- Konular
- 8,370
- Online süresi
- 4mo 19d
- Reaksiyon Skoru
- 4,080
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 506
- MmoLira
- 39
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
macOS, Apple tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir ve kökenleri 1980'lere dayanır. İlk olarak 1984 yılında piyasaya sürülen Macintosh bilgisayarlarla birlikte gelen Mac OS (o zamanlar sadece "System" olarak adlandırılıyordu), grafiksel kullanıcı arayüzüne sahip ilk işletim sistemlerinden biriydi.
1990'ların sonunda, Apple, işletim sistemini modernleştirmek için yeni bir temel arayışına girdi ve 1997 yılında NeXT şirketini satın aldı. NeXTSTEP adlı işletim sistemi, macOS'un temelini oluşturdu. Bu satın alım, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un şirkete geri dönmesini de sağladı.
2001 yılında Mac OS X adıyla tamamen yenilenmiş bir işletim sistemi piyasaya sürüldü. Mac OS X, Unix tabanlı bir altyapıya sahipti ve daha güçlü, güvenilir ve modern bir deneyim sunuyordu. Zamanla, bu işletim sistemi sürekli güncellenerek bugünkü macOS adını aldı.
1990'ların sonunda, Apple, işletim sistemini modernleştirmek için yeni bir temel arayışına girdi ve 1997 yılında NeXT şirketini satın aldı. NeXTSTEP adlı işletim sistemi, macOS'un temelini oluşturdu. Bu satın alım, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un şirkete geri dönmesini de sağladı.
2001 yılında Mac OS X adıyla tamamen yenilenmiş bir işletim sistemi piyasaya sürüldü. Mac OS X, Unix tabanlı bir altyapıya sahipti ve daha güçlü, güvenilir ve modern bir deneyim sunuyordu. Zamanla, bu işletim sistemi sürekli güncellenerek bugünkü macOS adını aldı.