Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Şubat 2026 araba piyasası: kendi gözlemlerim

devemoji

Hüküm haktan yanadır.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Yönetici
Katılım
4 Ocak 2016
Konular
191
Mesajlar
901
Çözüm
7
Online süresi
1mo 29d
Reaksiyon Skoru
891
Altın Konu
73
Başarım Puanı
214
MmoLira
7,063
DevLira
18
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Şubat 2026 itibarıyla araba piyasasında durum bu, kendi gördüğümü yazıyorum. Son zamanlarda sürekli “alınır mı, beklenir mi” muhabbeti dönüyor ya… net konuşayım: ucuzlama falan yok, temiz araba bulmak da baya zorlaştı. Özellikle 300–500 bin TL arası hâlâ en çok dönen para. İlk arabasını alacak olan da burada, “param erimesin” diyen de burada takılıyor. Piyasa şu an nasıl derseniz; Aralık’ta “yıl sonu fırsatı” diye ne varsa alındı gitti zaten. Ocak–Şubat döneminde temiz arabalar ilana düşer düşmez satılıyor, kalanların çoğu ya pahalı ya da sıkıntılı. Satıcıların da pazarlık konusunda pek hevesi yok. O yüzden “biraz daha bekleyeyim, düşer” kafası şu an pek çalışmıyor açıkçası.

Bu paraya ne alınır kısmına gelirsek; sedan bakanlar için bu bütçede sedan hâlâ mantıklı. Fiat Linea ve Albea az yakar, parçası ucuz, ustası bol ama artık temizini bulmak zor, çoğu baya yorgun. Renault Symbol iş görür, çok üzmez. Megane 2 biraz daha rahat araba ama kilometreler uçmuş durumda, bakmadan alınmaz.Şehir içi için küçük araba isteyenler için park derdi, kısa mesafe diyorsan hatchback mantıklı. Clio 3 bol bulunuyor, Clio 4 var ama genelde yüksek kilometreli. İkinci eli hâlâ güçlü. Hyundai i20 sorunsuz bir araba, Getz ise yaşlandı ama düzgün olanı hâlâ iş yapar.“Uzun süre bineyim” diyenler genelde Japonlara yöneliyor. Toyota Corolla eski kasa ama taş gibi, temizi zor ama denk gelirse kaçırma. Honda Civic keyifli araba ama çoğu hor kullanılmış, ekspertizsiz falan sakın girme.Şubat 2026’da alınır mı derseniz; açık konuşayım, temiz araba bekledikçe kaçıyor, fiyatlar düşmüyor, kötü araba çoğalıyor. Yani düzgün bir araba denk geldiyse, fiyatı da uçuk değilse “bir düşsün” diye bekleme, gider.

En önemli konu yine ekspertiz. Bu paraya araba alıp “sonra baktırırım” diyen çok kişi yandı. Şanzıman masrafı 150–200 bin TL çıkıyor, motor işi desen ayrı dert. O yüzden net: önce baktır, sonra heveslen. Benim Şubat 2026 için gördüğüm tablo bu. Aklında spesifik bir model varsa yaz, “şu alınır mı” diye sor, konuşuruz.
 
Son düzenleme:
eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
 
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER,ELİNE SAĞLIK.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst