Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

XFX Speedster QICK 308 Radeon RX 6600 XT 8GB İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770158366803.png

Nvidia kartlarının fiyatları aşırı yüksekti ve alternatif aramaya başlamıştım. AMD'nin RX 6000 serisine bakmaya karar verdim, benchmark videolarını izledim uzun süre. RX 6600 XT performans-fiyat dengesinde mantıklı görünüyordu bana. Sapphire ve Asus modelleri yine pahalıydı, XFX markasına denk geldim araştırırken. QICK 308 modeli diğerlerinden uygun fiyatlıydı ama yorumları iyiydi genel olarak. Triple fan tasarımı vardı, soğutma konusunda sıkıntı olmaz diye düşündüm. Metal backplate de mevcuttu, kartın eğilmesini önlüyordu. Üç yıl garanti sunuyordu, en azından bir güvence vardı elimde.

Kutu geldiğinde boyutu tahmin ettiğimden büyüktü, 30 cm civarında uzunluğu vardı. Karton ambalajı sağlamdı, ekran kartı köpük koruma içindeydi. Fanların ortasında XFX logosu vardı, RGB değildi ama kırmızı aksan vardı. Backplate siyahtı ve sağlam metal hissettiriyordu. 8 pin power connector tek soket yeterliydi, çift soket gerektirmiyordu. Kasaya yerleştirirken PCIe slotuna oturtmak kolaydı, vidalarla sabitleştim. Displayport kablosunu taktım, HDMI kullanmıyordum zaten. Driver kurulumu AMD Adrenalin yazılımıyla yaptım, güncellemeler otomatik geldi.

1770158468606.png

Horizon Zero Dawn oynadığımda ultra ayarlarda 70-75 FPS aldım, gerçekten etkilenmiştim. Far Cry 6'yı yüksek grafiklerde test ettim, 80-85 FPS bandında oynadım sorunsuz. FSR teknolojisini aktif ettiğimde performans boost aldım, kalite kaybı minimal oldu. Call of Duty Warzone'da competitive ayarlarda 110-120 FPS görüyordum sürekli. Rainbow Six Siege gibi optimize oyunlarda 180 FPS'e ulaşıyordu, monitörümün limitindeydi. Shadow of the Tomb Raider benchmark sonuçları 1080p'de 90 FPS üzeri çıktı. Sıcaklık yönetimi konusunda memnunum diyebilirim. Junction temperature 85 derece civarında kalıyordu ağır yükte, bu normal aralıktaydı AMD için. Edge temperature 70-73 derece gösteriyordu genelde, hotspot sıcaklığı da kabul edilebilir seviyedeydi.

Fan sesi başta rahatsız etti beni, 2000 RPM üzerine çıkınca uğultu başlıyordu. Radeon Software'den fan curve ayarladım, biraz daha sessiz profile geçirdim. Güç tüketimi 160W seviyesindeydi, verimli bir karttı aslında. Overclock denemesi yaptım, core clock 50 MHz artırdığımda sistem stabil kaldı. Memory overclock'ta da 100 MHz artış denedim, performans kazancı %3-4 civarında oldu. 1440p çözünürlükte test ettiğimde orta-yüksek ayarlarda oyunlar oynanabilirdi, FPS değerleri 50-60 bandına düştü tabii.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler

Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri