romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı texture Hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BGLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 98

BGLT

Level 1
Üye
Konular
13
Çözüm
1
Online süresi
2d 22h
Reaksiyon Skoru
20
Altın Konu
0
TM Yaşı
5 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
28
MmoLira
1,376
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar , iki client açıldığı zaman arada sırada bu hatayla karşılaşıyorum beta zırh ve el gözükmüyor.Aşağıda syserr mevcut hatanın ismi bu konuda bilgili kişiler yardımcı olabilirmi.Ayritten configte ayar yapıp iki client açtığım zaman herhangi bir sıkıntı olmuyor ama aynı ayarlar olursa fakat bir clienti kapatıp o configten ayarlarını değiştirip farklı bir client açınca eski açık olan cilenti kapatıyor direk bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum.İyi Forumlar.

1772018006518.png

Ekli dosyalar

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Merhabalar , iki client açıldığı zaman arada sırada bu hatayla karşılaşıyorum beta zırh ve el gözükmüyor.Aşağıda syserr mevcut hatanın ismi bu konuda bilgili kişiler yardımcı olabilirmi.Ayritten configte ayar yapıp iki client açtığım zaman herhangi bir sıkıntı olmuyor ama aynı ayarlar olursa fakat bir clienti kapatıp o configten ayarlarını değiştirip farklı bir client açınca eski açık olan cilenti kapatıyor direk bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum.İyi Forumlar.

Ekli dosyayı görüntüle 168556
Logdaki hata zaten sorunu açık açık söylüyor, texture oluşturulamıyor. Yani client ilgili .dds dosyasını ya bulamıyor ya da okuyamıyor. Ekrandaki gri ve şekli bozuk görünen model de bundan kaynaklı, mesh yükleniyor ama kaplama...

Ekli dosyayı görüntüle 168556
Logdaki hata zaten sorunu açık açık söylüyor, texture oluşturulamıyor. Yani client ilgili .dds dosyasını ya bulamıyor ya da okuyamıyor. Ekrandaki gri ve şekli bozuk görünen model de bundan kaynaklı, mesh yükleniyor ama kaplama gelmediği için düz, renksiz görünüyor.

Bu genelde birkaç sebepten çıkar.

En sık olanı, texture dosyasının pack’in içinde olmaması. Modeli ekliyorsun ama bağlı olduğu .dds dosyasını pack’e koymayı unutuyorsun ya da yanlış pack’e atıyorsun. Client modeli buluyor ama texture yoluna gidince dosya yok.

İkinci ihtimal path hatası. Modelin içindeki texture yolu ile pack içindeki klasör yapısı birebir aynı olmalı. Büyük küçük harf farkı bile sorun çıkarır. Örneğin model d:/ymir work/item/weapon/ diyorsa ama sen pack’te Weapon diye klasör açtıysan yine yüklemez.

Bir diğer ihtimal de DDS formatı. Texture yanlış formatta export edildiyse (örneğin DXT yerine farklı bir formatta kaydedildiyse) client okuyamaz. Bu durumda dosyayı Paint.NET ya da Photoshop ile açıp DXT1 ya da DXT5 olarak tekrar kaydetmek işe yarar.

Bazen dosya bozuk da olabiliyor. 0 kb olur ya da export sırasında hata oluşur. Onu da kontrol etmek lazım.

Özetle sorun modelde değil, texture tarafında. Ya dosya pack’te yok, ya yolu yanlış, ya da DDS formatı uyumsuz. Texture yolunu kontrol edip pack’i temiz şekilde yeniden oluşturursan büyük ihtimalle düzelecektir.

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri