Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı Metin2 Panelleri Tehlikeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jew
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 162

Jew

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
16
Çözüm
2
Online süresi
2d 4h
Reaksiyon Skoru
48
Altın Konu
0
TM Yaşı
6 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
46
MmoLira
1,122
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Abiler Metin2 panel ve Metin2 Hazır panel gibi panel sağlayıcılarının + sı ve dez avantajı nedir bununla ilgili hiç soru görmedim. Ben forumda konu açsam Bana Metin2 hazır panelin aynı fonksiyonlarında bi panel yap desem bunu yapması imkansız mı? yada yapsalar bile Hacklenme gibi sorunlar olur mu? hep merak etmişimdir 1k sınırısz lisans satıyorlar ama ya bi gün kapanırsalar o zaman paneller hep boşa düşecek insanlar neden kendi panellerini kullanmıyor?

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Önce hazır panellerin artı–eksi meselesinden başlayayım.

Hazır panel kullananların en büyük sebebi kolaylık. Sunucuyu açıyorsun, paneli bağlıyorsun, marketi kuruyorsun, GM işlemlerini tek yerden yapıyorsun. Ne web güvenliğiyle uğraşıyorsun ne “şu özellik bug verdi” derdiyle. Adamlar zaten yıllardır bunu yaptığı için çoğu senaryoyu düşünmüş oluyor. Event açma, item ekleme, hesap banlama, loglar vs. hepsi hazır.

Ama işin eksi tarafı da az değil. Panel dediğin şey oyunun kalbi. Database erişimi var, admin yetkisi var, bazen ödeme sistemine kadar gidiyor. Yani panel sağlayıcısına ister istemez tam güvenmek zorundasın. Kod sana ait değil, içinde ne var bilmiyorsun. Bugün varlar, yarın yoklar. Özellikle “1k sınırsız...
Hayır kendi uygulamamı kullanıyorum çünkü ucretli satılan metin2 için gelistirilen layout ve yapıların sorunları şunlardır

Schema machup uyumsuzluğu
Performans sorunları
Eski bileşen php ile yazılan uygulama
Makine için gereksiz iş yükü doğurması
Moduler olmayan yapı yeniden geliştirme de zorluk
Kısıtlı esneklik
Her hangi bir yeni çerçeve(fremework) olmaması react, astro build vb
Duyarlı olmaması
Modası gecmiş eski layout düzeni
Bunlar gibi birden fazla durumlar ucretli satılan metin2 web yapılarında mevcuttur

1000073340.png

Js, Astro stack ile geliştirdiğim uygulamamdan bir örnek​

Abiler Metin2 panel ve Metin2 Hazır panel gibi panel sağlayıcılarının + sı ve dez avantajı nedir bununla ilgili hiç soru görmedim. Ben forumda konu açsam Bana Metin2 hazır panelin aynı fonksiyonlarında bi panel yap desem bunu yapması imkansız mı? yada yapsalar bile Hacklenme gibi sorunlar olur mu? hep merak etmişimdir 1k sınırısz lisans satıyorlar ama ya bi gün kapanırsalar o zaman paneller hep boşa düşecek insanlar neden kendi panellerini kullanmıyor?

Hazır panel kullananların en büyük sebebi kolaylık. Sunucuyu açıyorsun, paneli bağlıyorsun, marketi kuruyorsun, GM işlemlerini tek yerden yapıyorsun. Ne web güvenliğiyle uğraşıyorsun ne “şu özellik bug verdi” derdiyle. Adamlar zaten yıllardır bunu yaptığı için çoğu senaryoyu düşünmüş oluyor. Event açma, item ekleme, hesap banlama, loglar vs. hepsi hazır.

Ama işin eksi tarafı da az değil. Panel dediğin şey oyunun kalbi. Database erişimi var, admin yetkisi var, bazen ödeme sistemine kadar gidiyor. Yani panel sağlayıcısına ister istemez tam güvenmek zorundasın. Kod sana ait değil, içinde ne var bilmiyorsun. Bugün varlar, yarın yoklar. Özellikle “1k sınırsız lisans” satıp SaaS gibi çalışan panellerde bu risk daha büyük.

“Ya kapanırlarsa?” sorusu çok mantıklı bir soru. Çoğu kişi bunu düşünüyor ama ses etmiyor. Çünkü gerçek şu:
– Sunucu sahibi genelde bugünü kurtarmaya bakıyor.
– “Şu an işimi görüyor, yarını sonra düşünürüm” mantığı var.

Panel kapanırsa ne olur?
Eğer panel tamamen onların altyapısına bağlıysa, geçmiş olsun. Panel gider, web market gider, yönetim aracı gider. Oyunun kendisi çalışır ama kör kalırsın.

“Forumda konu açsam, bana hazır panelle aynı fonksiyonlarda panel yap desek imkânsız mı?”
Hayır, imkânsız değil. Ama olay sanıldığı gibi “buton yapalım, sayfa yapalım” değil.

Hazır panellerin olayı şu:
– Yıllar içinde biriken detaylar
– Farklı serverfile uyumları
– Saçma ama gerçek hayatta çıkan edge-case’ler

Yani sıfırdan yazılan panel ilk başta çalışır ama asıl mesele uzun vadede sorunsuz çalışması. Yetki sistemi, loglama, güvenlik, hata kontrolü… Bunlar yoksa panel var ama bomba gibi durur.

Forumda böyle bir konu açarsan düzgün biri şunu sorar:
– Hangi serverfile?
– Market/ödeme olacak mı?
– Birden fazla sunucu mu tek sunucu mu?
– Panel DB’ye direkt mi bağlanacak, arada API mi olacak?

Bunların cevabı net değilse, “aynısını yapalım” lafı havada kalır.

“Yapsalar bile hacklenme olur mu?”
Dürüst olayım: olur.
Ama bu hazır panelde de olur, özel panelde de olur.

Hazır panel popüler olduğu için daha çok hedef olur. Özel panel ise genelde güvenliği hafife alındığı için açık verir.
En büyük hata şudur: panelin DB’ye root yetkisiyle bağlanması. Bir açık bulunursa direkt oyun biter.

Yani mesele “hazır mı özel mi” değil,
nasıl yazıldığı ve nasıl korunduğu.

Ama işin eksi tarafı da az değil. Panel dediğin şey oyunun kalbi. Database erişimi var, admin yetkisi var, bazen ödeme sistemine kadar gidiyor. Yani panel sağlayıcısına ister istemez tam güvenmek zorundasın. Kod sana ait değil, içinde ne var bilmiyorsun. Bugün varlar, yarın yoklar. Özellikle “1k sınırsız lisans” satıp SaaS gibi çalışan panellerde bu risk daha büyük.

“Ya kapanırlarsa?” sorusu çok mantıklı bir soru. Çoğu kişi bunu düşünüyor ama ses etmiyor. Çünkü gerçek şu:
– Sunucu sahibi genelde bugünü kurtarmaya bakıyor.
– “Şu an işimi görüyor, yarını sonra düşünürüm” mantığı var.

Panel kapanırsa ne olur?
Eğer panel tamamen onların altyapısına bağlıysa, geçmiş olsun. Panel gider, web market gider, yönetim aracı gider. Oyunun kendisi çalışır ama kör kalırsın.

“Forumda konu açsam, bana hazır panelle aynı fonksiyonlarda panel yap desek imkânsız mı?”
Hayır, imkânsız değil. Ama olay sanıldığı gibi “buton yapalım, sayfa yapalım” değil.

Hazır panellerin olayı şu:
– Yıllar içinde biriken detaylar
– Farklı serverfile uyumları
– Saçma ama gerçek hayatta çıkan edge-case’ler

Yani sıfırdan yazılan panel ilk başta çalışır ama asıl mesele uzun vadede sorunsuz çalışması. Yetki sistemi, loglama, güvenlik, hata kontrolü… Bunlar yoksa panel var ama bomba gibi durur.

Forumda böyle bir konu açarsan düzgün biri şunu sorar:
– Hangi serverfile?
– Market/ödeme olacak mı?
– Birden fazla sunucu mu tek sunucu mu?
– Panel DB’ye direkt mi bağlanacak, arada API mi olacak?

Bunların cevabı net değilse, “aynısını yapalım” lafı havada kalır.

“Yapsalar bile hacklenme olur mu?”
Dürüst olayım: olur.
Ama bu hazır panelde de olur, özel panelde de olur.

Hazır panel popüler olduğu için daha çok hedef olur. Özel panel ise genelde güvenliği hafife alındığı için açık verir.
En büyük hata şudur: panelin DB’ye root yetkisiyle bağlanması. Bir açık bulunursa direkt oyun biter.

Yani mesele “hazır mı özel mi” değil,
nasıl yazıldığı ve nasıl korunduğu.
Hayır kendi uygulamamı kullanıyorum çünkü ucretli satılan metin2 için gelistirilen layout ve yapıların sorunları şunlardır

Schema machup uyumsuzluğu
Performans sorunları
Eski bileşen php ile yazılan uygulama
Makine için gereksiz iş yükü doğurması
Moduler olmayan yapı yeniden geliştirme de zorluk
Kısıtlı esneklik
Her hangi bir yeni çerçeve(fremework) olmaması react, astro build vb
Duyarlı olmaması
Modası gecmiş eski layout düzeni
Bunlar gibi birden fazla durumlar ucretli satılan metin2 web yapılarında mevcuttur

1000073340.png

Js, Astro stack ile geliştirdiğim uygulamamdan bir örnek​
Yanıtlarınız icin cok tesekkur ederim abiler. bu çok derin ve tehlikeli bi konu. eğer kişi bilgisiz ise sorun yaşama ihtimali karşısındakine kalmış. ve teknik bilgiden yoksun isen Bi yerden satında alsan kiralık lisans da alsan hikaye sıkıntılı bi hal alıyor. bence çok önemli cünkü hector2 diye bi sunucuda herkese 200 tane n.m deki sandıktan attılar herkes kullandı sonra sesizce biz sildik dediler ama is isten geçmisti. bu baya sıkıntılı

Çözüm
panel yapmak detaylı ve titizlik geriktiriyor metin2 panel kullanabilirsin senelerdir aktif ve büyük bir sorun yaşayan kimseyi görmedim

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri