Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Marshall Major V Kulaklık İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1773603363866.png

Kulaklık seçerken her zaman teknik özellikler önceliğim oldu. Empedans, frekans aralığı, sürücü boyutu bunların hepsine baktım, görünüm ikinci plandaydı. Ama bir noktada masaüstü düzenime ve genel estetiğime daha fazla önem vermeye başladım. Teknik açıdan yeterli olan ama aynı zamanda güzel duran bir kulaklık istedim. Marshall bu araştırmada hem ses kalitesiyle hem de o ikonik vintage görünümüyle öne çıktı. Major V serisi kompakt ve hafif yapısıyla dikkat çekiyordu, kulak üstü değil kulak üzerinde oturan on-ear tasarımı günlük kullanım ve taşınabilirlik açısından avantaj sunuyordu.

Kutudan çıkarınca tasarım beklentimi karşıladı. Siyah ve bronz tonlarında klasik Marshall estetiği var, logonun işlenme kalitesi ve genel işçilik bu fiyata yakışır düzeyde. Katlanabilir yapı çanta içinde az yer kaplıyor, taşıma kolaylığı günlük kullanımda önemli bir avantaj. Kafa bandı ayarı metal sürgülerle yapılıyor, sağlam hissettiriyor. Kulak yastıkları küçük ve yuvarlak, kulağın üzerine oturuyor. On-ear tasarım uzun kullanımda kulak kepçelerinde baskı yaratabilir, bu tasarımın bilinen dezavantajı ve baştan kabul etmek gerekiyor.

1773603396883.png

Bluetooth 5.3 bağlantısı hızlı ve kararlı, bağlantı kopması hiç yaşanmadı. Çok noktalı bağlantı desteği var, telefon ve bilgisayara eş zamanlı bağlanabiliyor. Ses kalitesi Marshall'ın genel karakterini yansıtıyor, bas öne çıkan ama abartıya kaçmayan bir denge var. Orta frekanslar sıcak ve dolgun, gitar ve vokal bu kulaklıkta çok iyi hissettiriyor. Yüksek frekanslar bazı rakiplerine kıyasla biraz geri planda kalıyor ama bu tonal dengeyi yorucu değil aksine dinlendirici kılıyor. Uzun müzik seanslarında kulak yorgunluğu yaşanmıyor, saatlerce dinlemek mümkün oluyor.

Batarya ömrü bu kategoride gerçekten öne çıkıyor, günlük kullanımda haftalar geçiyor şarj ihtiyacı doğmuyor. Hızlı şarj özelliği de mevcut, kısa sürede yeterli şarj seviyesine ulaşıyor. Aktif gürültü engelleme yok, bu özelliği arayanlar için yanlış model. Ama pasif izolasyon kulak yastıklarının oturumu sayesinde makul bir seviyede, tipik ortam seslerini belirli ölçüde bastırıyor. Mikrofon kalitesi telefon görüşmeleri için yeterli, karşı taraf sesi net duyuyor. Bu kulaklık teknik özellikler listesiyle değil bütüncül bir deneyimle değerlendirilmeli, her gün masama oturduğumda görünümünden de sesinden de aynı memnuniyeti alıyorum.

Eline sağlık :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri