- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
All-in-one sıvı soğutucu kullanıyordum, pompası giderek gürültülü hale gelmişti. İki yılda bir değiştirmek hem masraflı hem de zahmetliydi. Hava soğutucuya geçmeyi düşündüm, Noctua NH-D15 bu kategorinin tartışmasız lideri olarak gösteriliyor her yerde. Fiyatı yüksek ama ömür boyu süreceği söyleniyor, uzun vadede ekonomik bir tercih olduğu anlaşılıyor. Kahverengi ve bej renk kombinasyonu tuhaf görünüyor ilk bakışta ama performansı ikna etti sonunda, sipariş verdim.
Kutu büyük geldi, içinden soğutucu, iki adet NF-A15 fan, montaj kiti, termal macun ve tornavida çıktı. Tornavida eklemesi düşünceli bir detay, kurulum için ayrıca alet aramak gerekmedi. Ağırlık fazla, 1320 gram elinizde tutunca hissediliyor. Kasaya takarken dikkatli olmak gerekiyor, anakart üzerindeki bileşenlere zarar vermemek için yavaş hareket edildi. Montaj kiti her soket için ayrı parçalar içeriyor, talimatlar net ve anlaşılır yazılmış. AM5 soketine montaj yaklaşık yirmi dakika sürdü, acele etmeden tamamlandı.
Performans açıkça etkileyici, Ryzen 7 7800X3D ile eşleştirdim. Tam yük altında sıcaklık altmış beş derece civarında sabit kaldı, bu değer AIO soğutucularla yarışır nitelikte. Oyun sırasında termal throttling hiç yaşanmadı, işlemci tam performansında çalışmaya devam etti. Cinebench R23 testinde sıcaklık yetmiş dereceyi geçmedi, bu sonuç hava soğutucu için oldukça başarılı sayılıyor. Termal macun dahil geliyor, ayrıca satın almak gerekmedi.
Fan gürültüsü neredeyse yok denecek seviyede, masanın yanında oturulduğunda duyulamıyor. AIO pompasının çıkardığı o sürekli vızıltı ortadan kalktı, oda çok sessizleşti. İki fan birlikte çalışınca bile ses seviyesi fark edilir eşiğin altında kalıyor. Maksimum yükte bile gürültü rahatsız edici değil, bu konuda Noctua'nın iddiası boş değil. Yüksek profil nedeniyle bellek yuvaları erişimi kısıtlanıyor, yüksek profilli RAM kullanılıyorsa kontrol edilmesi şart. Kasada yeterli yükseklik olduğundan emin olmak gerekiyor önceden.
Renk uyumu kasayla çelişiyor ama bu tamamen estetik bir mesele, performansla ilgisi yok. Chromax serisi siyah versiyon da mevcut, renk konusunda hassas olanlar için seçenek sunulmuş. Sekiz aydır kullanıyorum, tek bir sorun çıkmadı bu süreçte. Uzun vadeli ve sessiz soğutma arayanlar için bu soğutucu piyasadaki en güvenilir seçenek olmaya devam ediyor.