romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Mysql Hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan -TuRKuaZ-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 255

-TuRKuaZ-

TuRKuaZ
TM Üye
Konular
160
Çözüm
17
Online süresi
28d 4h
Reaksiyon Skoru
457
Altın Konu
0
Başarım Puanı
156
MmoLira
4,664
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Hepinize Merhaba, yaklaşık 2 gündür sunucu başlatamıyorum, failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) hatası alıyorum . Bir çok araştırma yaptım ama çözüme ulaşamadım kimisi bazı kodlar söylüyor kimisi silmem gereken şeyler olduğunu söylüyor bu konuda çözüme ulaşan birileri var mı? Çözümünün basit olduğunu söylüyorlar ama ben çözüme ulaşamadım yardımcı olabilir misiniz rica etsem.

Hepinize Merhaba, yaklaşık 2 gündür sunucu başlatamıyorum, failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) hatası alıyorum . Bir çok araştırma yaptım ama çözüme ulaşamadım kimisi bazı kodlar söylüyor kimisi silmem gereken şeyler olduğunu söylüyor bu konuda çözüme ulaşan birileri var mı? Çözümünün basit olduğunu söylüyorlar ama ben çözüme ulaşamadım yardımcı olabilir misiniz rica etsem.

Selamlar değerli kardeşim. İki gündür yaşadığın o can sıkıcı Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' hatası, bu yola baş koyan herkesin en az bir kere karşılaştığı, meşhur ama çözümü olan bir sorundur. İnternetteki farklı çözümlerin kafanı karıştırması çok doğal. Gel şimdi sorunu net bir şekilde anlayalım ve adım adım çözelim.

Hatanın Türkçe Meali Nedir?

Bu hatanın en basit anlamı şudur: "Oyun sunucusu (game), oyuncu bilgilerini çekmek için Veritabanı (MySQL) ile konuşmaya çalışıyor ama Veritabanı ya yerinde yok ya da kapısını farklı bir adrese açmış."

Oyun, bu konuşmayı /tmp/mysql.sock adında özel bir "telefon hattı" dosyası üzerinden yapmaya çalışıyor. Hata, bu telefon hattının orada olmadığını söylüyor.

Adım Adım Çözüm Yolu

Şimdi en olası sebepten başlayarak sorunu teşhis edip çözeceğiz.

Adım 1: MySQL Servisi Çalışıyor mu? (En Yaygın Sebep)

Her şeyden önce, veritabanı sunucusunun kendisi çalışıyor mu diye kontrol etmeliyiz. Sunucunun PuTTY ekranına şu komutu yaz:

[CODE title="Bash"]service mysql status[/CODE]

• Eğer çıktıda "active (running)" gibi yeşil bir yazı görüyorsan, 2. adıma geç.
  • Eğer "inactive (dead)" gibi kırmızı bir yazı görüyorsan, sorun bu demektir. MySQL sunucun kapalı. Çalıştırmak için şu komutu yazman yeterli:

[CODE title="Bash"]service mysql start[/CODE]

• Birkaç saniye bekledikten sonra oyun sunucunu tekrar başlatmayı dene. Sorun büyük ihtimalle çözülmüştür.
Adım 2: MySQL Çalışıyor Ama Hata Devam Ediyorsa (mysql.sock Yanlış Yerde)

Eğer MySQL çalışıyor ama hala aynı hatayı alıyorsan, bu demektir ki MySQL "telefon hattını" (mysql.sock dosyasını) oyunun aradığı /tmp klasörüne değil, başka bir yere oluşturmuş.

Önce dosyanın gerçekte nerede olduğunu bulalım. Şu komutu yaz:

[CODE title="Bash"]find / -name mysql.sock[/CODE]

Bu komut sana dosyanın gerçek yolunu gösterecektir. Örneğin, /var/lib/mysql/mysql.sock gibi bir sonuç verebilir.

Adım 3: Çözüm - Doğru Yolu Gösteren Bir Tabela Oluşturmak (Sembolik Link)

Şimdi yapacağımız şey çok basit. Oyunun aradığı /tmp/mysql.sock adresine bir "tabela" koyacağız ve bu tabela, "Aradığın dosya aslında şu adreste!" diyecek. Buna "sembolik link" denir.

1. Önce, eğer varsa, eski ve bozuk tabelayı silelim:

[CODE title="Bash"]rm /tmp/mysql.sock[/CODE]

• (Dosya yok hatası verirse sorun değil, devam et.)
  • Şimdi yeni ve doğru tabelayı oluşturalım. Az önceki find komutunda bulduğun yolu kullanarak şu komutu yaz:

[CODE title="Bash"]ln -s /var/lib/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock[/CODE]

1. (Not: /var/lib/mysql/mysql.sock kısmını, find komutunun sana verdiği sonuçla değiştirmelisin.)
Bu komutu yazdıktan sonra oyun sunucunu tekrar başlat. Sorunun %99 çözülmüş olacaktır.

Adım 4: Hiçbiri İşe Yaramadıysa (Nihai Çözüm)

Çok nadir de olsa, yukarıdakiler işe yaramazsa, MySQL'e zorla "telefon hattını /tmp/mysql.sock adresine oluştur!" diyebiliriz. /etc/mysql/my.cnf dosyasını açıp [mysqld] ve [client] bölümlerine socket = /tmp/mysql.sock satırını ekleyip MySQL'i yeniden başlatmak gerekir, ama bu genellikle gerekli olmaz.

Umarım bu adımlar sorununu çözer. Unutma, en karmaşık görünen sorunların bile basit bir mantığı vardır. Allah kolaylık versin.

Selamlar değerli kardeşim. İki gündür yaşadığın o can sıkıcı Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' hatası, bu yola baş koyan herkesin en az bir kere karşılaştığı, meşhur ama çözümü olan bir sorundur. İnternetteki farklı çözümlerin kafanı karıştırması çok doğal. Gel şimdi sorunu net bir şekilde anlayalım ve adım adım çözelim.

Hatanın Türkçe Meali Nedir?

Bu hatanın en basit anlamı şudur: "Oyun sunucusu (game), oyuncu bilgilerini çekmek için Veritabanı (MySQL) ile konuşmaya çalışıyor ama Veritabanı ya yerinde yok ya da kapısını farklı bir adrese açmış."

Oyun, bu konuşmayı /tmp/mysql.sock adında özel bir "telefon hattı" dosyası üzerinden yapmaya çalışıyor. Hata, bu telefon hattının orada olmadığını söylüyor.

Adım Adım Çözüm Yolu

Şimdi en olası sebepten başlayarak sorunu teşhis edip çözeceğiz.

Adım 1: MySQL Servisi Çalışıyor mu? (En Yaygın Sebep)

Her şeyden önce, veritabanı sunucusunun kendisi çalışıyor mu diye kontrol etmeliyiz. Sunucunun PuTTY ekranına şu komutu yaz:

[CODE title="Bash"]service mysql status[/CODE]

• Eğer çıktıda "active (running)" gibi yeşil bir yazı görüyorsan, 2. adıma geç.
  • Eğer "inactive (dead)" gibi kırmızı bir yazı görüyorsan, sorun bu demektir. MySQL sunucun kapalı. Çalıştırmak için şu komutu yazman yeterli:

[CODE title="Bash"]service mysql start[/CODE]

• Birkaç saniye bekledikten sonra oyun sunucunu tekrar başlatmayı dene. Sorun büyük ihtimalle çözülmüştür.
Adım 2: MySQL Çalışıyor Ama Hata Devam Ediyorsa (mysql.sock Yanlış Yerde)

Eğer MySQL çalışıyor ama hala aynı hatayı alıyorsan, bu demektir ki MySQL "telefon hattını" (mysql.sock dosyasını) oyunun aradığı /tmp klasörüne değil, başka bir yere oluşturmuş.

Önce dosyanın gerçekte nerede olduğunu bulalım. Şu komutu yaz:

[CODE title="Bash"]find / -name mysql.sock[/CODE]

Bu komut sana dosyanın gerçek yolunu gösterecektir. Örneğin, /var/lib/mysql/mysql.sock gibi bir sonuç verebilir.

Adım 3: Çözüm - Doğru Yolu Gösteren Bir Tabela Oluşturmak (Sembolik Link)

Şimdi yapacağımız şey çok basit. Oyunun aradığı /tmp/mysql.sock adresine bir "tabela" koyacağız ve bu tabela, "Aradığın dosya aslında şu adreste!" diyecek. Buna "sembolik link" denir.

1. Önce, eğer varsa, eski ve bozuk tabelayı silelim:

[CODE title="Bash"]rm /tmp/mysql.sock[/CODE]

• (Dosya yok hatası verirse sorun değil, devam et.)
  • Şimdi yeni ve doğru tabelayı oluşturalım. Az önceki find komutunda bulduğun yolu kullanarak şu komutu yaz:

[CODE title="Bash"]ln -s /var/lib/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock[/CODE]

1. (Not: /var/lib/mysql/mysql.sock kısmını, find komutunun sana verdiği sonuçla değiştirmelisin.)
Bu komutu yazdıktan sonra oyun sunucunu tekrar başlat. Sorunun %99 çözülmüş olacaktır.

Adım 4: Hiçbiri İşe Yaramadıysa (Nihai Çözüm)

Çok nadir de olsa, yukarıdakiler işe yaramazsa, MySQL'e zorla "telefon hattını /tmp/mysql.sock adresine oluştur!" diyebiliriz. /etc/mysql/my.cnf dosyasını açıp [mysqld] ve [client] bölümlerine socket = /tmp/mysql.sock satırını ekleyip MySQL'i yeniden başlatmak gerekir, ama bu genellikle gerekli olmaz.

Umarım bu adımlar sorununu çözer. Unutma, en karmaşık görünen sorunların bile basit bir mantığı vardır. Allah kolaylık versin.
hocam yardımınız için çok çok teşekkürler hepsini denedim daha önce, hatam hala devam ediyor,oyunumda yaptığım herhangi birşey örneğin; oyun içinde log sil questi çalıştırdığımda, ya da navicat ile ne yaparsam yapayım direk çöküyor ve bu hatayı alıyorum.Usr ya da Var kısnımda ne yaparsam yapayım bu hatayı alıyorum anlamadım gitti, direkt mysql çöküyor

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri