romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Catacomp Azrail

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ecemx99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 216

Ecemx99

Level 1
Üye
Konular
11
Online süresi
1d 16h
Reaksiyon Skoru
7
Altın Konu
0
TM Yaşı
4 Yıl 8 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
43
MmoLira
1,336
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

azrailin group adını bilen varmı acaba oyunumda azrail var ama o bossa drop eklemek istiyorum group adını bilmiyorum ama

Usta group adı önemli degil. Sadece Türkçe karakter ve boşluk kullanma yeter. Mesela;

Group Spider_Barones
(
Type Drop
Mob 2598

1 50300 1 100
)

Evet burda boşluk yerine tab kullanacaksin. Bunu bildiğini varsayarak buna göre doldurabilirsin. Yani 2598 id li mobdan garanti 50300 idli İtem atacak.

Azrail'e veya herhangi bir boss'a özel drop eklemek için, onun önceden var olan bir "grup adını" bulmanıza gerek yoktur. Sistemi kendiniz kurarak, istediğiniz isimde bir drop grubu oluşturup bunu Azrail'e atamanız gerekir. Bu yöntem, size tüm boss'lar üzerinde tam kontrol sağlar.

İşte adım adım yapmanız gerekenler:

Adım 1: Azrail'in Kodunu (VNUM) BulmakÖncelikle, sunucunuzun db veya mob_proto dosyasından Azrail'in kodunu (VNUM) öğrenin. Bu kod, genellikle 2493'tür.

Adım 2: Özel Drop Grubu Oluşturmak

1. Sunucunuzun share/locale/turkey/ (veya benzeri) dizinindeki special_item_group.txt dosyasını bir metin editörüyle açın.
  2. Dosyanın en sonuna gidin ve Azrail için kendi drop grubunuzu oluşturun. Grup adını istediğiniz gibi verebilirsiniz. Örnek:
Kod:
Group   azrail_sandik_ve_degerli_esya
{
    Vnum    2493    # Bu Vnum, sadece bu grubun hangi canavara ait olduğunu belirtmek için bir nottur, işlevsel değildir.
    Type    drop

# Buraya eklemek istediğiniz dropları yazın
    # Format: No  ItemKodu  Miktar  Şans(%)
    1       50090       1       100     # Azrail Sandığı, 1 adet, %100 şans
    2       70038       10      50      # Kutsama Kağıdı, 10 adet, %50 şans
    3       30177       1       5       # Hortlak Dişi Kılıcı, 1 adet, %5 şans
}

Adım 3: Drop Grubunu Azrail'e Atamak (En Önemli Adım)Bu drop grubunu oluşturmanız tek başına yeterli değildir. Şimdi, oyunda Azrail ortaya çıktığında, bu drop grubunu ona "atamanız" gerekir. Azrail genellikle bir görev dosyası (.quest) ile çağrılır.
  1. Azrail'i çağıran quest dosyasını bulun. Bu genellikle Devil's Catacomb'a ait bir dosyadır (örneğin: devilscatacomb.quest).
  2. Quest dosyasının içinde, Azrail'i çağıran satırı bulun. Bu satır genellikle d.spawn_mob(...) veya game.spawn_mob(...) şeklindedir.
  3. Bu satırın hemen altına, oluşturduğunuz drop grubunu Azrail'e atayan komutu ekleyin. Örnek:

[CODE title="Lua"]-- Bu satır, quest dosyanızda Azrail'i çağıran satırdır (örnek)
local azrail_vid = d.spawn_mob(2493, 123, 456)

-- YENİ EKLENECEK SATIRINIZ:
game.set_mob_drop_item(azrail_vid, "azrail_sandik_ve_degerli_esya")[/CODE]

Bu komut, "yeni çağrılan ve kimliği azrail_vid olan bu Azrail'e, special_item_group.txt içinde tanımladığımız azrail_sandik_ve_degerli_esya grubundaki dropları ata" demektir.

Özetle:

1. special_item_group.txt'ye kendi grup adınızla ve istediğiniz itemlerle bir drop grubu oluşturun.
  2. Azrail'i çağıran quest dosyasını bulup, game.set_mob_drop_item() komutuyla o grubu Azrail'e atayın.
  3. Sunucunuza reboot atın veya ./qc dosyaadi.quest komutuyla quest'i yeniden yükleyin.
Bu yöntemle sadece Azrail'e değil, oyundaki tüm boss'lara ve canavarlara istediğiniz gibi özel droplar ekleyebilirsiniz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri