Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Ağır kulaklıklardan bıkmıştım, saatlerce takılı kalınca boyun ve kafa üzerindeki baskı birikiyor. Cloud II ve Arctis gibi modeller ses kalitesiyle öne çıkıyor ama hafiflik konusunda pek iddia taşımıyor. Farklı bir şey aradım, gramaj önceliğimdi bu sefer. G435 165 gram ile piyasanın en hafif kablosuz oyuncu kulaklıklarından biri olarak tanıtılıyordu. Fiyatı da uygundu, üst segment modellerin yarısı kadar. Renk seçenekleri çok canlıydı, beyaz ve leylak kombinasyonunu tercih ettim, masadaki düzenle uyumlu göründü.
Kutu kompakt geldi, içinde kulaklık ve USB şarj kablosu vardı. Alıcı veya adaptör aramak gerekmedi, 2.4GHz alıcı kutuda hazır. Kulaklığı ilk takınca inanamadım, bu kadar hafif olacağını beklemiyordum. 165 gram rakamı kağıtta kalmiyor, başa takılınca gerçekten hissedilir. Plastik malzeme kullanılmış ama dağılacak gibi hissettirmiyor, esneklik var gövdede. Kafa bandı yumuşak dolgulu, uzun seanslar boyunca baskı hissi oluşmadı. Kulak yastıkları köpük dolgulu ve kumaş kaplı, uzun kullanımda terleme yaşanmadı.
Bluetooth ve 2.4GHz aynı anda kullanılabiliyor, bu özellik beklediğimden çok işe yaradı. Bilgisayarda oyun oynarken telefona arama geldiğinde kulaklığı değiştirmek gerekmedi. 2.4GHz oyun sesi gelirken Bluetooth üzerinden telefon araması otomatik karıştı, ses karışımı sorunsuz çalıştı. Bu özellik üst segment kulaklıklarda bile standart değil, G435'te görmek şaşırttı. Gecikme 2.4GHz modunda çok düşük, oyun sırasında ses senkronizasyonu problemsiz kaldı.
Ses kalitesi hafif kulaklık olduğu düşünüldüğünde tatmin edici. Bass güçlü değil, dengeli bir frekans dağılımı var. FPS oyunlarında yön tespiti yeterli ama üst segment kulaklıklarla kıyaslanmaz. Müzik dinlerken yeterli ama audiophile beklentisi taşıyanlar hayal kırıklığı yaşayabilir. Mikrofon dahili ve çift taraflı, kalitesi ortalama seviyede. Gürültü filtreleme çok güçlü değil ama günlük kullanım için yeterli çıktı. Ayrı mikrofon kullanılamıyor, bu kulaklığın en belirgin eksikliği.
Pil ömrü on sekiz saate kadar çıkıyor, her gün birkaç saat kullananlar için iki günde bir şarj yeterli oluyor. USB-C şarj ediyor, hızlı şarj özelliği yok. Sekiz aydır kullandım, hafifliği sayesinde kulaklık takmayı unutur hale geldim. Uzun süre takılı kalacak ve ses kalitesinden çok konfor öncelikli olanlar için G435 piyasadaki en iyi seçeneklerden biri.