Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Merhabalar Nested Sanallaştırma özelliği olan iyi bir sanal sunucu kiraladım ve içerisinde sanallaştırma yaparak vmware kullanarak windows güvenlik duvarındanda bazı portlar açarak oyunun baglantı kısmını bir nebze çözdüm clientten oyuna giriyorum oyuna baglanıyor karakter seçimde karakteri seçince oyundan giriş ekranına geri atıyor biraz portlarla alakalı olduguna inanarak kontrol etme gereği duydum oyun tcp 30000 - 30030 arası bir takım portu bind listen ediyor ve dinliyor tcp olarka fakat udp dinlemiyor ben forwarding yaparak virtual network editörden ve windows güvenlik duvarından portları açtım sorum oyunun bind etmesini nasıl sağlayacagız yüksek ihtimal oyuna girememe nedenim udp portlarının listen olmaması diye yorumluyorum
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Client'da CNetworkStream::Connect bu fonksiyonu bulup Connet'e breakpoint at. Karakter seçtikten sonra yeniden bağlantı kurduğunda doğru ip ve port olup olmadığını gör. Eğer doğruysa firewall kaynaklıdır. Yanlışsa config yapılandırması kaynaklıdır.Merhabalar Nested Sanallaştırma özelliği olan iyi bir sanal sunucu kiraladım ve içerisinde sanallaştırma yaparak vmware kullanarak windows güvenlik duvarındanda bazı portlar açarak oyunun baglantı kısmını bir nebze çözdüm clientten oyuna giriyorum oyuna baglanıyor karakter seçimde karakteri seçince oyundan giriş ekranına geri atıyor biraz portlarla alakalı olduguna inanarak kontrol etme gereği duydum oyun tcp 30000 - 30030 arası bir takım portu bind listen ediyor ve dinliyor tcp olarka fakat udp dinlemiyor ben forwarding yaparak virtual network editörden ve windows güvenlik duvarından portları açtım sorum oyunun bind etmesini nasıl sağlayacagız yüksek ihtimal oyuna girememe nedenim udp portlarının listen olmaması diye yorumluyorum
UDP portları ile alakası da yok çünkü oyun UDP kullanmıyor.
ÇÖZÜM: desc_client.cpp İçinde Public IP Hardcode Etme
DEĞİŞTİRİLMİŞ HALİ (HARDCODE EXTERNAL IP)
SONUÇ