Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Kasa fanlarını değiştirme fikri aklıma hiç gelmemişti açıkçası. Kasayla birlikte gelen stok fanlar çalışıyordu, sıcaklıklar kabul edilebilir sevierdeydi. Ama bir gece sessiz bir ortamda bilgisayarın yanında otururken o düşük frekanslı uğultuyu fark ettim. Daha önce hiç duymamıştım, ya da duymamıştım demek doğru olmaz, fark etmemiştim. Bir kez fark edince rahatsız etmeye başladı, kulak o sese takılır hale geldi. Kasa fanlarını araştırmaya başladım, bu alanda Noctua'nın adı her yerde geçiyordu. NF-A12x25 özellikle 120mm format için referans gösterilen bir model olarak öne çıkıyordu, fiyatı bir kasa fanı için gerçekten yüksek ama yorumlar tutarlı biçimde olumlu bir tablo çiziyordu.
Kutu küçük ve sade geldi, içinden fan, farklı hız adaptörleri, titreşim önleyici montaj pimleri ve uzatma kablosu çıktı. Aksesuar içeriği bu fiyata yakışır bir zenginlikte. Fanı ele alınca kalitesi hemen hissediliyor, kanatların yüzey kalitesi ve motor gövdesinin işçiliği stok fanlarla kıyaslanacak cinsten değil. Kahverengi bej renk kombinasyonu Noctua'nın imzası haline gelmiş, estetik açıdan tartışmalı ama performansın önüne geçecek bir mesele değil. Titreşim önleyici pimlerle montaj yapmak vidayla monte etmekten biraz daha dikkat istiyor, ilk seferinde biraz sabır gerekiyor.
Sistemi açınca fark ilk anda kendini belli etti. Stok fanların o düşük frekanslı uğultusu yerini çok daha temiz ve nötr bir hava sesine bıraktı. Noctua bu fanlarda Sterrox sıvı kristal polimer malzeme kullanıyor, titreşim son derece düşük ve bu doğrudan ses kalitesine yansıyor. Yüksek devirde bile ses tonu rahatsız edici bir frekansa çıkmıyor, arka planda fark edilir ama sinir bozmayan bir his var. Düşük devirde ise varlığını neredeyse unutturuyorsunuz. Hava akışı performansı da etkileyici, aynı gürültü seviyesindeki rakiplerine kıyasla belirgin biçimde daha fazla hava taşıdığı sıcaklık değerlerine yansıdı.
Dört adet aldım, ikisini ön emişe ikisini arka üflemeye yerleştirdim. Sistem sıcaklıkları stok fanlara kıyasla kayda değer ölçüde düştü, özellikle ekran kartı ve işlemci yük altındaki değerler belirgin biçimde iyileşti. Bir kasa fanına bu kadar para vermek başta saçma geldi, bunu kabul etmek gerekiyor. Ama sonucu görünce o düşünce değişiyor. Yedi yıl garanti sunuluyor, bu fanların sistemden çok daha uzun süre çıkmayacağı anlaşılıyor. Sessiz bir çalışma ortamının ne kadar konfor yarattığını bu değişiklikten sonra daha iyi kavradım.