- Konular
- 3,748
- Online süresi
- 6ay 28g
- Reaksiyon Skoru
- 8,005
- Altın Konu
- 947
- Başarım Puanı
- 474
- TM Yaşı
- 17 Yıl 3 Ay 13 Gün
- MmoLira
- 86,232
- DevLira
- -12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
They Are Billions, kaynak yönetimi konusunda acımasız bir oyundur. Her bina, her asker ve her genişleme hamlesi enerji ister. Eğer enerjiniz veya hammaddeleriniz tükendiğinde üretim durursa, koloni hızla çöküşe geçer. Bu yüzden enerji ve kaynak dengesini korumak, oyunun en önemli stratejik yönlerinden biridir.
Enerji sistemi oyunun temel taşlarından biridir. Başlangıçta sadece Mill binalarıyla enerji üretirsiniz. Mill’ler ucuzdur ve erken dönemde yeterli enerji sağlar, ancak fazla alan kaplarlar. Bu yüzden koloniniz büyüdükçe daha verimli enerji kaynaklarına geçmek gerekir. Orta oyun evresinde Power Plant, yani enerji santrali araştırıldığında, birim başına çok daha yüksek enerji elde edebilirsiniz. Ancak Power Plant binaları odun yerine kömür veya taş gibi gelişmiş kaynaklar tüketir. Bu yüzden kurulmadan önce hammadde stoklarınızı dikkatlice planlayın.
Enerji hattı genişletmek için kullandığınız Tesla Tower binaları da büyük öneme sahiptir. Her yeni bölgeye geçmeden önce Tesla kulelerinin menzilini hesaba katmalısınız. Savunma hattının dışında kalan binalar çalışmaz, bu da enerji yönetiminde en sık yapılan hatalardan biridir. Tesla kulelerini daima savunması kolay, duvar hattına yakın noktalara yerleştirin. Bu, hem onarım kolaylığı sağlar hem de enerji kesintilerini önler.
Kaynak yönetiminin ikinci aşaması, üretim dengesidir. Oyunda en kritik kaynaklar odun, taş, demir, altın ve yağ (oil) olarak sıralanır. Her biri farklı binalar tarafından üretilir ve birbirine bağlı şekilde çalışır. Örneğin demir, asker üretimi için zorunludur; ancak demir üretimi için öncelikle taş altyapısını kurmanız gerekir. Bu zincirleme sistem, planlı ilerleme gerektirir.
Odun, erken oyunun en temel hammaddesidir. “Lumber Mill” binalarını ormanlara yakın kurarak üretimi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ancak aynı orman alanına birden fazla odun fabrikası kurmak, verimi düşürür. Her bina için en uygun üretim alanını belirlemek uzun vadede ciddi kaynak kazancı sağlar.
Taş ve demir, orta aşamada koloninizin gelişimi için şarttır. “Quarry” binalarıyla çıkarılan bu kaynakları savunması kolay bölgelere yerleştirin. Zombi saldırılarında madenlerin kaybı, üretim zincirini tamamen kırabilir. Madenleri çevreleyen mini duvarlar veya kulelerle bu alanları güvence altına almak akıllıca bir yatırımdır.
Oyunun ileri evrelerinde devreye giren oil (yağ) ise en değerli kaynaktır. “Oil Platform” binaları yalnızca belirli harita noktalarına kurulabilir ve genellikle zombi açısından tehlikeli bölgelerde bulunur. Bu nedenle petrol üretimine başlamadan önce mutlaka güçlü bir savunma hattı oluşturun. Yağ, gelişmiş birliklerin (Thanatos, Titan, Lucifer) üretiminde kullanıldığı için, oyunun son aşamasında adeta hayati bir rol oynar.
Kaynak dengesini korumak, yalnızca üretimle değil, tüketim yönetimiyle de ilgilidir. Gereksiz bina yapmak, enerji ve hammadde israfına yol açar. Her binayı sadece ihtiyaç duyulduğunda inşa edin. Aynı şekilde asker üretiminde de aşırıya kaçmayın; her asker enerji ve gıda tüketir. Dengesiz üretim, koloninizin büyümesini yavaşlatır.
Unutmayın, They Are Billions’da enerji sadece bir sayı değil, yaşam gücüdür. Enerjiyi kaybeden koloni, birkaç dakika içinde işlevsiz hale gelir. Bu yüzden enerji hattınızı ve kaynak dengenizi her zaman kontrol altında tutun. Zombilerle savaşmanın ilk adımı, karanlığa yenilmemektir.