Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sistemde .ddsler yüklensin diye bunu eklemiştim
D3DUSAGE_DYNAMIC
farketmemişim
gpu yüskelme sebebi buymuş wıcla alakası yok.
devil libjpg std soil gibi kütüphaneleri kulalnmadan.
windows a yerleşik kütüphaneye ukutabilseydim iyi olurdu.
tgalar olmasa kullanılabilirdi.
sorun şuydu
directx9ex yapınca
// Eski (Managed)
ms_lpd3dDevice->CreateTexture(Width, Height, 1, 0, format, D3DPOOL_MANAGED, &m_lpd3dTexture, nullptr);
// Yeni (Dinamik/Default)
ms_lpd3dDevice->CreateTexture(Width, Height, 1, D3DUSAGE_DYNAMIC, format, D3DPOOL_DEFAULT, &m_lpd3dTexture, nullptr);
D3DUSAGE_DYNAMIC bunu ekliyorsun bu seferde gpu fırlıyor.sadece yükleme ekranında
belki bi yerde yanlış yaptım.
------------------------------------------------------
özet geçmek gerekirse. devil yada stb image yerine WIC kullanmak isteyince gpu %80 90 lara yükseldi.tabi bu sadece yükleme ekranında.
ekran kartı düşük olanların oyunu çökmesi lazım.
burdaki hedef.
stb image yerine WIC daha performanslı bir yükleme hedefi.
stb imagede devil yerine kullanılan kütüphane
WIC (Windows Imaging Component), Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sisteminin içine gömülü olarak gelen dijital görüntüleme platformudur.
Metin2 istemcisinde (client) gördüğünüz WICTextureLoader9.hpp dosyası, DirectX 9 projenizin Windows'un bu yerleşik gücünü kullanarak resim dosyalarını (PNG, JPG, BMP vb.) açmasını sağlar.
Metin2.
dds
.png
.jpg
.tga
foramtları kullanıyor
.dds leri açmak için.
directx
diğer formatları okumak için devil kullanıyoruz.
devil eskidiği için stb imageye geçenler mevcut.
şimdi hem .dds hem .stb okumasını istemedim.
.dds direcx olsun diğerleri wıc olsun.
.dds directx9ex
.png .jpgler için
modern kütüphane wıc yani windowsun.
bunu yaparkende wıc de .tga yoktu tüm packalrı .tgadan .png büyük ölçüde geçirdim.
oyuna giriş yaptım problemsiz. fakat oyuna girerken yükleme ekranında %60 80 lerde gpu kullanımı oldu.
sonra hibrit şeklinde yaptım.okuyaamdığı dosyaalr vardı.her dosyayı okuyamıyor wıc .png olsa bile.
.dds directx9ex
.jpng png wıc
geri kalan okuyamadığı
stb image
yine gpu oyun yükleme esnasında %60 80 lere yükseldi.