OnurBoyla 1
OnurBoyla
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Manwe Work 1
Manwe Work
noisiv 1
noisiv
Hikaye Ekle

[Client-Src] At Dönüş Hızı Değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Uzun zaman oldu buralara uğramayalı. Yaklaşık 12–13 yıl önce 2089 fileslerle uğraşarak başlamıştım bu işe. O dönem gerçekten çok keyifliydi, güzel insanlarla tanıştım, saatlerce kodlarla boğuşsak da ortamın tadı bambaşkaydı. Sonra 34k, 40k derken geliştirmeden daha çok keyif almaya başlamıştık. Açık konuşayım ortam da biraz bozuldu. İnsanlar garipleşti, çekilmez tipler türedi.

Yaklaşık 5–6 yıl önce Metin2 işini tamamen bırakıp web tarafına yöneldim. O günden beri PHP ve Django ile bir sürü projede çalıştım, şu an kurumsal bir firmada yazılım geliştiricisi olarak çalışıyorum. O dönemden kalan hâlâ görüştüğüm dostlarım var, arada bir muhabbet ederken o eski günleri yad ediyoruz.
Bu konuyu açma sebebim “geri dönüyorum” falan değil. Zaten dönmeye karar verirsem büyük ihtimalle Github'da açık kaynak kodlu sürekli geliştirdiğim bir files ile geri dönerim. Sunucu açma gibi hevesim veya zamanım artık kalmadı.

Bir arkadaşım oynadığı bir sunucuda atın çok hızlı döndüğünü ama kendi sunucusunda aynı hareketin çok yavaş olduğunu söyledi. Kodlara bir baktım, sorun gayet netti. Düzelttim, gönderdim. Sonra merak ettim, acaba Google’da biri paylaşmış mı diye baktım ama bir kaynak göremedim.

Dedim ki “eskiden nasıl yapıyorsak şimdi de öyle yapalım” ve çözümü foruma yazmaya karar verdim. Belki birinin işine yarar.

Herkese tekrardan selamlar 👋

Orjinal Hali:
orjinal.gif

Yeni Hali:

yeni.gif

Ne için kullanılacak kısmına gelirsek sanıyorum karakter arkasındaki yaratıklara dönüp vurmaya çalıştığında orjinal halinde daha zor olduğu için bu şekilde bir düzeltme yapmak gerekiyordu.

Yapılışı:
Client Src
-> UserInterface -> InstanceBase.cpp
[CODE lang="cpp" title="InstanceBase.cpp"]Arat:
const float c_fDefaultHorseRotationSpeed = 300.0f;

Değiştir:
const float c_fDefaultHorseRotationSpeed = 2000.0f;[/CODE]

Ben 2000.0f olarak değiştirdim siz kendinize uygun olanı bulup o şekilde değiştirebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri