Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

2. Benim Gözümden Memleketim Yarışması Katılım Konusu (bahri3505)

• Konuyu başlatan BGame
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 17
  • Görüntüleme 397

2.Benim Gozumde Memleketim Yarışması Oylaması

• Kullanılan toplam oy
    11
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BGame

BGame.com.tr
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
Konular
161
Online süresi
1ay 23g
Reaksiyon Skoru
948
Altın Konu
12
Başarım Puanı
204
TM Yaşı
7 Yıl 8 Gün
MmoLira
8,872
DevLira
18

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

🌿 Amasya: Anadolu’nun Tarih ve Doğa İç İçe Şehri​

Amasya, Orta Karadeniz Bölgesi’nde, Yeşilırmak Nehri’nin etrafında şekillenen, 8.000 yılı aşkın geçmişiyle Anadolu’nun en eski yerleşim alanlarından biridir. Tarihi boyunca Hititlerden Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu şehir, hem doğal hem de kültürel zenginlikleriyle dikkat çeker.

🏞️ Doğal Güzellikler​

Amasya, Harşena Dağı eteklerine kurulu olup, bu dağ üzerinde yer alan Amasya Kalesi ve Pontus Kralları'na ait kaya mezarları, şehre mistik bir hava katar. Yeşilırmak Nehri boyunca sıralanan Yalıboyu Evleri ise geleneksel Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini sunar. Borabay Gölü gibi doğal alanlar, doğa severler için huzur dolu bir kaçış noktasıdır.

🏛️ Tarihi ve Kültürel Miras​

Amasya, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hititler, Frigler, Pontus Krallığı ve Roma İmparatorluğu gibi büyük uygarlıkların izlerini taşıyan şehirde, Amasya Müzesi'nde bu medeniyetlere ait eserler sergilenmektedir. Ayrıca, Amasya'da doğmuş olan ünlü coğrafyacı Strabon'un izleri de şehri özel kılar.

🍏 Amasya'nın Elması​

Amasya, ünlü Amasya elmasıyla da tanınır. Bu elma, hem lezzeti hem de kalitesiyle Türkiye'nin en bilinen meyvelerindendir. Amasya elması, şehrin tarımsal üretiminin önemli bir parçasıdır ve bölge ekonomisine katkı sağlar.

🏛️ Amasya'da Gezilecek Yerler​

• Amasya Kalesi: Harşena Dağı üzerinde yer alan bu kale, şehri yüksekten izleme imkanı sunar.
  • Pontus Kaya Mezarları: Kayalara oyulmuş bu mezarlar, antik dönemin izlerini taşır.
  • Büyük Ağa Medresesi: 1488 yılında inşa edilen bu medrese, Osmanlı döneminin eğitim yapılarından biridir.
  • Bayezid II Külliyesi: 1486 yılında inşa edilen bu külliye, cami, medrese ve imaret gibi yapıları içerir.
  • Borabay Gölü: Doğal güzelliğiyle ünlü bu göl, kamp ve doğa yürüyüşleri için ideal bir yerdir.

OIP (1).jpeg
OIP (2).jpeg
OIP (3).jpeg
OIP.jpeg

Başarılar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri