Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Arc Raiders PC İçin En İyi Grafik Ayarları (FPS Artırma Rehberi)

devemoji

Hüküm haktan yanadır.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Yönetici
Konular
191
Çözüm
7
Online süresi
1mo 29d
Reaksiyon Skoru
891
Altın Konu
73
Başarım Puanı
214
MmoLira
7,063
DevLira
18
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Arc Raiders başta ağır oyun gibi görünmüyor. Menüde gezerken yada boş alanlarda sorun yok lakin savaş durumunda ve kalabalık alanlarda işler değişir haberiniz olsun. O yüzden grafik ayarları bu durumda etki eder. Çatışmalarda FPS düşer. Patlama efektleri ve yoğun alanlarda bu daha çok belli olur.Extraction türünde performans sıkıntısı yaşarsınız. O yüzden grafik ayarlarınızı biraz dengeli yapmanız gerekiyor. Bu rehber de bunun için hazırlanmıştır. Umarım işinizi görür. Benim kullandığım temel ayarlar şu şekilde. Tam ekranda oynuyorum ve çözünürlüğü ellemedim. V-sync kapalı, Nvidia Reflex açık, FPS limitini monitörün yenileme hızına göre sabitledim sizde kaçsa ona göre yapın. Motion Blur kapalı, FOV 80 civarında.

4594223-projectpioneerscreenshot2025.10.30-15.37.40.21.png

Bunları yaparsanız ortalama iş görür çoğu oyuncuda bunlar yapılıdır. Asıl yapılması muhtemel şeyler gölgeler ve post-processing. Gölgeleri düşürünce direkt farkı hissedersiniz. Yansımalar düşük kalır ama bu birşey kaybettirmez şahsen. Global illumination çözünürlüğüde düşük olabilir. Texture ve efektleri orta seviyede tutmak yeterli. Çok kısmaya gerek yok ama en yükseğe de gerek yok. Bu şekilde hem görüntü net kalıyor hem performans toparlanıyor. Ekran kartına göre DLSS ya da FSR kullanmak bayağı katkı sağlar. Nvidia varsa DLSS, AMD varsa FSR açılmalı. Blanced yada performance modu çoğu sistem için ideal olandır. FPS artışı bunlarda net oluyor. FPS ciddi artıyor ama mouse ile oynayan biriysen hafif bir gecikme fark edebilirsin. Rekabetçi oynuyorsan buna dikkat etmen lazım.Düşük sistem kullanıyorsan en mantıklısı her şeyi Low yapmak ve upscaling’i performans moduna almak. Sabit 60 FPS de oynamak daha iyi olur.Görüntü biraz sadeleşiyor ama oyun akıcı oluyor.Yüksek sistemdeysen Texture ve View Distance artırılabilir. Bir de şunu söyleyeyim: Ayarları yaptıktan sonra mutlaka raid’e girip dene. Menüdeki FPS değerine güvenmeyin. Asıl yük oyunda ki zorlamalarda belli oluyor. Test ederek uygun ayarlamaları da kendinize uygulayabilirsiniz. Umarım bu ayarlar işinizi görür.

Bu rehber TurkMMO için hazırlanmıştır. Arc Raiders’ta Ekran ayarlarında sorun yaşayanlar ve fikir edinmek isteyen arkadaşlar için paylaşıyorum. Eksik bir yer varsa ya da farklı yapan olduysa konu altına yazsın, ona göre güncelleriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri