Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

mob_drop_item.txt hakkında.

emreagirbas34

Level 1
Üye
Konular
1
Online süresi
38682s
Reaksiyon Skoru
0
Altın Konu
0
Başarım Puanı
5
TM Yaşı
2 Ay 15 Gün
MmoLira
380
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Selamlar, birkaç sorum olacaktı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ben oyunda 1093 ve 2598 adlı iki boss'a yani lusifer ve catacomb azrail'ine drop içerik eklemesi yaptım. İlk başta eklediğim droplar boss içerisinden düşebilecekler kısmında gözüküyor ve dropları çalışıyordu. Daha sonrasında 2.köy bosslarına ve mini map bosslarına içerik eklemesi yaptım. Metin içeriklerini vs. komple değiştirdim elimden geldiğince, en son bossları kontrol etmek istediğimde lusifer ve catacomb azrail'in drop atmadığını fark ettim, boss içerikleri de komple gitmişti. Saçma sapan silah dropları gösteriyordu(ki bunlar drop kısmında yok kapatamadım). daha sonrasında chatgpt yardımıyla ben catacomb azrailini düzelttim ve drop atmaya başladı, ancak lusiferda bunu yapamadım ve aynı şekilde mavi ejderha da drop atmıyor.

bunu nasıl çözebilirim? source elimde yok maalesef ve bir çözüm arıyorum, teşekkür ederim.

Çözüm
Bu durum birçok files’te yaşanıyor, özellikle Lucifer ve Mavi Ejderha gibi özel boss’larda daha sık görülüyor. Source olmadığı için çözüm alanı biraz daralıyor ama yine de kontrol edilmesi gereken net noktalar var.

Öncelikle şunu söyleyeyim; bu boss’ların drop atmaması çoğu zaman “bug” değil, yanlış ya da eksik yapılandırmadan kaynaklanıyor. Yani sistem çalışıyor ama bir yerde drop’un önü kesiliyor.

İlk olarak drop dosyalarını kontrol etmen lazım. mob_drop_item.txt ve special_item_group.txt içinde Lucifer ve Mavi Ejderha’nın VNUM’ları birebir tanımlı mı, oranlar mantıklı mı buna bak. Özellikle special item group kullanılan files’lerde, mob_drop_item tarafı boş bırakılıp tüm drop buraya taşınmış olabiliyor. Yanlış dosyaya ekleme...
Selamlar, birkaç sorum olacaktı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ben oyunda 1093 ve 2598 adlı iki boss'a yani lusifer ve catacomb azrail'ine drop içerik eklemesi yaptım. İlk başta eklediğim droplar boss içerisinden düşebilecekler kısmında gözüküyor ve dropları çalışıyordu. Daha sonrasında 2.köy bosslarına ve mini map bosslarına içerik eklemesi yaptım. Metin içeriklerini vs. komple değiştirdim elimden geldiğince, en son bossları kontrol etmek istediğimde lusifer ve catacomb azrail'in drop atmadığını fark ettim, boss içerikleri de komple gitmişti. Saçma sapan silah dropları gösteriyordu(ki bunlar drop kısmında yok kapatamadım). daha sonrasında chatgpt yardımıyla ben catacomb azrailini düzelttim ve drop atmaya başladı, ancak lusiferda bunu yapamadım ve aynı şekilde mavi ejderha da drop atmıyor.

bunu nasıl çözebilirim? source elimde yok maalesef ve bir çözüm arıyorum, teşekkür ederim.
A.selam ayarladığınız mob_drop_item.txt dosyasını açtığınız konuda paylaşırsanız ilgili arkadaşlar yardımcı olur.
Bu arada oyunun kaynak (source) dosyalarına ihtiyaç yoktur.
Örnek bir tane oluşturdum. Lusifer (1093) kodlu boss'a drop
mob_drop_item.txt:
Group    Lusifer
{
    Level_limit    1
    Type    limit
    mob    1093
    1    19    1    100
    2    29    2    75
    3    39    3    50
    4    49    4    25
    5    59    25    1
}

Drop Satırı Yapısı​

Her drop satırı şu formatta yazılır:

[Sıra] [Item Vnum] [Adet] [Şans]

Örnek Açıklama​

1 19 1 100

Bu satırın anlamı:
  • 1 → Sıralama (benzersiz olmalı, mantık sırası için)
  • 19 → Item kodu (VNUM)
  • 1 → Düşecek item adedi
  • 100 → Drop şansı (%)
Yani:
Lusifer kesildiğinde, %100 ihtimalle 19 VNUM’lu itemden 1 adet düşer.

bu tarz sorunlar yaşamaman adına kesinlikle yedekli çalışmalısın dosyayı buraya yükleyebilirmisin. yazım yanlışın veya kod yanlışın vardır kontrol edelim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri