Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Rica ederim faydası olduysa ne mutlu bana.detaylı anlatım için teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler.Metin2 PvP Server Açmak İsteyenler için Küçük Rehber
Bu işi dışarıdan çok kolay görülebiliyor. Kur, aç, oynat gibi… Maalesef iş öyle değil. Metin2 PvP server açmak emek, sabır ve disiplin istiyor. Aşağıda yazanlar deneme-yanılma değil, bizzat bu işi yapmış insanların geri bildirimleri ile anlatıma sunulmuştur.
1. İlk amaç files bulmak
Server’ı açmadan önce ne olacağına karar verin: VS’lik mi, emek mi, orta seviye mi, yoksa yeni nesil newschool mu? Bu kararı açtıktan sonra değiştirirseniz işten soğuyabilirsiniz arkadaşlar. Files’ın güncel olmasına dikkat edin. Fix/bug kontrollerini çok iyi yapın. Debug modda mutlaka çalıştırın. Top değerlerini boş haliyle kontrol edin.
Ekli dosyayı görüntüle 166425
2. Ucuz bilişim = kapanan server
Files işini hallettiğinizi varsayıyorum ki bu zaten uzun bir süreçtir. Sunucu kısmında dikkatli olmalısınız. Sunucu iyi değilse daha oyun içi laglardan kaçamazsınız. Sağlıklı bir oyun olmaz. Altındaki araba ne kadar sağlamsa, o kadar iyi yol gidersiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 166428
Lokasyon: TR olsun, olmadı Avrupa . DDoS koruması Şart, yoksa ağır saldırılara dayanamazsınız. Teknik destek konusunda bakarız diyen firmadan uzak durun. Günlük yedek almazsanız pişman olabilirsiniz. Mutlaka ama mutlaka yedekli çalışın. En büyük tavsiyem budur.
3. Güvenlik önemli
MySQL şifreleri kolay olmasın. FTP ve MySQL şifreleri ile oyun içi ID şifreleriniz mümkün mertebe aynı olmasın arkadaşlar, bu da çok önemli. Hile koruması şart. Bu işte bilinen firmalara kurdurmak masraf değil, yatırımdır. Bir kere ödersiniz, kafanız rahat olur.
Ekli dosyayı görüntüle 166427
4. Server ismini seçerken dikkat edin
Server ismini seçince Google’a yazın, forumlarda aratın. Çıkmıyorsa kullanın. Bu çok ama çok önemli değil gibi görünse de itibar açısından isim önemlidir. Özel olmasına dikkat edin. Server’ınızın adına açılmış ve başkası tarafından kullanılan bir sayfanın olmasını istemezsiniz tabii ki. Özellikle alan adlarını kontrol edin.
Eski server ismiyle açarsanız adamlar daha girmeden varsayım yapabilir ön yargı oluşturabilirler.
Ekli dosyayı görüntüle 166429
5. Açmadan önce tavsiyem beta yapın
Direkt açılış yapıp test dahi etmeden bu işe kalkışmayın kesinlikle. Mutlaka beta server açmaya çalışın, tabii ekibiniz hazırsa. Beta sizin için bir ön gösterim olacaktır. Hatalarınızı orada az oyuncu da olsa görme fırsatınız olur. Bu süreçte eksikleri giderip resmi açılışta daha sağlam bir giriş yapabilirsiniz.
6. Siteniz karmaşık yada çok basit olmasın.
Alan adı .com / .net / .org olsun. Alt domain işi profesyonel durmaz. Basit de olsa logo olsun. Video yapabiliyorsanız artı puandır. Tanıtım konusu özensiz olursa kimse girmez. Forumda açtığınız konuyu güncel tutmazsanız aşağı düşer, görünmez.
Ekli dosyayı görüntüle 166430
7. GM seçimi server’ı bitirir de kurtarır da
Tanımadığınız adamı GM yapmayın. Oyuncuyla kavga eden GM, server’a zarar verir. GM işini bilen biri olacak. Bilgileri asla paylaşmayacaksınız. Putty, Navicat kimseye verilmez.
Ekli dosyayı görüntüle 166431
Metin2 PvP Server Açma Maliyeti (Ortalama tahmini Tablo)
Gider Kalemi Açıklama Ortalama Maliyet (TL) Server files Temiz altyapı files 10.000 - 25.000 TL Sunucu (VDS / Dedicated) TR veya EU lokasyon, orta seviye 1.500 – 4.000 / aylık DDoS koruması Paket dahil ya da ekstra 500 – 2.000 / aylık Alan adı (Domain) .com / .net / .org 300 – 600 / yıllık Web site + panel Basit tanıtım sitesi 1.000 - 2.500 TL Logo / görsel Basit logo + tanıtım görselleri 300 – 1.000 TL Hile koruması Hackshield / Otopack vb. 2.000 – 6.000 (tek seferlik yada aylık ) Teknik destek Kurulum, optimizasyon, fix 5.000 - 15.000 TL Reklam / tanıtım Forum sabitleme, sosyal medya Min 20.000 TL - Ucu açık... Developer Aylık çalışan 15.000 TL - 30.000 TL
Fiyatlar tahminidir.