Crimson Desert İçinde Quest Rehberi: Fire Arrow(Ateşli ok) ile Sarmaşıkları Yakma
Crimson Desert’te “Where the Light Leads” görevinin bir bölümünde, ilerlemek için sarmaşıkları ateş oku kullanarak yakmamız gerekiyor. Ancak oyunda bu adım ilk anda çok net anlaşılmayabiliyor. Özellikle okların nasıl ateşleneceğini bilmeyen arkadaşlarımız için bu bölüm kısa süreli bir takılma yaratabiliyor.
Burada aslında yapmanız gereken şey oldukça basit. Yakındaki ateş kaynağını kullanarak okunumu tutuşturmanız ve ardından sarmaşıklara nişan almamız yeterli. Şimdi bunu nasıl yapabileceğimizi adım adım anlatıyorum.
Fire Arrow (Ateşli Ok) Nasıl Yakılır?
Öncelikle bir ateş kaynağı bulalım. Ardından yayımızı kuşanıp okumuzu hazırlayalım.
Oku ateşlemek için nişangâhı doğrudan alevin üzerine getiriyoruz ve kısa bir süre sabit tutuyoruz. Birkaç saniye sonra okun ucu yanmaya başlayacaktır. Okun tamamen alev aldığını gördükten sonra bırakabiliriz.
Sarmaşıklar Nasıl Yakılır?
Okumuzu yaktıktan sonra, yolu kapatan sarmaşıklara nişan alıp atışı yapıyoruz. Ateşli oku hedefe isabet ettirdiğimizde sarmaşıklar yanacak ve önümüzdeki geçiş açılacaktır.
Burada dikkat etmemiz gereken birkaç küçük nokta var. Öncelikle nişan alırken ateş kaynağını devirmemeye çalışmalıyız. Çünkü mangal yerinden oynarsa, oku yakmak gerçekten zorlaşabiliyor. Eğer bulunduğumuz yerdeki ateş kaynağı düzgün çalışmıyorsa, çevredeki başka bir ateş kaynağı aramalıyız hızlıca. Çünkü ateş kaynakları bazen nedensiz yere çalışmayabiliyor. Ayrıca oku çok erken bırakmamalı; tamamen tutuştuğundan emin olduktan sonra atış yapmamız gerekiyor.
Kısacası, bu bölümün mantığı okumuzu önce ateşe verip ardından sarmaşıklara doğru kullanmak. Ne yapmanız gerektiğini öğrendikten sonra görevler oldukça hızlı ilerliyor. İyi oyunlar!