- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Crimson Desert’te Spire of Soaring bazen insanı duvara yaslıyor. Kule Demeniss kuzeyinde; bulmaca da “bir kere anlayınca kolay” değil, girişte bile takılan çıkıyor. Ben de kapıyı arayıp durmuştum, sonra tüneli fark ettim.
Aşağıdaki notlar alanı bitirmek için; arada hafif spoiler var, hikâyeyi sıfırdan yaşamak isteyen atlayıp kendi keşfetsin.
Spire of Soaring konumu
Kule yine Demeniss’in kuzeyinde. Ana görev seni zaten oraya sürüklüyor; Bölüm 5 – Black and White sonlarına doğru düşüyorsun. Serbest geziyorsan erkenden gidip “neden bomboş” diye sinir etme kendini — bölüm gelmeden bazı şeyler tam oturmuyor.
Giriş nerede?
Yüzün kuleye dönükken girişin kapalı olduğunu görürsün. Yukarıdan tırmanma fikri cazip geliyor ama gereksiz; vakit kaybı. Sağ alt tarafa in, orada maden tüneli var — o seni kulenin altına indiriyor.
Alt kat – hava akımı
Dibe vurunca iki elektrikli küre ve kocaman vantilatör çıkıyor. Üstüne çık, zıpla, glide’ı aç; hava seni üst kata kadar itiyor, tırmanma derdi yok.
Not: Eski anlatımlarda farklı yöntemler geziyordu; oyun güncellenince düzen kaymış olabilir. Bizde de ara ara kule enerjisiz kaldı, bir şeyleri kurcalayınca devreye girdi — o yüzden bu yazıyı şu an gördüğümüz hâle göre yazdım.
Orta kat – iletken duvar (asıl sıkıntı burası)
Zeminde sol alt ve sağ altta hatlar var, elektrik oralarda dolaşıyor. Axiom Force ile grapple atıp duvardaki diskleri çevirerek akımı köprüleyeceksin. Hedef basit: akım disklerden geçip iki ucu birleştirsin, mekanizma dolsun. Görseldeki gibi düşün.
Not: Bitti sanıp taş plaka birden yukarı fırlarsa panik yok. Bir diski bilerek yanlış çevir, plaka insin; üstüne çık, sonra diski doğruya geri al. Böylece asansör mantığını kandırmış oluyorsun.
Üst kat – çevirgiler
Asansör çalışıyorsa bin, tepeye çık. Son puzzle daha sakin: dial’ları çevir, sol, alt ve sağ çizgiler yanınca iş bitiyor.
Buradan sonra Abyss tarafında Crescent Skybridge açılıyor; hikâyenin devamı oraya sarkıyor.