Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı mob_drop_item.txt hakkında.

emreagirbas34

Level 1
Üye
Konular
1
Online süresi
15h 1m
Reaksiyon Skoru
0
Altın Konu
0
TM Yaşı
4 Ay
Başarım Puanı
5
MmoLira
500
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Selamlar, birkaç sorum olacaktı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ben oyunda 1093 ve 2598 adlı iki boss'a yani lusifer ve catacomb azrail'ine drop içerik eklemesi yaptım. İlk başta eklediğim droplar boss içerisinden düşebilecekler kısmında gözüküyor ve dropları çalışıyordu. Daha sonrasında 2.köy bosslarına ve mini map bosslarına içerik eklemesi yaptım. Metin içeriklerini vs. komple değiştirdim elimden geldiğince, en son bossları kontrol etmek istediğimde lusifer ve catacomb azrail'in drop atmadığını fark ettim, boss içerikleri de komple gitmişti. Saçma sapan silah dropları gösteriyordu(ki bunlar drop kısmında yok kapatamadım). daha sonrasında chatgpt yardımıyla ben catacomb azrailini düzelttim ve drop atmaya başladı, ancak lusiferda bunu yapamadım ve aynı şekilde mavi ejderha da drop atmıyor.

bunu nasıl çözebilirim? source elimde yok maalesef ve bir çözüm arıyorum, teşekkür ederim.

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Bu durum birçok files’te yaşanıyor, özellikle Lucifer ve Mavi Ejderha gibi özel boss’larda daha sık görülüyor. Source olmadığı için çözüm alanı biraz daralıyor ama yine de kontrol edilmesi gereken net noktalar var.

Öncelikle şunu söyleyeyim; bu boss’ların drop atmaması çoğu zaman “bug” değil, yanlış ya da eksik yapılandırmadan kaynaklanıyor. Yani sistem çalışıyor ama bir yerde drop’un önü kesiliyor.

İlk olarak drop dosyalarını kontrol etmen lazım. mob_drop_item.txt ve special_item_group.txt içinde Lucifer ve Mavi Ejderha’nın VNUM’ları birebir tanımlı mı, oranlar mantıklı mı buna bak. Özellikle special item group kullanılan files’lerde, mob_drop_item tarafı boş bırakılıp tüm drop buraya taşınmış olabiliyor. Yanlış dosyaya ekleme...
Lusifer ve catacomb azrailde ayarladıgınız drop metnını atar mısınz?

Bu durum birçok files’te yaşanıyor, özellikle Lucifer ve Mavi Ejderha gibi özel boss’larda daha sık görülüyor. Source olmadığı için çözüm alanı biraz daralıyor ama yine de kontrol edilmesi gereken net noktalar var.

Öncelikle şunu söyleyeyim; bu boss’ların drop atmaması çoğu zaman “bug” değil, yanlış ya da eksik yapılandırmadan kaynaklanıyor. Yani sistem çalışıyor ama bir yerde drop’un önü kesiliyor.

İlk olarak drop dosyalarını kontrol etmen lazım. mob_drop_item.txt ve special_item_group.txt içinde Lucifer ve Mavi Ejderha’nın VNUM’ları birebir tanımlı mı, oranlar mantıklı mı buna bak. Özellikle special item group kullanılan files’lerde, mob_drop_item tarafı boş bırakılıp tüm drop buraya taşınmış olabiliyor. Yanlış dosyaya ekleme yapıldıysa boss doğal olarak hiçbir şey düşürmez.

İkinci önemli nokta global drop oranları. CONFIG dosyalarında item drop ile alakalı oranlar çok düşükse, boss kesildiğinde fiilen drop yokmuş gibi hissedilir. Test amaçlı bu oranları yükseltip tekrar denemek genelde net sonuç verir.

Üçüncü olarak mob_proto tarafını incele. Lucifer ve Mavi Ejderha’nın rank değerleri boss olacak şekilde ayarlı mı, yoksa normal mob gibi mi duruyor buna bak. Rank yanlışsa, sistem boss drop mantığını devreye sokmayabiliyor. Bu küçük ama etkisi büyük bir detay.

Bir diğer sık karşılaşılan durum da spawn şekli. Boss GM komutuyla çağrıldıysa ya da yanlış regen dosyasından çıkıyorsa, bazı files’lerde drop tamamen kapalı oluyor. Deneme için boss’u map regen’i üzerinden, yani normal spawn ile kestirmeni öneririm.

Son olarak quest tarafını mutlaka kontrol et. Birçok files’te Lucifer ve Mavi Ejderha için özel quest bulunur. Bu quest bazen drop’u tamamen kapatır ya da sadece event açıkken aktif eder. Quest içinde drop’u engelleyen bir yapı varsa, source olmadan yapılabilecek tek şey bu quest’i düzenlemek ya da geçici olarak devre dışı bırakmaktır.

Özetle:
– Drop dosyalarında doğru VNUM ve oranlar olmalı
– Global drop ayarları çok düşük olmamalı
– Mob rank ayarları doğru olmalı
– Boss normal regen ile spawn olmalı
– Drop’u engelleyen bir quest olup olmadığı kontrol edilmeli

Source olmadan yapılabilecekler bunlarla sınırlı ama çoğu durumda sorun bu kontrollerden biriyle çözülüyor.

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri