xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Source Kaynak Paketlerini Yükseltme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kadobaba1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 87

kadobaba1

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
22
Çözüm
4
Online süresi
1mo 10h
Reaksiyon Skoru
57
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 5 Ay 4 Gün
Başarım Puanı
123
MmoLira
3,177
DevLira
18
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Game, ve DB Source paketlerim G++49 sürümünde bunları derlemek ve kaynak paketlerimi yükseltmek istiyorum. Çoğu sistem c++17 istiyor ve uyarlanmıyor, Client SRC V19 ile derleniyor sorunum yok. Yardımcı olabilecek forum kaynağı vs varmıdır?

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Game, ve DB Source paketlerim G++49 sürümünde bunları derlemek ve kaynak paketlerimi yükseltmek istiyorum. Çoğu sistem c++17 istiyor ve uyarlanmıyor, Client SRC V19 ile derleniyor sorunum yok. Yardımcı olabilecek forum kaynağı vs varmıdır?
Hocam bu konuda bilgim olmamakla beraber doğru anlatım bulman zor, bulsanda çok uğraştıran saatlerini alan bir güncellemedir.
gcc49 çok eski ve muhtemelen mysql sürümününde 5.5 olduğunu düşünüyorum.
Bu sürümleri yükseltmek ortalama 3-6 saat alabilir.
Naçizane fikrim ileride sorun yaşamamak için ücretli bir şekilde yükselttirmen daha faydalı olur.
@Jack.Wrestler hocam hem uygun hesaplı hemde mysql sürümünü de beraberinde güncelliyor
Hocam bu konuda bilgim olmamakla beraber doğru anlatım bulman zor, bulsanda çok uğraştıran saatlerini alan bir güncellemedir.
gcc49 çok eski ve muhtemelen mysql sürümününde 5.5 olduğunu düşünüyorum.
Bu sürümleri yükseltmek ortalama 3-6 saat alabilir.
Naçizane fikrim ileride sorun yaşamamak için ücretli bir şekilde yükselttirmen daha faydalı olur.
@Jack.Wrestler hocam hem uygun hesaplı hemde mysql sürümünü de beraberinde güncelliyor

Bu işin “tek komutla gcc49’dan C++17’ye geçeyim” tarafı maalesef yok. Metin2 server kaynaklarında (game/db) gcc49/C++11 düzeninde yazılmış çok yer var; C++17’ye geçince patlayan şeyler genelde derleyiciden değil, extern kütüphaneler + eski kod alışkanlıkları + ABI uyumu üçlüsünden geliyor.

Forum / rehber kaynağı olarak bakabileceklerin​

• Metin2Dev “Community Support” bölümü: gcc49 compile error’ları, extern uyumsuzlukları, upgrade denemeleri çok dönüyor. (Metin2Dev | M2Dev)
  • Metin2Hub tarafında gcc49 → gcc9 yükseltme başlığı: bazı tipik source fix’leri ve derleme tarafı düzenleri paylaşılmış. (metin2hub.com)
  • Türkçe kaynak isteyenlere:
    • Turkmmo’da gcc yükseltme / FreeBSD build konuları var. (forum.turkmmo.com)
    • Mmotutkunlari’nda FreeBSD 11/12 için extern + source yükseltme başlıkları var, daha “paket mantığında” anlatanlar oluyor. (MMO Tutkunları)
Bu konuların çoğu “şunu şuraya kopyala” diye gider; ama senin derdin C++17’ye uyarlama olduğu için asıl değerli kısım, insanların hangi noktada takıldığı ve hangi hatanın neyi işaret ettiği.

Neden “çoğu sistem C++17 istiyor” noktasında uyarlanmıyor?​

Sahada en çok takılanlar:

1. Extern kütüphaneler (cryptopp, mysqlclient, openssl, lzo vs.)
    GCC/standard yükseltince, eski extern’ler ya derlenmiyor ya da runtime’da ABI patlatıyor. Metin2Dev’de cryptopp/gcc49 örnekleri çok var. (Metin2Dev | M2Dev)
  2. CXXABI / GLIBCXX sürüm hataları
    Derlediğin binary yeni libstdc++ ister, sistemde eski kalır; server açılınca “CXXABI_xxx required” tarzı hata alırsın. Bunun örneği yine Metin2Dev’de var. (Metin2Dev | M2Dev)
  3. Kod tarafında C++17 ile sık patlayan başlıklar
  • register gibi deprecated şeyler
  • eski std::bind / placeholder kullanımları
  • auto_ptr (tamamen kaldırıldı)
  • throw() exception spec’leri
  • -Werror açıkken yeni uyarıların build’i kesmesi

FreeBSD 12 tarafında pratik yol (kısa yol haritası)​

• “GCC49 → GCC9/10” diye düşünüyorsan: önce extern’i ayağa kaldır, sonra source’u düzelt.
  • Alternatif olarak FreeBSD’de clang da opsiyon; base sistemde LLVM/clang zaten var ve ports’tan daha yeni LLVM sürümleri kurulabiliyor. (The FreeBSD Forums)
Benim önerim (en az sürpriz):

1. Hedef toolchain’i seç: gcc9/10/11 (FreeBSD 12’de en problemsiz hangisi senin ports/pkg durumuna bağlı)
  2. Extern’i komple yeniden build al (cryptopp, openssl, mysql, lzo vs.)
  3. Game/db’de önce C++14, sonra C++17’ye geç (tek adımda geçmek daha çok hata yığar)
  4. Runtime test: ldd ile bağımlılıkları temizle, sonra server start

Yardım alırken konu açarsan hızlı çözüm getiren bilgi listesi​

Forumda birileri gerçekten yardım edecekse şu 4 şey şart:

• FreeBSD sürümü (12.x tam versiyon)
  • Kullanılan derleyici (gcc kaç / clang kaç)
  • İlk hata alınan dosya ve tam hata çıktısı (tek satır değil, 30-50 satır)
  • Extern listesi ve nasıl derlendiği (hangi openssl/mysql/cryptopp)

merhaba elımde files war ama surumunu nerden ögrene bılırım acaba bu konuda yardımcı olabılırmısınız bana

merhaba elımde files war ama surumunu nerden ögrene bılırım acaba bu konuda yardımcı olabılırmısınız bana
game & db makefileden bakabilirsin mysql sürümüne kaynak sürümüne vb

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri