OLTA VE KAZMA SORUNU BİDE AT CAĞIRDIĞIMDA SORUN YAŞIYORUM

Sevdamsın

REİS
Konular
12
Online süresi
24g 68505s
Reaksiyon Skoru
270
Altın Konu
0
Başarım Puanı
88
TM Yaşı
6 Ay 24 Gün
MmoLira
8,174
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Bu videodaki gibi bu sorunu yaşıyorum files kuzey2

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 0
Bu videodaki gibi bu sorunu yaşıyorum files kuzey2
Bu üçü birden bozuluyorsa (olta + kazma + at çağırma) sorun tek bir yerden çıkıyor: karakter, bu işlemleri yaptıktan sonra “aksiyon” durumundan düzgün çıkamıyor. Yani oyun hâlâ balık tutuyor/kazma vuruyor/biniyor gibi düşünüyor, bu da hem animasyonu hem de kullanımı kilitliyor.

Genelde sebepler şunlar oluyor:
  • Motion/animasyon tarafı eksik ya da uyumsuz: Client’ta olta/kazma hareket dosyası ya yanlış ya da paketin içinde eksik oluyor. Bu durumda item çalışsa bile karakter doğru animasyona geçemiyor, üstüne bir de normale dönemiyor.
  • Silah/costume silah çakışması: Costume silah veya özel silah türü kullanan altyapılarda olta ve kazma geçici “silah değişimi” gibi davranıyor. Bu geçiş düzgün yapılmazsa karakterin elindeki item tipi sapıtıyor, animasyon da sapıtıyor. Aynı yüzden at çağırırken de sistem “elinde hâlâ şu var” deyip sorun çıkarıyor.
  • Server tarafında state temizlenmiyor: Balık tutma veya kazma işi bitince server karakterin durumunu sıfırlaması gerekiyor. Bu kısım eksikse pazar değil ama karakterin “action lock” dediğimiz kilidi kalıyor. At çağırınca da ya binmiyor ya da çağırıp kilitli kalıyor.
  • Client–server uyumsuzluğu: Files başka bir client’a göre hazırlanıp sen farklı clientla kullanıyorsan, özellikle olta/kazma/at gibi motion isteyen şeylerde hemen belli oluyor.
Kısacası “olta bozuk, kazma bozuk” değil; aynı mantığı kullandıkları için biri bozulunca diğerleri de peşinden gidiyor.

Net bulmak için pratik test yap:
  1. Costume silahı çıkar, normal silahla dene. Düzeliyorsa olay %90 costume/silah tipi kaynaklıdır.
  2. Syserr/syslog’a bak. Olta veya kazma kullandığın anda “motion” veya “state” ile ilgili bir spam düşüyorsa zaten kendini ele verir.
  3. Client paketinde olta/kazma motionları eksik mi kontrol et. (Birçok pakette bu dosyalar yanlış pack’te kalıyor.)
İstersen daha net yardımcı olayım; kullandığın altyapı ne (martysama 5.8 mi başka mı) ve costume silah sistemi var mı? Bir de olta/kazma/at denediğinde syserr’de aynı anda çıkan 15-20 satırı atarsan yardımcı ola bilirim. Sevdamsın

costum silah sistemi yok welber in filesi syserr attım bakabilirsin kardeşim @Son1Dem

Ekli dosyalar

• syserr.txt
    1.2 MB · Görüntüleme: 0

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)