Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Asus Prime B450M-A II Anakart İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770163057106.png

Yeni bir sistem kurarken anakart seçimi kafamı karıştırmıştı ciddi anlamda. MSI ve Gigabyte modeller çok pahalıydı, daha uygun seçenek arıyordum. Asus Prime serisi giriş seviyesi ürünleriydi, güvenilir bir markadı. B450M-A II modeli Micro-ATX formatındaydı, kompakt kasalara uygundu. Ryzen 3000 serisi işlemcileri destekliyordu, 5000 serisi için güncelleme gerekiyordu. Dört adet RAM slotu vardı, 128GB'a kadar destekliyordu. İki adet M.2 yuva mevcuttu, SSD takabilecektim. Fiyatı makul seviyedeydi, bütçeme uygundu.

Kutu geldiğinde içinde anakart, SATA kabloları ve kullanım kılavuzu vardı. Antistatik torbadan çıkardığımda siyah PCB rengi göze çarptı. Soğutucu tasarımı minimaldi, VRM soğutucusu küçüktü. Yonga seti soğutucusu yoktu, pasif soğuma yeterliydi. Arka panel kalkanı vardı, kasaya takmam gerekiyordu. RAM slotları beyaz renkti, kolay görünüyordu. PCIe slotları iki adet vardı, ekran kartı ve genişleme için yeterliydi.

Kasaya monte ederken standoff'ları taktım önce, vida delikleri hizalandı. Anakartı yerleştirirken dikkatli davrandım, fazla zorlamadım. Vidaları çapraz sıkarak sabitleştim, eşit basınç uyguladım. İşlemciyi taktım, kolu indirirken biraz korktum. RAM modüllerini ikinci ve dördüncü slotlara yerleştirdim, klips sesi geldi. M.2 SSD takarken vida kaybolacak sandım, küçücüktü. Ön panel kablolarını bağlarken talimatları okudum, yanlış takmak istemedim.

BIOS'a ilk girdiğimde arayüz basitti, modern tasarım yoktu. Ayarlar kategorilere ayrılmıştı, bulmak kolay oldu. RAM hızını ayarlamak için profil etkinleştirdim, otomatik algıladı. Fan kontrolü için eğri ayarladım, sessiz profil oluşturdum. İşlemci sıcaklıkları normal seviyelerdeydi, 65 derece civarında kalıyordu. VRM soğutucusu küçük olmasına rağmen ısınma sorunu olmadı. Ağ kartı 1 Gigabit destekliyordu, hız yeterliydi. Ses kartı Realtek ALC887 yongasıydı, kalitesi orta seviyedeydi. USB portları yeterliydi, arkada altı adet vardı. Bütçe bir sistem için işini yapıyor, fazla beklenti olmamalı. Aşırı hız aşırtma yapmayacaksanız yeterli bir anakart, temel ihtiyaçları karşılıyor.

Paylaşım için Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri