Crimson Desert – The Cursed Knight nasıl geçilir

CynexWorks

cynexwork.com.tr
Konular
284
Online süresi
14g 16944s
Reaksiyon Skoru
716
Altın Konu
27
Başarım Puanı
232
TM Yaşı
9 Yıl 19 Gün
MmoLira
3,595
DevLira
12

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Bu görev bende “tamam, klasik boss kestik mi biter” diye başladı ama Cursed Knight öyle bir tasarlanmış ki, dövüşün yarısı vurmaktan çok boşluk aramakla geçiyor. Ödül tarafı güzel (Shackle of Might + 1 Abyss Artifact), ama açık söyleyeyim: sinir testine de benziyor.

Boss’a girmek için kalenin en tepesindeki avluya çıkıyorsun. Arena açılır açılmaz zaten anlıyorsun: Karşında kalkanlı bir adam var ve tek can barı taşıyor, ama işin çakallığı burada bitmiyor. Çünkü belli aralıklarla mavi bir hayalet şövalye çağırıyor. Bu hayalet bazen yere çakılıyor, bazen ok atıyor; sen “tam vurdum vuracağım” dediğin anda araya girip bütün ritmi bozuyor. Ana boss da boş durmuyor tabii; üstüne yürüyor, kalkanla baskı kuruyor. Sonuç: Vuruş penceresi az, dodge penceresi çok.

Benim burada öğrendiğim şey şu oldu: Bu boss’u “sabırla kemireyim” diye oynarsan, hayalet yüzünden daha fazla hata yapıyorsun. En iyi çalışan yaklaşım, ağır vurup hızlı çekilmek. Elinde varsa Tauria’s Curved Sword ile heavy saldırılar gerçekten iş görüyor (Crowcaller’dan gelen kılıç). Bir de yeşil yetenek Nature’s Echo varsa, ağır saldırıları kopyaladığı için farkı hissettiriyor; “tek vurdum, hiçbir şey olmadı” hissini azaltıyor.

Dövüşte ben şu düzeni tutturdum: Heavy kombo yap, araya 1–2 light sıkıştır, sonra tekrar pozisyon al. Kalkanı kırmaya uğraşırken hayalet çıkarsa “bitireyim” diye zorlamıyorsun; direkt mesafeyi açıyorsun. Çünkü hayaletin tek vuruşu bile seni sersemletince, ana boss hemen cezayı kesiyor. Bu yüzden hayalet ortaya çıktığında benim için kural net: önce güvenli alan, sonra tekrar saldırı.

Bir de küçük ama hayat kurtaran nokta: Bu adam sert vuruyor. “Ben iyileşmeyi idare ederim” diye girdiğim denemelerde daha çok patladım. Takılıyorsan gerçekten kısa bir ara verip daha iyi kalite et pişirmek mantıklı; her kullanımda daha fazla toparlayınca hata payın artıyor. Bu boss’ta mesele “mükemmel oynamak” değil, hata yaptığında oyunda kalmak.

İndirince görev kapanıyor; The Cursed Knight burada bitiyor. İlk denemede geçemezsen moral bozma, bu boss zaten sürekli dikkat dağıtmak üzerine kurulu.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)