- Konular
- 4,105
- Online süresi
- 6ay 12g
- Reaksiyon Skoru
- 6,508
- Altın Konu
- 550
- Başarım Puanı
- 439
- TM Yaşı
- 8 Yıl 8 Ay
- MmoLira
- 45,853
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Klevv Cras V Rgb 32GB 7200MHZ DDR5 Ram (KD5AGUA80-72B340J)
Klevv Cras V RGB 32GB 7200 MHz DDR5 RAM (KD5AGUA80-72B340J), masaüstü sistemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış yüksek frekanslı DDR5 bellek kitidir ve iki adet 16 GB modül içerir. Bu kitin toplam bellek alanı 32 GB seviyesindedir ve belleğin yanıt verdiği alanı genişletir; bu, aynı anda birden fazla program açıkken bellek kullanımını daha büyük bir havuz üzerinden sürdürmeye yardımcı olur. DDR5 teknolojisi, önceki DDR4 standardına göre daha yüksek frekanslarla çalışabilme olanağı sağladığından 7200 MHz gibi bir hız, bellek ile işlemci arasındaki veri yollarını yüksek ritimde işler ve veri hareketlerini sık aralıklarla sürdürür. Modüllerin üzerinde yer alan RGB aydınlatma, kasanın içinden bakıldığında donanım bileşenleri arasında görsel bir etkiye sahiptir; anakart üzerinde bulunan RGB kontrol yazılımları ile renk ve efekt düzenlemeleri yapılabilir. Bu bellekler SMDIMM formattadır; yani DDR5 destekli masaüstü anakartlarda bulunan uygun yuvalara takılır ve fiziksel olarak notebook gibi taşınabilir bilgisayarlarda kullanılan SODIMM formatı ile uyumlu değildir. Belleklerin CL zamanlaması ve frekansı, modüllerin veri iletim yollarının sıralanmasında rol oynar ve yüksek frekanslarda CL değerleri de bu iletim ritmini destekleyecek şekilde belirlenir. DDR5 mimarisi içinde entegre edilmiş güç yönetimi birimleri, modüllerin voltaj ve zamanlamalarla ilgili gereksinimlerini düzenler; bu da yüksek hızlarda bellek kartının çalışmasını mümkün kılar. İki modülden oluşan set, anakartın çift kanal bellek mimarisinden faydalanmasına olanak tanır; bu mimari, bellek bant genişliğinin iki bellek modülü arasında paralel yürütülmesine imkân verir ve veri yollarının daha geniş bir kanalda akmasını sağlar. Kasa içine bu bellekler takıldıktan sonra, anakart BIOS üzerinden uygun profili seçildiğinde bellek çalışma frekansı 7200 MHz seviyesine çıkabilir; bu, bellek ile işlemci arasındaki veri iletişimini yüksek frekanslarda sürdürür. DDR5 teknolojisi, bellek kontrol birimleri ve veri yollarını daha etkili düzenleme yeteneğine sahiptir, bu sayede sistem belleğine erişim sırasında veri iletim yolları daha sık aralıklarla işler. Bellek kapasitesi 32 GB olduğunda, sistem aynı anda pek çok uygulamayı ve veriyi belleğe yükleyebilir; bu, büyük dosyalarla çalışma veya birden fazla programı aynı anda açma gibi durumlarda bellek havuzunun daha geniş bir alan üzerinden yönetilmesini sağlar. Modüllerin toplam kapasitesi sistem tarafından tanındıktan sonra işletim sistemi belleğe erişirken bu geniş alanı kullanır ve belleğin mevcut kapasitesi çalışmalarda active edilmiş olur. Anakartın DDR5 bellek desteği olduğu sürece bu RAM, takılıp kullanıldığında belleğin etkin bir alan üzerinden veri iletimini sürdürür. RGB aydınlatma efektleri, sistemin dış görünümüne hareket katar; bu efektler genellikle anakart veya yardımcı yazılım üzerinden kontrol edilir ve kişisel tercihlere göre ayarlanabilir. DDR5 belleklerin yüksek frekans desteği, bu modülleri bellek ile işlemci arasındaki veri yollarını daha sık aralıklarla çalıştıracak şekilde hazırlar; bu da bellekten veri okuma ve yazma sürecini belirli bir ritimde sürdürür. Bellek kapasitesi genişlediğinde, belleğe bağlı görevlerin yürütülmesinde bellek havuzu daha büyük bir alandan hizmet verir ve bellek davranışları geniş bir kapasite üzerinden yürütülmüş olur. Bu bellek kitini anakartta uygun yuvaya taktığın zaman işletim sistemi toplam 32 GB belleği görecek şekilde işler ve belleği bu geniş havuz üzerinden yönetir, sistem belleğine erişim yollarını genişletir.