Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

putty top değerleri

Gienah

Deneme Moderatör
Deneme Mod
M2
Konular
12
Online süresi
3g 55365s
Reaksiyon Skoru
109
Altın Konu
1
Başarım Puanı
48
TM Yaşı
2 Ay 13 Gün
MmoLira
1,025
DevLira
12

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1772846079390.png

Dostlar oyun boşta değerlerim böyle tek karakter bağlı sizce bu değerler iyimi ve bu değerleri nasıl düşürürüm ne yapmam gerekir ne bunları yükseltir bilgisi olan ve tavsiye veren herkese teşekür ederim

Çözüm
yorumunuz için teşşekürler bu değerler tam olarak nedir ne işe yarar biraz bilgi verme şansınız varmıdır acaba bu kodlardaan ne öğrenmem ne görmem lazım
Tabi açıklayayım. Bu tablo anlık durumu gösteren bir çıktı. Yani Ram swap ve çalışan prosesleri gösteriyor.
Mesela buna bakalım "load averages: 0.58, 0.43, 0.29" son 1 dakika 5 dakika ve 15 dakikalık sistem yükünü gösteriyor ne kadar düşükse o kadar iyi. Mantık basit bu değer uzun süre sonra cpu çekirdek sayısına yaklaşıyorsa sistemin yoruluyor demek. 32 processes: 1 running, 31 sleeping var msela bu da 1 tanesi aktif çalışıyor diğerleri uykuda demek. Saatde göstermiş hatta up 0+00:16:53 16 dakikadır çalışıyorum diyor.

Cpu satırın da user var programların kendi yaptığı işlem...
load averages: 0.58 0.43 0.29 düşük sistem zorlanmıyor
CPU: 98.3% idle işlemcinn neredeyse boşta bu da iyi
Swap: 15G Total, 15G Free bu da güzel
Değerlerin güzel ve sağlıklı.

load averages: 0.58 0.43 0.29 düşük sistem zorlanmıyor
CPU: 98.3% idle işlemcinn neredeyse boşta bu da iyi
Swap: 15G Total, 15G Free bu da güzel
Değerlerin güzel ve sağlıklı.
yorumunuz için teşşekürler bu değerler tam olarak nedir ne işe yarar biraz bilgi verme şansınız varmıdır acaba bu değerlerden ne öğrenmem ne görmem lazım

yorumunuz için teşşekürler bu değerler tam olarak nedir ne işe yarar biraz bilgi verme şansınız varmıdır acaba bu kodlardaan ne öğrenmem ne görmem lazım
Tabi açıklayayım. Bu tablo anlık durumu gösteren bir çıktı. Yani Ram swap ve çalışan prosesleri gösteriyor.
Mesela buna bakalım "load averages: 0.58, 0.43, 0.29" son 1 dakika 5 dakika ve 15 dakikalık sistem yükünü gösteriyor ne kadar düşükse o kadar iyi. Mantık basit bu değer uzun süre sonra cpu çekirdek sayısına yaklaşıyorsa sistemin yoruluyor demek. 32 processes: 1 running, 31 sleeping var msela bu da 1 tanesi aktif çalışıyor diğerleri uykuda demek. Saatde göstermiş hatta up 0+00:16:53 16 dakikadır çalışıyorum diyor.

Cpu satırın da user var programların kendi yaptığı işlem yükü bu system satırı var işletim sisteminin çekirdek tarafında yaptığı işi gösteriytor interrupt var ağ ve disk donanım bunları gösterir. Idle de boşta kalan cpu oranını göster bu sende zaten yüzdde 98.

Bellek satırı var Active yazıyor kullanılan ramı gösterir. ınact var pasif rami gösterir.free var boşta kalan rami göstererir.

Kısaca ekranda bakman gereken şey idle düşük mü yüzde 20 altında uzun sure dusuk calısırsa sıkıntı var demek. swap artışları varsa ram yetmıyordur.

Sürekli bu değerleri takip et load average CPU idle RES ve Swap.

Çözüm

Cpu satırın da user var programların kendi yaptığı işlem yükü bu system satırı var işletim sisteminin çekirdek tarafında yaptığı işi gösteriytor interrupt var ağ ve disk donanım bunları gösterir. Idle de boşta kalan cpu oranını göster bu sende zaten yüzdde 98.

Bellek satırı var Active yazıyor kullanılan ramı gösterir. ınact var pasif rami gösterir.free var boşta kalan rami göstererir.

Kısaca ekranda bakman gereken şey idle düşük mü yüzde 20 altında uzun sure dusuk calısırsa sıkıntı var demek. swap artışları varsa ram yetmıyordur.

Sürekli bu değerleri takip et load average CPU idle RES ve Swap.
Verdiğiniz detaylı ve açıklayıcı bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Konuyu bu kadar anlaşılır şekilde anlatmanız benim için çok faydalı oldu. Emeğinize ve zamanınıza sağlık, sayenizde birçok şeyi daha net kavradım. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri