- Konular
- 16
- Çözüm
- 4
- Online süresi
- 4mo 12d
- Reaksiyon Skoru
- 770
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 173
- MmoLira
- 8,355
- DevLira
- 12
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Metin2*s***r* diye bir platform var, oradan premium üyelik aldığında bu içeriklere ulaşabiyorsun. Bu konuyu açan kişi geçen de trinityi satılığa atmış, trinity de aynı şekilde o platformda var bu owsap filesi gibi. Bu eleman oradaki paylaşılan dosyaları indirip burada satıyor. Aklınca satabilmek için owsap Türklere satış yapmıyor gibi bir yalan söylüyor. Senin gibi ben de kendisi ile konuştum, bilinen bir reseller değilsen satış yapıyor.Discorddan konuştuğumuzda böyle bir şey söylemedi, Türklere satışı var, fiyat daha uygun olabilir ama kritik bir hata varsa ve Owsap bunu fixlerse buradan alanın haberi olmadan oyun açmış olacak aynı zamanda teknik destek alamaması da cabası.
Ekli dosyayı görüntüle 144784
Zaten başkasının dosyasını satmaya çalışmanızı doğru bulmuyorum verdiğiniz bilgiler de doğru değil.
Aşağıda da github'a entegre gibi bir ifade kullanmışsınız, sanırım git repolarının nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz, herhangi bir dosya versiyon takibi için github'a yüklenebilir, bunun Metin2 kaynakları ile bir alakası yok.
Ekli dosyayı görüntüle 144781
Almayı düşünen arkadaşların bilgisine.
- Konular
- 11
- Online süresi
- 2mo 11d
- Reaksiyon Skoru
- 80
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 6 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 111
- MmoLira
- 6,117
- DevLira
- 9
Dosyalar github ile tam
Senin bu kadar dert ettiğin konu aslında gayet basit: Kimseye zorla dosya satılmıyor. Ne pazarlama yapıyorum, ne kandırıyorum, ne de “bunu almazsan oyun açamazsın” diyorum. Kime ne uygunsa onu alır, herkes kendi kararını verir.
Evet, 800 € verip orijinal dosyaları alanlar var. Ama her güncelleme için tekrar ödeme yapıyorlar. Teknik destek desen, kimseye ömür boyu destek verilmiyor. Fix geldiğinde herkes kendi çabasıyla entegre etmek zorunda kalıyor. Yani senin abarttığın kadar büyük bir fark yok ortada.
Ben ise belirli bir güncellemeye kadar olan, stabil ve kullanıma hazır sistemi 5000 TL’ye sunuyorum. Alan kişi ne aldığını biliyor, ekstra masraf yok, sürpriz yok. Sistem çalışıyor mu? Evet. Kurup kullanan var mı? Var. Yani bir tercih sunuyorum, mecburiyet değil.
Burada mesele çok net: Kimin neye ihtiyacı varsa, bütçesine göre tercihini yapar. İsteyen 35.000 TL verir, isteyen uğraşır yapar, isteyen benden alır. Kimsenin cebine karışmak kimsenin haddine değil. Forumda bu farkı anlayacak seviyede insanlar var.
Ama sen kendi tercihini yüceltip başkasının kararını küçümsüyorsan, bu artık fikir değil, hazımsızlıktır.
“Başkasının dosyasını satıyorsun” diyorsun ya… Komik bir iddia. Çünkü senin kullandığın sistemlerin çoğu da başkalarının emeğiyle oluşmuş. Yıllar önce Gameforge’dan sızdırılmış yapılar, üzerine onlarca kişi katkı sağlamış. Bugün kullanılan kaynakların %90’ı aynı döngünün içinde. Ben kimseye ait olmayanı sahiplenmiyorum, sadece elimdeki yapıyı erişilebilir kılıyorum. Dürüstlük burada başlar.
“Çalıntıysa neden kullanıyorsun?” diyorsan, dön önce kendi kullandığın dosyalara bir bak. Gerçekten sıfırdan mı yapıldı? Sanmıyorum. Olay kimin ne yaptığı değil, kimin nasıl sunduğu ve ne kadar şeffaf olduğudur.
GitHub konusuna gelince… Seni bayağı yormuş anlaşılan. O sadece bir versiyon takip sistemidir. Kodla uğraşan herkes kullanır. Metin2’ye özel bir şey değil, NASA bile kullanıyor. “Metin2 ile alakası yok” demen tam anlamıyla teknik bir bilgi eksikliğidir. Git bir araçtır, ister oyun kaynakları ister farklı projeler — neyle çalışırsan çalış — kullanabilirsin. Ben de orayı sistemli ve düzenli çalışmak için kullanıyorum. Gösteriş değil, düzen meselesi.
Yapmak isteyen yapar, paylaşmak isteyen paylaşır. Kimi üretir, kimi derler sunar, kimi sadece izler ve yorum yapar. Hepsine saygı duyarım, ama yersiz eleştiriye değil. Bilmediğin konular hakkında kesin hükümler vermek yerine önce öğrenmeye çalışırsan, senin için de daha yapıcı olur.
Kısacası: Rahatsızsan alma. Ama alanı da sorgulama. Herkesin yolu, bütçesi ve planı farklı. Saygı göstermek zor değil.
Discorddan konuştuğumuzda böyle bir şey söylemedi, Türklere satışı var, fiyat daha uygun olabilir ama kritik bir hata varsa ve Owsap bunu fixlerse buradan alanın haberi olmadan oyun açmış olacak aynı zamanda teknik destek alamaması da cabası.
Ekli dosyayı görüntüle 144784
Zaten başkasının dosyasını satmaya çalışmanızı doğru bulmuyorum verdiğiniz bilgiler de doğru değil.
Aşağıda da github'a entegre gibi bir ifade kullanmışsınız, sanırım git repolarının nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz, herhangi bir dosya versiyon takibi için github'a yüklenebilir, bunun Metin2 kaynakları ile bir alakası yok.
Ekli dosyayı görüntüle 144781
Almayı düşünen arkadaşların bilgisine.
Senin bu kadar dert ettiğin konu aslında gayet basit: Kimseye zorla dosya satılmıyor. Ne pazarlama yapıyorum, ne kandırıyorum, ne de “bunu almazsan oyun açamazsın” diyorum. Kime ne uygunsa onu alır, herkes kendi kararını verir.
Evet, 800 € verip orijinal dosyaları alanlar var. Ama her güncelleme için tekrar ödeme yapıyorlar. Teknik destek desen, kimseye ömür boyu destek verilmiyor. Fix geldiğinde herkes kendi çabasıyla entegre etmek zorunda kalıyor. Yani senin abarttığın kadar büyük bir fark yok ortada.
Ben ise belirli bir güncellemeye kadar olan, stabil ve kullanıma hazır sistemi 5000 TL’ye sunuyorum. Alan kişi ne aldığını biliyor, ekstra masraf yok, sürpriz yok. Sistem çalışıyor mu? Evet. Kurup kullanan var mı? Var. Yani bir tercih sunuyorum, mecburiyet değil.
Burada mesele çok net: Kimin neye ihtiyacı varsa, bütçesine göre tercihini yapar. İsteyen 35.000 TL verir, isteyen uğraşır yapar, isteyen benden alır. Kimsenin cebine karışmak kimsenin haddine değil. Forumda bu farkı anlayacak seviyede insanlar var.
Ama sen kendi tercihini yüceltip başkasının kararını küçümsüyorsan, bu artık fikir değil, hazımsızlıktır.
“Başkasının dosyasını satıyorsun” diyorsun ya… Komik bir iddia. Çünkü senin kullandığın sistemlerin çoğu da başkalarının emeğiyle oluşmuş. Yıllar önce Gameforge’dan sızdırılmış yapılar, üzerine onlarca kişi katkı sağlamış. Bugün kullanılan kaynakların %90’ı aynı döngünün içinde. Ben kimseye ait olmayanı sahiplenmiyorum, sadece elimdeki yapıyı erişilebilir kılıyorum. Dürüstlük burada başlar.
“Çalıntıysa neden kullanıyorsun?” diyorsan, dön önce kendi kullandığın dosyalara bir bak. Gerçekten sıfırdan mı yapıldı? Sanmıyorum. Olay kimin ne yaptığı değil, kimin nasıl sunduğu ve ne kadar şeffaf olduğudur.
GitHub konusuna gelince… Seni bayağı yormuş anlaşılan. O sadece bir versiyon takip sistemidir. Kodla uğraşan herkes kullanır. Metin2’ye özel bir şey değil, NASA bile kullanıyor. “Metin2 ile alakası yok” demen tam anlamıyla teknik bir bilgi eksikliğidir. Git bir araçtır, ister oyun kaynakları ister farklı projeler — neyle çalışırsan çalış — kullanabilirsin. Ben de orayı sistemli ve düzenli çalışmak için kullanıyorum. Gösteriş değil, düzen meselesi.
Yapmak isteyen yapar, paylaşmak isteyen paylaşır. Kimi üretir, kimi derler sunar, kimi sadece izler ve yorum yapar. Hepsine saygı duyarım, ama yersiz eleştiriye değil. Bilmediğin konular hakkında kesin hükümler vermek yerine önce öğrenmeye çalışırsan, senin için de daha yapıcı olur.
Kısacası: Rahatsızsan alma. Ama alanı da sorgulama. Herkesin yolu, bütçesi ve planı farklı. Saygı göstermek zor değil.
- Konular
- 11
- Online süresi
- 2mo 11d
- Reaksiyon Skoru
- 80
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 6 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 111
- MmoLira
- 6,117
- DevLira
- 9
Metin2*s***r* diye bir platform var, oradan premium üyelik aldığında bu içeriklere ulaşabiyorsun. Bu konuyu açan kişi geçen de trinityi satılığa atmış, trinity de aynı şekilde o platformda var bu owsap filesi gibi. Bu eleman oradaki paylaşılan dosyaları indirip burada satıyor. Aklınca satabilmek için owsap Türklere satış yapmıyor gibi bir yalan söylüyor. Senin gibi ben de kendisi ile konuştum, bilinen bir reseller değilsen satış yapıyor.
Öncelikle şunu netleştireyim:
Trinity dosyasını doğrudan kendisinden, ücretini ödeyerek aldım.
Bu platformlardan indirip kullanmadım. Ödeme konuşmaları ve dekont elimde mevcut. Konuşma resimi;
Sonrasında gelen her güncelleme için ayrıca para istendi. Kanıt;
Bu nedenle elimdeki mevcut ve çalışır durumda olan sürümü uygun şekilde paylaşmaya karar verdim.
Kimseye "zorunlu al" demiyorum, isteyen alır, istemeyen almaz.
Owsap konusuna gelince:
Bazı kişilere satış yaparken bazılarına yapmıyor. Satış politikası herkese eşit değil. Bu yaşanmış bir durum, sadece benim değil, birçok kişinin tecrübesi. Gerçekleri dile getirmek yalan söylemek değildir.
Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum, alan da ne aldığını biliyor. Gerisi boş konuşmak, karalamaya çalışmak, ama nafile. Bilgin yoksa yorum yapma, varsa da düzgün şekilde ortaya koy.
- Konular
- 16
- Çözüm
- 4
- Online süresi
- 4mo 12d
- Reaksiyon Skoru
- 770
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 173
- MmoLira
- 8,355
- DevLira
- 12
Gönderdiğin ekran görüntüsünde kendini rezil ediyorsun. Adam sana core fixleyeceğini söylüyor ardından bu güncellemeyi sana vermek için senden para talep ediyor ve sen paranın olmadığını söylüyorsun ve üstelik bu dosyaları alıp bozuk olduğunu bile bile TürkMMO forumunda millete kilitlemeye çalışıyorsun. Ek olarak trinityi geçelim Owsap ile ekran görüntülerini de atsana buraya satın aldığına dair ve kendisinin sana satmasına izin verdiğine dair. Son olarak karalamaya çalışmaktan bahsetmişsin. Sen kimsin ki forumdaki bir insan seni karalamaya çalışsın ? basit bir resellersin. Sanki satmaya çalıştığı dosyaları kendisi yapmış gibi bir de karalamaya çalışmak yazıyor xdÖncelikle şunu netleştireyim:
Trinity dosyasını doğrudan kendisinden, ücretini ödeyerek aldım.
Bu platformlardan indirip kullanmadım. Ödeme konuşmaları ve dekont elimde mevcut. Konuşma resimi;
Ekli dosyayı görüntüle 144804
Sonrasında gelen her güncelleme için ayrıca para istendi. Kanıt;
Ekli dosyayı görüntüle 144805
Bu nedenle elimdeki mevcut ve çalışır durumda olan sürümü uygun şekilde paylaşmaya karar verdim.
Kimseye "zorunlu al" demiyorum, isteyen alır, istemeyen almaz.
Owsap konusuna gelince:
Bazı kişilere satış yaparken bazılarına yapmıyor. Satış politikası herkese eşit değil. Bu yaşanmış bir durum, sadece benim değil, birçok kişinin tecrübesi. Gerçekleri dile getirmek yalan söylemek değildir.
Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum, alan da ne aldığını biliyor. Gerisi boş konuşmak, karalamaya çalışmak, ama nafile. Bilgin yoksa yorum yapma, varsa da düzgün şekilde ortaya koy.
Son düzenleme:
- Konular
- 11
- Online süresi
- 2mo 11d
- Reaksiyon Skoru
- 80
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 6 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 111
- MmoLira
- 6,117
- DevLira
- 9
Gönderdiğin ekran görüntüsünde kendini rezil ediyorsun. Adam sana core fixleyeceğini söylüyor ardından bu güncellemeyi sana vermek için senden para talep ediyor ve sen paranın olmadığını söylüyorsun ve üstelik bu dosyaları alıp bozuk olduğunu bile bile TürkMMO forumunda millete kilitlemeye çalışıyorsun. Ek olarak trinityi geçelim Owsap ile ekran görüntülerini de atsana buraya satın aldığına dair ve kendisinin sana satmasına izin verdiğine dair.
Hoca işine bak, boş yapıyorsun. "..Yapma.."
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)