- Konular
- 44
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 2d 19h
- Reaksiyon Skoru
- 276
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 73
- MmoLira
- 2,581
- DevLira
- 18
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Akıllı saatler bitti, şimdi sıra deri altı çiplerde mi?
Selamlar beyler, bugün biraz "distopik" ama gerçekliği çok yakın bir konuyu deşelim istedim. Kolumuzdaki o kaba saatlerden, her gün şarj etmek zorunda olduğumuz bilekliklerden kurtulacağımız o gün aslında sandığımızdan çok daha yakın. Teknoloji artık dışarıdan değil, içeriden geliyor.Dijital dövme dediğimiz olay aslında nedir?Öyle iğneyle yapılan kalıcı dövmelerden bahsetmiyorum. Deri üzerine yapıştırılan, kağıt kadar ince ama içinde devasa bir devre kartı barındıran sensörler gelmeye başladı. Bu aletler terinizdeki pH değerinden kan şekerine kadar her şeyi ölçüyor. Üstelik ekranı yok; veriyi direkt gözünüzdeki akıllı lense veya telefonunuza fırlatıyor. "Acaba bugün yeterince su içtim mi?" derdi bitiyor, vücudunuz size bildirim atıyor.
Anahtar ve cüzdan taşımayı unutturan o minik çiplerBazıları için korkutucu gelebilir ama elinin içine pirinç tanesi kadar bir çip taktırıp kapısını, kasasını açanların sayısı Avrupa'da bayağı arttı. NFC teknolojisini resmen vücudumuza entegre ediyoruz. Düşünsenize, markette ödeme yaparken sadece elinizi pos cihazına yaklaştırıyorsunuz. Ne telefon ne kart... Bu kolaylık mı yoksa kendimizi tamamen sisteme teslim etmek mi? Orası biraz tartışmalı.
Yapay organların ve biyonik uzuvların gelişimiİş sadece "sağlık takibi"nde de kalmıyor. Artık giyilebilir dış iskeletler (exoskeleton) sayesinde bir insanın normalde kaldıramayacağı yükleri kaldırması, yorulmadan kilometrelerce yürümesi mümkün hale geliyor. Bu sadece fabrikalar için değil, oyun dünyası için de devrim. Bir FPS oyununda karakteriniz yorulduğunda sizin de bacaklarınızdaki o desteğin sertleştiğini bir hayal edin.