyorsun, başka bir şey çıkıyor. Bazen upgrade geliyor, bazen çöp. Kkullanmayacağınız gear’ları burada eritmek mantıklı. Tier I, II, III fusion ayrı ayrı. Ama en üst tier olanları fusion’a sokmak çok mantıklı değil, değeri yüksek çünkü. Abyss Gear nereden geliyor dersen, çoğu boss drop’u. Bazıları chest’lerden çıkıyor, özellikle Abyss içinde. Bir de back alley shop’larda satılıyor ama pahalı oluyor baya. Genel olarak sistem şu: item değil, içine taktığın şey önemli. Build tamamen oradan dönüyor. Biraz kurcalayınca açılıyor zaten, başta karmaşık geliyor sadece.