Cennet, Oblivion'daki sondan bir önceki ana görevdir. Bu Rehber sayfası, sizi Cennet'in dolambaçlı yollarında yönlendirecek ve sizi bekleyen tüm Daedrik karşılaşmaları ayrıntılı olarak açıklayacaktır. Bu görevde birkaç dallanma yolu olsa da, bu Rehber hedefinize giden en iyi yolu açıklamaktadır.
Cennete girmeye hazır olduğunuzda, Bulut Hükümdarı Tapınağı'na gidin ve Martin ile konuşun. Ona hazır olduğunuzu söyleyin, o da sizin için kapıyı açacak ve içinden atlayacaksınız.
Cennete hoş geldiniz
İçeri girdiğinizde, neler olup bittiği konusunda sizi biraz aydınlatacak bir ses duyacaksınız. Tepeye doğru yürümeye başlayın ve konuşabileceğiniz birini arayın. Size bu yer hakkında her şeyi anlatacak bir Yükselmiş Ölümsüzle karşılaşacaksınız. Bu insanlar, sürekli saldırıya uğradıkları, öldürüldükleri ve sonra tekrar yaşamak için yeniden doğdukları bir "cennet"te hapsolmuşlardır.
Biriyle konuşursanız, yalnızca Seçilmişlerin Bantlarını takanların, kapana kısılmış olduğunuz Vahşi Bahçe'den çıkmanın tek yolu olan Yasak Mağara'ya girebileceğini öğreneceksiniz.
Kathutet ile başa çıkmak
Taş yolu bul ve Kathutet'i bulana kadar dağa doğru ilerle. Seni büyük bir savaşçı olarak tanıyacak ve sana bir teklifte bulunacak. Onunla savaşabilir veya ona yardım edebilirsin. Ona yardım etmek için Anaxes'in İni'ne gitmen ve Yükselmiş Ölümsüzler tarafından yakalanan bir Xivilai'yi kurtarman gerekecek. Yine de onunla savaşmak daha hızlı.
Her iki durumda da Seçilmişlerin Çeteleri'ni kazanacaksın. Biz Kathutet'i öldürüp Çeteleri almayı seçtik. O biraz kolaya kaçan biriydi.
Seçilmişlerin Çetesi'ne sahip olduğunuzda, Kathutet'in koruduğu Sular Altındaki Mağara'ya girin. Yasak Mağara'nın girişini bulacağınız sona ulaşmak için birkaç düşmanı daha geçmeniz gerekecek. Seçilmişlerin Çetesi'ni kuşanıp ilerleyin.
Eldamil
Yasak Mağara, iblislerin Yükselmiş Ölümsüzlerle eğlenmek için oynadığı bir işkence odasıdır. Bir kolu iterek aşağıdaki lavlara kaldırıp indirebileceğiniz kafesteki insanları fark edeceksiniz. Yürümeye devam edin ve Cezalandırılmış bir sandığa dikkat edin. Sonunda Eldamil ile karşılaşacaksınız. Bu Efsanevi Şafak ajanı, vicdanını değiştirdiği için size yardım etmeyi teklif edecek.
Onunla oynarsan, Daedra lordlarına işkence görmek için burada olduğunu söyleyecek. Onun yolunu izle ve kafese gir. Çılgınca bir fikir gibi görünebilir ama seni lavın içine tamamen indirmiyor. Lav dibe çarpmadan hemen önce, onu tekrar kaldıracak ve seni kafesin arkasından dışarı çıkararak lav çukurunun uzak tarafına yerleştirecek
Bir sonraki salona doğru ilerleyin ve iki yol izleyebileceğinizi göreceksiniz. Yararsız dövüşler istiyorsanız, sola gidin ve kuzeye doğru ilerleyin. Bu salonda birkaç küçük düşman yaşıyor, ancak asıl dövüş sonunda başlıyor. Orada Orthe, Ranyu ve Amkaos ile karşılaşacaksınız. Bu üç dremora yüksek seviyede ve size ikili olarak saldıracaklar. Sinsice bir saldırı yapmayı ve diğer ikisi nerede olduğunuzu anlamadan önce birini cezbetmeyi deneyin.
Eldamil'in yardımını reddetseydin, Orthe'nin cesedindeki anahtar gerekli olurdu. Şu anki durumda, güneydeki koridora gidip oradaki düşmanları öldürmekten başka yapacak bir şeyin yok. Bir Cezalandırılmışlar sandığı var, ancak birkaç zayıf iksir dışında pek bir şey içermiyor. Odanın güney ucundaki kapıdan çık.Eldamil, karşı tarafta seni karşılamak için koşarak gelir ve yardım teklif eder. Yardım teklifini kabul et ve tünelden aşağı in. Eldamil, yoluna çıkan çeşitli yaratıklarla savaşmana yardım edecek. Bu bölgedeki kalan düşmanları ezip geçmekten başka yapacak pek bir şey yok. Tünelin sonunda, Cennet kapısına gir
Camorans'ı yenmek
Yol boyunca yürüyün ve Ambrosia'ları toplayın. Sonunda Ruma ve Raven Camoran ile karşılaşacaksınız. Sizi babalarını görmeniz için içeri alacaklar. İnisiyatifi elinize alın ve büyük Camoran ile dövüşmeye başlayın. Küçük ikisi ve diğer düşmanlar, ne yaparsanız yapın sizi öldürmek için savaşa katılacak, bu yüzden ilk atışları siz yapın