raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Unknown packet header: 100 HATASI

Ömer Kök

Level 1
Üye
Konular
5
Online süresi
10h 59m
Reaksiyon Skoru
5
Altın Konu
0
TM Yaşı
4 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
7
MmoLira
405
DevLira
6
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba abilerim kardeşlerim. server kurmaya çalışıyorum oyuna giriyorum karakter seçtik den sonra yükleme ekranında oyundan atıyor.
Syserr:
0207 14:26:00014 :: ### SYSTEM.PY LOADED ###
0207 14:27:12694 :: Unknown packet header: 100, last: 32 17

Bunun çözümü nedir yardımcı olabilecek birileri varmıdır..

Merhaba game ve client iletişiminde karşılığı olmayan bir packet gönderildiğinde oluşuyor
Game > src > packet.h ile client > src > Packet.h 100 numaralarını karşılaştır.

Merhaba abilerim kardeşlerim. server kurmaya çalışıyorum oyuna giriyorum karakter seçtik den sonra yükleme ekranında oyundan atıyor.
Syserr:

sorununuz çözüme kavuştu mu son durum nedir? Yukardaki yönergeyi okudunuz mu?

Syserr:

Bu hata genelde Metin2 private server kurulumlarında client ile server’ın birbiriyle uyuşmamasından kaynaklanır. Karakter seçimine kadar sorunsuz gelip, yükleme ekranında oyundan atması da bunun tipik belirtisidir.

Unknown packet header: 100 hatası, client’ın server’dan gelen bir paketi tanımadığını gösterir. Yani server bir veri gönderiyor ama client bu verinin ne olduğunu bilmiyor. Bunun en sık nedeni, farklı sürüm veya farklı tarihe ait client ve server dosyalarının birlikte kullanılmasıdır. Server hangi pakete aitse, client’ın da aynı pakete ait olması gerekir. Farklı yerlerden toplanmış client dosyalarıyla bu sorun kaçınılmaz olur.

Bir diğer ihtimal, source ile binary karışıklığıdır. Eğer server source derlenmiş ama client hazır binary ise paket numaraları uyuşmayabilir. Bu durumda ya tamamen hazır server–client paketi kullanmak gerekir ya da client’ı server source’una uygun şekilde yeniden derlemek gerekir.

Ayrıca root klasörü de önemlidir. Özellikle system.py ve networkmodule.py gibi dosyalar başka bir client’tan alındıysa bu hata ortaya çıkabilir. Server ile birlikte verilen orijinal root dosyalarının kullanılması gerekir.

Son olarak, server tarafında açık olan bazı özellikler (pet sistemi, yeni sistemler vb.) client’ta kapalıysa yine aynı hatayı alırsın. Server’daki service.h ile client’taki ilgili ayarların birebir aynı olması gerekir.

Kısaca özetlemek gerekirse: aynı pakete ait server ve client kullan, dosyaları karıştırma, mümkünse sıfırdan temiz kurulum yap. Bu tip “Unknown packet header” hataları neredeyse her zaman uyumsuzluktan çıkar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri