- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Crimson Desert’te Kuku Iron Pot’un ne işe yaradığını okuyup da kafan mı karıştı? Haklısın; alet tuhaf bir şey. Tooltip’ler bir yandan muğlak kalıyor, oyun da “şunu şunun için kullan” diye düzgün anlatmıyor; adeta yürürken çözeceksin moduna sokuyor.
Ben de Kilnden Workshop tarafındaki hedefleri burada toparlayayım; arada hafif spoiler var, hikâyeyi taze yaşamak isteyen iki kez düşünsün.
Kilnden Workshop fırını
Kuku Iron Pot’u Crimson Desert’te Bölüm 4’te, ana görevde alıyorsun; görevin adı da komik bir şekilde Mysterious Pot. Seni Kilnden Workshop’a gönderiyor; yer Hernand’ın batısı. Orada Grimnir diye bir cüce çıkıyor; senden fırını ve üç fırıncığı (kiln) tamir etmeni istiyor.
Fırının dibinde altın bir rune var. Oyun senden istediği şey: üstteki katmanları / sıraları bununla aynı hizaya getirmek.
Yanda bir çevirgeç (dial) var; sol, orta, sağ konumlara alabiliyorsun. Bir de kol var; onu itince seçili sıra dönüyor.
Çevirgeç soldayken en üst sırayı oynatıyorsun. Ortadayken ikinci sıra. Sağdayken de üçüncü sıra.
Hizalama işi milimetrik; tam oturunca tık diye bir ses de duyuyorsun, “oldu” dedirtiyor.
Runeler düzgün oturunca hepsi mavi parlıyor; fırın tamam. Sırada kalan üç kiln var; aynı kafa karışıklığı orada da devam ediyor, hazır ol.
Diğer kiln’leri nasıl tamir edersin?
Üç kiln için iş üç ayrı “tamir paketi” gibi; birinde kablo, birinde parça toplama, birinde de yakıt topu avı var.
Kopuk kiln — Önce kopuk kabloyu tak. Sonra kolu sola it; ateşler tutuşunca tamam.
Sökülmüş kiln — Aslında iki kırık parça var. Axiom Force ile grapple kullan; önce daha yassı parçayı hizala. Üst parçayı onun üstüne oturt, düzgün oturduğundan emin ol. Yapının tepesine çık, zıpla ve havada Force Palm ile parçaları yerine göm; “tam oturdu mu?” diye bir kez daha bak.
Yakıt kiln’i — Çevrede beş yakıt çekirdeği (fuel core) var. Hepsini Axiom Force ile itip yuvaya (receptacle) sokman lazım.
İkisi kiln’in dibinde duruyor. Üçüncüsü suda; “görünmüyor” diye panik yapma, suyun içinde kalıyor olabilir.
Dördüncüsü bir kuş heykelinin gözünde; Axiom Force ile çekip çıkarıyorsun.
Beşincisi bir tünel girişinde. Bazen spawn takılıyor; gözükmüyorsa kaydet–yeniden yükle dene. Ben de bu yüzden “oyun mu bozuldu” diye korkmuştum, reload çözüveriyor.
Kuku Iron Pot: Axiom Force grapple ve Abyss deposu
Kiln işleri bitince Grimnir’le yeniden konuş; adım adım ilk Kuku Iron Pot’unu da orada üretiyorsun. Sonra potu Togrum diye bir işçiye götürmeni söylüyor; kullanımı o anlatıyor. İşte tam burada iş tooltip ve menü yüzünden bulanıyor; “Discard ne alaka?” dedirten kısım burası.
Özetle aklında şunlar kalsın:
Pot Abyss tipi şeyleri, bir de makine parçası / mekanizma tarzı objeleri tutuyor. 230 slot var ama normal eşya (yemek, silah, zırh, tarif falan) girmiyor; envanterle karıştırma.
Kullanmak için Axiom Force ile geçerli objeye bakıyorsun: büyük metal küreler, güç çekirdekleri gibi. Etkileşimde “Seal” çıkıyorsa pota girebiliyor demektir.
Dışarı almak için Kuku Iron Pot’u incele; menüden “Discard” seç. İsim kafa karıştırıcı ama işlev aslında çıkarma; ben de ilk başta çöpe atıyorum sandım.
Kuku Iron Pot: Ufak mekanizmalar, gönderi görevleri, nerelerde işe yarıyor
Bundan sonra potu “garip şey biriktir” kutusu gibi düşünebilirsin: Dünyada gördüğün tuhaf objeleri mühürleyip saklıyorsun; ileride bir görevde, bir craft’ta pat diye lazım oluyor.
Bir de Greymane Camp üzerinden gönderi işleri var:
Gezerken her büyük küre / çekirdek gördüğünde grapple + Seal dene. Oyun “şimdi lazım değil” diye bırakıyor; sonra geri dönüp aradığını yaşamak istemezsin.
Greymane elemanlarını Kilnden Workshop’a dispatch yollayabiliyorsun; karşılığında ekstra Kuku Iron Pot da geliyor. Kasada pot çoğalınca işler rahatlıyor.
Grimnir’le konuşunca craft menüsü açılıyor. Seçenekler zamanla şişiyor: cadılar devreye girince (Bölüm 5 civarı) ve Ironflame Orcs tarafı açılınca (Bölüm 10 civarı) yeni tarifler ekleniyor.
Ironflame Orcs tarafı zaten senin için ATAG mekiği kuran ekip. Kuku Iron Part da craft ve upgrade için yedek parça toplamaya yarıyor; potla topladığın şeyler bir anda “atölye malzemesi” oluyor.
Potla bambaşka bir contraption üretince — mesela Small Kuku ATAG — içerideki eşyalar kaybolmuyor, minik mekinin içinde duruyor. Menüye bakmak için onu geri çağırıp (dismiss) sonra envanterden incelemen gerekebiliyor; ben de ilk sefer “içi boşaldı mı?” diye telş oldum.
Small Kuku ATAG ileride Abyssal Fusion için de devreye giriyor; bu da Blackstar Dragon için mecha zırh hattı. Şuraya dikkat: İçi dolu bir ATAG seçme; craft sırasında komple dönüşüyor, içerikle birlikte uçabilir. Boş birini ayır, sonra üret; sinir krizi yaşatmaz.