- Konular
- 310
- Çözüm
- 38
- Online süresi
- 16d 2h
- Reaksiyon Skoru
- 845
- Altın Konu
- 45
- Başarım Puanı
- 237
- MmoLira
- 2,630
- DevLira
- 18
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
TABLET MODİFİKASYON VE ROOT DÜNYASI
Cihazınızın Dizginlerini Elinize Alın: İleri Seviye Teknik Rehber
GİRİŞ: NEDEN MODİFİKASYON?Merhaba Turkmmo teknik ekibi ve meraklıları! Bir tablet satın aldığınızda, üreticinin size sunduğu sınırlar içinde kalmak zorunda değilsiniz. Bugün, "Ben bu tabletin işlemcisini overclock etmek istiyorum", "Gereksiz tüm sistem uygulamalarını kökten silmek istiyorum" veya "Eski tabletime en güncel Android sürümünü kurmak istiyorum" diyenler için dev bir kapı aralıyoruz.
DİKKAT: Bu işlemler cihazınızı garanti dışı bırakabilir. Sorumluluk kullanıcıya aittir; ancak Turkmmo ruhu risk almayı sever!
BÖLÜM 1: ANDROID DÜNYASINDA ÖZGÜRLÜK (ROOT VE MAGISK)Android tabletlerde "Root" erişimi, sisteme tam yetkiyle hükmetmek demektir.
- Bootloader Kilidi:** Modifikasyonun ilk adımıdır. Kilidi açmadan sisteme müdahale edemezsiniz. (Xiaomi, Samsung ve Pixel cihazlarda yöntemler farklılık gösterir).
[*]Magisk ve Modüller:** 2026'da artık sistem dosyalarını bozmadan (systemless) root yapıyoruz. Magisk modülleriyle tablete sınırsız özellik ekleyebilirsiniz.
[*]YouTube ReVanced:** Reklamsız ve arka planda oynatma özellikli YouTube deneyimi için rootlu cihazlar bir adım öndedir.
[*]AdAway:** Host dosyası üzerinden sistem genelinde (oyunlar dahil) reklamları engelleyin.
BÖLÜM 2: CUSTOM ROM'LAR (YENİ BİR HAYAT)Tabletiniz artık güncelleme almıyor mu? Ya da arayüzü çok mu hantal? Çözüm: Custom ROM!
| ROM İSMİ | ÖZELLİĞİ | KİMLER İÇİN? |
| LineageOS | En saf ve en hızlı Android deneyimi. | Eski tabletini canlandırmak isteyenler. |
| Pixel Experience | Tableti bir Google Pixel'e dönüştürür. | Görsel şıklık ve stabilite arayanlar. |
| Evolution X | Sayısız özelleştirme seçeneği sunar. | Kişiselleştirme tutkunları. |
BÖLÜM 3: PERFORMANS TWEAK'LERİ VE OVERCLOCKTabletin donanımını limitlerine kadar zorlamak isteyenler buraya:
- Kernel Auditor:** Eğer kernel desteğiniz varsa, işlemci frekanslarını artırarak oyunlarda daha yüksek FPS alabilirsiniz.
[*]ZRAM ve Swap Ayarları:** RAM kapasitesi düşük tabletlerde, depolama alanının bir kısmını RAM gibi kullanarak takılmaları önleyebilirsiniz.
[*]Termal Throttle Kaldırma:** Tablet ısındığında performans düşürmemesi için termal sınırları esnetebilirsiniz (Dikkat: Cihazın ömrünü kısaltabilir!).
BÖLÜM 4: IPAD DÜNYASI VE JAILBREAK DURUMUiPad'ler kale gibidir ama imkansız değildir:
- Jailbreak Nedir?** iPadOS işletim sistemindeki kısıtlamaları kaldırma işlemidir.
[*]Sideloading:** 2026 itibarıyla AB yasaları sayesinde Jailbreak yapmadan da dışarıdan uygulama (IPA) yüklemek kolaylaştı. AltStore veya SideStore gibi araçlarla sınırsız uygulama dünyasına giriş yapabilirsiniz.
[*]TrollStore:** Kalıcı uygulama imzalama aracı ile Jailbreak tadında bir deneyim yaşayın.
BÖLÜM 5: GÜVENLİK VE GERİ DÖNÜŞ (BRICK ÖNLEME)İşler ters giderse tableti kağıt ağırlığına dönüştürmemek için:
- Nandroid Backup:** TWRP veya OrangeFox gibi kurtarma modları üzerinden sistemin tam yedeğini alın.
[*]Orijinal Stock ROM:** Her zaman bilgisayarınızda tabletin orijinal yazılımını hazır bulundurun.
[*]USB Hata Ayıklama:** Bu ayar kapalıyken modifikasyona başlamayın!
TARTIŞMA VE SORU-CEVAPSiz tabletinize hiç Root veya Jailbreak yaptınız mı?
Hangi Custom ROM'u tavsiye edersiniz?
Bu teknik rehber Turkmmo üyelerinin cihazları üzerinde tam kontrol sahibi olması için hazırlanmıştır. Teknik sorularınızı aşağıya bırakabilirsiniz, yönetim ve tecrübeli üyeler olarak cevaplayacağız!
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Paylaşım için teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 4,295
- Çözüm
- 19
- Online süresi
- 6mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 6,854
- Altın Konu
- 708
- Başarım Puanı
- 439
- MmoLira
- 92,008
- DevLira
- 12
Paylaşım için teşekkürler 

- Konular
- 1,210
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 2mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 5,979
- Altın Konu
- 410
- Başarım Puanı
- 349
- MmoLira
- 2,121
- DevLira
- 6
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)