Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

League of Legends: Ormancınızın Size Baskın Atması İçin Ne Yapmalısınız?

Karadayı ✓

Karadayı ✓
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Uzman
Ayın Üyesi
Konular
1,450
Çözüm
7
Online süresi
3mo 25d
Reaksiyon Skoru
2,564
Altın Konu
1,027
Başarım Puanı
274
MmoLira
36,853
DevLira
110
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

turkmmo-1.jpg

League of Legends: Ormancınızın Size Baskın Atması İçin Ne Yapmalısınız?

Hepimiz o anı yaşamışızdır; koridorunuzda zor durumdasınızdır ve tek istediğiniz ormancınızın o tarafa bir an önce gelmesidir. Belki karşınıza ağır bir kontra şampiyon gelmiştir, belki de sürekli taciz altında eziliyorsunuzdur, ama ormancınız oralı bile olmaz.

Peki neden? Evet, bazı ormancılar kendi dünyasında oynuyor olabilir ama çoğu zaman size yardım edememelerinin geçerli sebepleri vardır. Bu rehberde, ormancınızı koridorunuza gelmeye teşvik etmek ve başarılı bir baskın ortamı hazırlamak için yapmanız gerekenleri konuşacağız.

1. Minyon Dalgasını İleri İtmekten Kaçının

Dalga yönetimi, sadece hayatta kalmanız için değil, ormancınızın işini yapabilmesi için de hayati öneme sahiptir. Sürekli olarak minyon dalgasını rakip kulenin altına itiyorsanız, ormancınızın size baskın atması neredeyse imkansız hale gelir. Neden mi? Çünkü rakip, kulesinin güvenli menzilindedir ve kule altına girmek, özellikle oyunun erken safhalarında, genellikle ölümle sonuçlanır.

Eğer dalgayı sürekli rakip kuleye yığıyorsanız, ormancınız size yardım edemez. Başarılı bir baskın için minyon dalgasının ya koridorun ortasında ya da sizin kulenize daha yakın bir konumda olması gerekir. Bu, ormancınıza rakibe ulaşması için yeterli mesafeyi tanır.

Minyonları kasıtlı olarak itmeniz gereken tek durum, Rengar gibi şampiyonların yapabildiği "koridor baskınları" (lane gank) için zemin hazırlamaktır. Aksi halde, bırakın rakip size doğru itsin.

2. Canınızı Yüksek Tutun!

Söylemesi yapmaktan daha kolay olabilir, ama bu çok önemli bir kural. Eğer canınız azsa, ormancınız için bir yardım çağrısı değil, bir tuzak olursunuz. Hiçbir ormancı, yardıma geldiği koridorda kendisinin de öleceği bir riske girmek istemez.

Canı az olan bir koridor oyuncusu, takımı için bir yüktür. Baskına yardım edecek gücünüz olmaz ve ormancınız kendini bir anda 1v2 bir savaşın içinde bulabilir. Ormancıların canı az olan birine baskın atacağı tek zaman, skorun garanti olduğu durumlardır. Aksi halde, o riske girmeyeceklerdir.

3. Skor Vermekten ve Geri Düşmekten Kaçının

Eğer zor bir eşleşmedeyseniz, en büyük önceliğiniz ölmemek ve geri düşmemektir. Hepimiz çaresiz hissettiğimiz koridor aşamaları yaşadık. Oyunda "kaybeden koridora yardım edilmez" diye yaygın bir söz vardır ve bu çoğu zaman doğrudur.

Koridorunuzda yardım istiyorsanız, önce kendinize yardım etmelisiniz. Bu, güvenli oynamak, defansif eşyalar almak ve minyon dalgasını doğru yönetmek anlamına gelir. Proaktif olup hayatta kalmaya odaklanmalısınız. Bir ormancının size yardım etmesi için, skor vermekten kaçınmanız gerekir. Sürekli ölen bir koridor, rakip için kolay bir kartopu etkisine dönüşür ve düşman ormancı da sizi kamp kurarak oyundan tamamen düşürür.

Kendinize yardım edemezseniz, ormancınız da size yardım edemez.

4. Oyun Tarzınızı Belli Etmeden Ayarlayın

Ormancıları en çok rahatsız eden ve baskınların başarısız olmasına neden olan şeylerden biri de, koridor oyuncusunun baskın geleceğini bariz bir şekilde belli etmesidir. Bu, hem ormancının hem de sizin vaktinizi boşa harcar.

Ormancınız yaklaştığında, oyun tarzınızı hafifçe ayarlamanız gerekir ki takasa girebilecek veya rakibi oyalayabilecek bir pozisyonda olun. Ancak bunu çok belli etmemelisiniz. Örneğin, koridorda sürekli pasif oynarken bir anda agresifleşirseniz, rakip bunun kokusunu alır ve hemen geri çekilir.

Bu durum sizin lehinize de çalışabilir. Eğer rakibinizin aniden oyun tarzını değiştirdiğini ve agresifleştiğini görürseniz, muhtemelen kendi ormancısı yakındadır ve sizi tuzağa çekmeye çalışıyordur. Düşmanın bu manipülasyonuna kanmayın!

Sonuç Olarak

Bir koridor oyuncusu olarak, ormancınızın size yardım etmesi için uygun ortamı yaratmak sizin sorumluluğunuzdadır. Eğer kendi koridorunuzu kazanmak için kendinize yardım edemiyorsanız, genel koridor aşaması becerileriniz üzerinde çalışmanız gerekiyor demektir. Unutmayın; ormancınıza yardım etmek, aslında kendinize yardım etmektir.

Eline sağlık

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri