Citadelle des Morts: Caliburn Kılıcı Nasıl Alınır?
1.adım: Ejderha bastard kılıcını alın
Caliburn’u elde etmenin ilk adımı, geliştirilmemiş hali olan ejderha bastard kılıcına ulaşmak. Bunu almak için yemek salonuna gidin ve içeri girerken hemen solunuzda duran zırhlı şövalye heykeline yaklaşın. Bu heykel, göğsündeki ejderha mührüyle dikkat çekiyor. Eğer envanterinizde bir damga varsa, heykelle etkileşime geçerek bu özel kılıcı alabilirsiniz. Kılıç bu haliyle henüz gücünün tamamına ulaşmamış olacak ama işin temeli burada başlıyor.
2.adım: Kılıcı ejderha heykeline yerleştirin
Kılıcı aldıktan sonra yemek salonundan çıkın ve giriş salonuna ilerleyin. Burada Jugger-Nog’un olduğu bölgeye geldiğinizde, sizi yukarıya çıkan bir merdiven karşılayacak. Merdivenleri takip edin ve merkezdeki büyük ejderha heykelini bulun. Bu heykelle etkileşime geçerek kılıcı onun kınına yerleştirin. Böylece ejderhanın içindeki 'ateş uykusu' harekete geçmiş olacak.
3.adım: Üç ateş havuzunu bulun ve ejderhaya taşıyın
Kılıcı yerleştirdikten sonra, haritada üç farklı noktada yanan ateş havuzları belirecek. Bunlar sabit konumlardadır ve sırayla gitmenize gerek yoktur. Yapmanız gereken, havuza yaklaşmak, etkileşim tuşuna basarak ateşi almak ve hızla ejderha heykeline geri götürmek.
Unutmayın ateşi taşıdığınız süre boyunca saniyede 15 can kaybedersiniz. Bu yüzden hızlı hareket etmek önemli. Özellikle Jugger-Nog ve vampirik 'extraction major augment' ile birlikte gelen melee macchiato etkisi burada hayati rol oynar. Yakın dövüşle zombileri öldürerek sağlığınızı geri kazanabilirsiniz. Ama bu taktik size fazla riskli gelirse, istediğiniz zaman üçgen/Y tuşuna basarak ateşi bırakabilirsiniz.
Üç ateş havuzu nerede bulunur?
ateş havuzu-köy surları avlu:
Köy surlarının iç kısmında, sol köşede topun hemen sağında, bir mühimmat sandığının yanında yer alır. Bu bölgeye duvardan inip merdivenlerden çıkarak ulaşabilirsiniz.
ateş havuzu-doğa yolu kasaba meydanının solu:
Oyunun başında doğduğunuz alan olan kasaba meydanının sol tarafında, doğa yolu bölgesinde yer alır. Ateşi aldıktan sonra tepeyi geçip avludan ejderha heykeline ulaşmanız gerekir. Mesafe uzun olduğu için zombileri yakın dövüşle savuşturmakta çekinmeyin.
ateş havuzu-rampage inducer yanı kasaba meydanı:
En uzun yol burada sizi bekliyor. Rampage Inducer’ın hemen yanında. Ejderhaya ulaşmanın en hızlı yolu haritanın sağındaki köy yolunu takip etmek olacak.
4.adım: Caliburn kılıcını alın
Üç ateşi de ejderhaya teslim ettikten sonra artık son adıma gelmiş oluyorsunuz. Ejderha heykeline tekrar yaklaşın ve etkileşime geçin. Heykel, size ödül olarak kılıcı alevle yeniden biçimlendirecek ve Caliburn ortaya çıkacak. Bu kılıç, sadece güçlü değil; aynı zamanda görsel olarakda gerçekten etkileyici bir wonder weapon.
Eğer caliburnu kullanmaktan vazgeçmek isterseniz tekrar yemek salonuna dönerek ilk kılıcı aldığınız ejderha şövalyesi heykeliyle etkileşime geçebilirsiniz. Heykel siz isteyene kadar kılıcı güvenle saklar.