kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı Martysama source

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KuqsalTRY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 110

KuqsalTRY

Level 1
Üye
Konular
1
Online süresi
1d 22h
Reaksiyon Skoru
1
Altın Konu
0
TM Yaşı
9 Ay 3 Gün
Başarım Puanı
17
MmoLira
933
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar sayın üyeler martysama nın kodlarını incelerken birşey keşfettim forumdaki hiçbir mob_proto ve item_proto dosyaları gerçek degil özellikle bozup mu veriyorlar anlamlandıramadım
4.8,5.6,5.7,5.8 versiyonlarındaki bütün mob_proto ve item_protolar yanlış localden aldım actım onlar da yanlış bozuk

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Hocam sen yetkili bi abiye benziyosun elinde sızdırılmış fakat orjinal dokunulmamış üstüne saçma sapan fixler atılmamış marty nin yaptıgı halde 5.7 veya 5.8 5.4 de olur var mıdır ? sistem ekli olmasına gerek yok ekliyse de problem yok
Forumda files paylaştım gayet net temizlemeler yaptım oldschool tarzı kesinlikle işini görür orjinal dosyalar kullanıldı 1-120 yapı istersende link olarak bırakırım
Merhabalar sayın üyeler martysama nın kodlarını incelerken birşey keşfettim forumdaki hiçbir mob_proto ve item_proto dosyaları gerçek degil özellikle bozup mu veriyorlar anlamlandıramadım
4.8,5.6,5.7,5.8 versiyonlarındaki bütün mob_proto ve item_protolar yanlış localden aldım actım onlar da yanlış bozuk

Bunlar işini görür 5.7 ve 5.8 için protolar bunlar

Ekli dosyalar

• 5.7.rar
    5.7.rar
    216 KB · Görüntüleme: 0
  • 5.8.rar
    5.8.rar
    255.8 KB · Görüntüleme: 0
Bunlar işini görür 5.7 ve 5.8 için protolar bunlar
Hocam sen yetkili bi abiye benziyosun elinde sızdırılmış fakat orjinal dokunulmamış üstüne saçma sapan fixler atılmamış marty nin yaptıgı halde 5.7 veya 5.8 5.4 de olur var mıdır ? sistem ekli olmasına gerek yok ekliyse de problem yok

Kısaca söyleyeyim: Forumda dolaşan mob_proto / item_proto dosyalarının çoğu zaten “gerçek, temiz, orijinal” dosyalar değil.

1) Her paylaşılan files’in proto yapısı kendine özgü​

Martysama 4.8, 5.6, 5.7, 5.8 diye bakıyorsun ama:

• Her sürümde kolon sayısı, tipi, sırası değişebiliyor.
  • Üstüne bir de paylaşan kişi kendi sistemini eklemiş oluyor (costume, pet, özel bonus vb.),
  • Bu yüzden sen o protoyu başka bir files veya başka bir tool ile açınca “yanlış / bozuk” gibi görüyorsun.

Yani “forumdan indirdim, açtım saçma gözüküyor” = %90 kolon uyumsuzluğu.

2) Çoğu kişi zaten bilerek düzgün proto paylaşmıyor​

Bu da işin diğer yüzü:

• Adam kendi files’ini korumak için,
  • Veya birebir kopyalanmasın diye,

mob_proto / item_proto’yu bilinçli olarak:

• Kolon ekleyip / çıkartıp,
  • Bazı satırları değiştirip,
  • Hatta tamamen uydurma değerlerle

paylaşıyor. Sen de haliyle “bunlar gerçek değil” diye düşünüyorsun, haklısın çünkü çoğu öyle.

3) Client’ten aldığın local protoların “bozuk” görünmesi çok normal​

“Localden aldım açtım onlar da bozuk” demişsin, orada da iki ihtimal var:

1. Yanlış tip/formatla açıyorsun
    • Martysama’larda proto çoğu zaman type 2 / packed / encrypted oluyor.
    • Senin kullandığın editor/unpacker eski ya da o sürüme uygun değilse, değerler kayık çıkar, moblar saçma lvlde, exp’ler uçuk, bonuslar alakasız görünür.
  2. Client proto her zaman referans değil
    • Asıl doğru veri çoğu zaman DB’deki mob_proto / item_proto tablolarındadır.
    • Client tarafındaki proto bazen sadeleştirilmiş, bazen farklı tutulmuş olabiliyor.

4) “Hepsi yanlış” demek yerine, doğru olanı nereden bakacaksın?​

Eğer gerçekten hangi protoların doğru olduğunu görmek istiyorsan:

• SSH/Navicat ile sunucudaki veritabanına bağlan:
    • mob_proto tablosu
    • item_proto tablosu
      buradaki yapı senin filese %100 uyumlu olan yapıdır.
  • Sonra bu yapıya göre:
    • Kendi txt/proto’nu export edersin,
    • Ya da kullandığın editorü tablo kolonlarına göre ayarlarsın.

Kısacası:
Forumda gezen **“hazır mob_proto / item_proto” dosyalarının çoğu örnek, oyuncak, hatta yarısı kurcalansın diye bilerek bozulmuş şeyler. “Gerçeği” görmek istiyorsan, kendi DB şeman ve kendi files’inin kaynak kodunda tanımlanan kolonlar esas alınmalı.

Umarım yaşadığın sorunu çözmene yardımcı ola bilmişimdir iyi forumlar dilerim. 🙏

Forumda files paylaştım gayet net temizlemeler yaptım oldschool tarzı kesinlikle işini görür orjinal dosyalar kullanıldı 1-120 yapı istersende link olarak bırakırım

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri