Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Altın KonuPatriot Viper Steel 16GB DDR4 3600MHz İnceleme
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
RAM araştırması yaparken hep Corsair ve G.Skill gibi popüler markalara bakıyordum ama fiyatlar bütçemi aşıyordu sürekli. Bir arkadaşım Patriot markasını önerdi, daha önce hiç duymamıştım açıkçası ama incelemeler iyiydi. Viper Steel serisine baktığımda fiyatının diğer markalara göre oldukça cazip olduğunu gördüm ve denemeye karar verdim. Şu an üç haftadır kullanıyorum ve gerçekten şaşırdım kaliteye. Siyah alüminyum soğutucusu oldukça sağlam hissettiriyor, RGB ışık yok ama zaten gereksiz ışıklandırmalardan hoşlanmıyorum. Tasarımı minimalist ve profesyonel duruyor kasanın içinde.
Kurulum sırasında hiçbir sorun yaşamadım, anakartın ikinci ve dördüncü slotlarına taktım. BIOS'a girip XMP profilini etkinleştirdim ve 3600MHz hızında sorunsuz çalışmaya başladı. Timing değerleri 18-22-22-42 olarak geldi, bu fiyata göre gayet normal sayılır. Ryzen 5 5600X işlemcimle kombinasyonu harika çalışıyor, AMD işlemciler yüksek RAM hızlarından çok iyi etkileneniyor malum. Dual channel modda bandwidth değerleri AIDA64'te beklediğim seviyelerdeydi. Stability testi yaptım, 6 saat memtest86 koştum ve hiçbir hata vermedi.
Oyun performansında fark gerçekten belirgin oldu eski 2666MHz RAMlerime göre. Warzone'da FPS artışı %10 civarındaydı, daha önemlisi minimum FPS değerleri çok daha yüksek seyretti. Tarkov gibi RAM yoğun oyunlarda takılmalar neredeyse yok denecek kadar azaldı. İllüstrasyonlarla uğraşırken Illustrator'da büyük dosyalar açarken bile bekleme süresi kısaldı fark edilir şekilde. Video editing yaparken timeline'da scrub ederken akıcılık arttı, rendering sürelerinde de iyileşme oldu.
Sıcaklık konusunda endişem yoktu zaten RAM'ler pek ısınmaz ama yine de kontrol ettim. Yoğun kullanımda bile 45 dereceyi geçmedi, soğutucu işini yapıyor demek ki. Patriot ömür boyu garanti veriyor, bu da güven veriyor uzun vadede.