Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

VR ve AR: Farkları Nelerdir?

5.00 yıldız(lar) 1 Değerlendirme Değerlendirenler

Asalet-i Fatih

Co-Administrator
Co Admin
Yönetici
Turnuva
Yarışma
Paylaşım
Konular
1,286
Çözüm
91
Online süresi
3mo 27d
Reaksiyon Skoru
4,104
Altın Konu
571
Başarım Puanı
274
MmoLira
137,658
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1000055064.jpg

AR ve VR arasındaki fark nedir?

Sanal gerçeklik ile artırılmış gerçeklik arasındaki temel fark, VR'nin keşfedilecek yepyeni bir sanal dünya yaratmasıdır. Tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş bir dünya. Artırılmış gerçeklik ise gerçek dünyanın üzerine sanal öğeler yerleştirir. Sanal gerçeklik gerçekliği yaratırken, sanal gerçeklik gerçekliği artırır.

Sanal gerçeklik, Beat Saber veya Half-Life: Alyx gibi bir VR oyunundan Google Earth VR gibi bir eğitim aracına kadar her şey olabilir. Bu ve daha birçok durumda, gözlüğü taktığınızda tamamen sanal dünyayla çevrili olursunuz. Nereye baksanız daha fazla sanal gerçeklik görürsünüz. Artırılmış gerçeklikte ise durum böyle değil.

Artırılmış gerçeklik ise gerçek ve sanal dünyaları harmanlar. Başlıklar, gerçek dünyayı ve üzerinde çalıştığınız dijital unsurları görmenizi sağlayan şeffaf veya yarı saydam ekranlar kullanır. Bu, onu tıbbi eğitim için harika bir araç haline getirir; burada iç organlar ameliyat olmadan gerçek bir insandan modellenebilir. Ayrıca, kullanıcıya gerçek dünyadaki nesneleri nasıl kullanacağına dair dijital talimatlar gösterilebilen onarım ve bakım için de harikadır. Tasarımda, bir araba veya diğer nesnelerin önünüzde olmadan gerçek dünyada nasıl görünebileceğini görebilirsiniz.

Ancak bu, bu teknolojilerin birbirlerinin alanlarına geçemeyeceği anlamına gelmiyor. Artırılmış gerçeklik, gerçek dünyadaki bir referansa ihtiyacınız varsa tasarım için daha uygun olabilir; ancak mevcut fiziksel alanınızdan daha büyük veya gerçeklikle hiçbir bağlantısı olmayan bir şey yaratmak istiyorsanız, sanal gerçeklik çok daha iyi bir ortamdır.

Benzer şekilde, Minecraft Earth gibi 3 boyutlu bilgisayar yapımı dünyaları gerçek dünyayla bütünleştiren AR oyunları da mevcut. "Gerçek" bir duvarı yıkarak arkasındaki voksel bloklarını bulabilir veya Pokémon Go'da şehrinizde dolaşırken akıllı telefonunuzda sanal canavarlar yakalayabilirsiniz.

VR ile AR arasında önemli bir ayrım var, ancak çizgiler belirsiz ve her ikisinin de Venn diyagramında çok sayıda iç içe geçmiş daire var.

Bununla birlikte, en azından şimdilik, evlerde ve işyerlerinde oldukça belirgin rolleri var. Artırılmış gerçeklik daha çok tasarım, eğitim, lojistik ve turizm için bir araçtır. Sanal gerçeklik ise daha geniş ve derin bir oyun ve film yelpazesiyle eğlenceye daha uygundur. Ayrıca, bir binanın içinde dolaşmanın nasıl olabileceğini göstermek isteyen emlakçılar ve mimarlar için de harika bir araçtır.

VR ve AR başlıkları arasındaki farklar?

Kullanımlarında olduğu gibi, artırılmış ve sanal gerçekliği görmemizi sağlayan donanımlar da bazı ortak teknolojilere sahiptir. Ancak artırılmış gerçeklik ile sanal gerçeklik başlıklarını karşılaştırmak yine de bazı belirgin farklılıklar göstermektedir.

HTC Vive ve Oculus Rift gibi VR başlıkları tamamen kapsayıcıdır, yani dış dünyadan gözünüze hiçbir ışık ulaşmaz. Lenslerin arkasına yerleştirilmiş çift OLED ekranlar kullanırlar ve sanki çok uzaktaymış gibi yakından görmenizi sağlarlar. Bu, göz konforunu artırır ve bu başlıkların bize sunduğu geniş sanal dünyalara olanak tanır.

Magic Leap One ve Microsoft Hololens gibi artırılmış gerçeklik başlıkları ve gözlükleri ise biraz farklıdır. Görüntüleri farklı katmanlardaki şeffaf cam ekranlara yansıtarak çalışırlar ve ışığın açısını ayarlayarak mesafeyi simüle ederek nesnelerin gerçek dünyada doğru mesafelerde görünmesini sağlarlar.

AR ile VR arasındaki temel fark, AR ekranları aracılığıyla görebilmeniz, ancak VR'da böyle bir şeyin olmamasıdır.

Paylaşım için teşekkürler bilgi her zaman iyidir

Yöneticim bu tip seylerden hic anlamam bilmiyordum da sayende okudum en azindan biraz bilgi edindim eksik olma eline saglik bu akici anlatimin ve guzel bilgi aktarımın icin tesekkurler eksik olma

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri