Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı Boş bir gui istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan -TuRKuaZ-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 240

-TuRKuaZ-

TuRKuaZ
TM Üye
Konular
161
Çözüm
17
Online süresi
28d 11h
Reaksiyon Skoru
465
Altın Konu
0
Başarım Puanı
156
MmoLira
4,843
DevLira
15
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba boş bir gui eklemek istiyorum hiçbir şeye yaramayacak oyun açılınca gelecek kapanınca gidecek. Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olacak var mı?

Merhaba boş bir gui eklemek istiyorum hiçbir şeye yaramayacak oyun açılınca gelecek kapanınca gidecek. Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olacak var mı?
Metin2'de GUI eklemek için genellikle Python ve PyQt gibi kütüphaneler kullanılır, ancak bunun için daha kolay bir çözüm önerisi olarak UI sistemini kullanabilirsiniz. Aşağıda bu işlemi adım adım nasıl yapacağınızı açıklıyorum:

Adım 1: Metin2 GUI Sistemi (PyQt veya Python GUI)

Metin2'de GUI'ler, Client Source üzerinden kontrol edilir. Bu yüzden GUI'yi eklemek için ui dosyalarını ve GUI işleyişini ele alacağız. Ancak, Metin2'nin kendi GUI sistemi ile entegre edilecek şekilde çalışacaktır.

1.1 Boş GUI Eklemek için Yöntem:

Boş bir GUI ekranı eklemek için aşağıdaki gibi bir yapı kurabilirsiniz:

1. Metin2 Client (Source) Dosyaları:
    • gui.py veya ui.py gibi GUI dosyalarını düzenlemeniz gerekebilir.
    • Bu dosyalarda oyun açıldığında kullanıcıya gösterilecek olan boş GUI'yi tanımlayabilirsiniz.

1.2 Python Koduyla GUI Eklemek:

Metin2'de GUI oluşturmak için Python sınıfı kullanabiliriz. Boş bir GUI oluşturduktan sonra, bu GUI'nin oyun başladığında gösterilmesi için gerekli kısımları kodlayacağız.

Aşağıda basit bir GUI ekranı eklemek için kullanılan Python kodunu bulabilirsiniz:

python

import ui
import time

class EmptyGUI(ui.ScriptWindow):
def __init__(self):
ui.ScriptWindow.__init__(self)
self.SetSize(200, 100) # Boyutlarını ayarlayın
self.SetTitle("Boş GUI") # GUI başlığı
self.SetPosition(400, 300) # Ekranda nereye yerleştirileceğini ayarlayın
self.Show()

def OnClose(self):
self.Hide()

def open_empty_gui():
# GUI'yi oyun başladığında ekrana getir
gui = EmptyGUI()
time.sleep(3) # 3 saniye boyunca GUI'yi göster
gui.OnClose() # GUI'yi kapat

Bu örnek, oyun başladığında bir GUI'yi ekranda gösterir ve 3 saniye sonra kapatır. Eğer GUI'nin ekranda gösterilmesi ve kapanması oyun başladığında otomatik olarak olsun istiyorsanız, GUI'yi başlatan bir fonksiyonu game loop'a bağlamanız gerekebilir.

Adım 2: GUI'yi Oyun Başlatıldığında Gösterme

Metin2'de GUI'nin oyun başladığında gösterilmesi için ilgili kodu game loop'a veya başlangıçta çalışan bir fonksiyona entegre edebilirsiniz. Bunun için genellikle Metin2 Client'ın ana başlatıcı dosyasına aşağıdaki gibi bir kod ekleyebilirsiniz:

python
import game

def on_game_start():
# GUI'yi başlat
open_empty_gui()

# Bu fonksiyonu oyunun başlatma kısmına entegre edin
game.AddEvent(on_game_start)

Bu kod, oyun başladığında on_game_start fonksiyonunu çalıştırarak GUI'yi gösterir.

Adım 3: GUI'nin Kapanması

Oyun kapandığında GUI'nin kapanması için GUI sınıfınızda bir kapanış işlevi (OnClose) tanımladığınızda, oyun kapanınca bu fonksiyon çalıştırılarak GUI otomatik olarak kaybolacaktır.

Adım 4: Kodun Entegre Edilmesi

Eğer GUI'yi daha fazla özelleştirmek isterseniz (örneğin bir animasyon eklemek veya arka planda başka işlevler yapmak gibi), GUI'yi şu şekilde daha zenginleştirebilirsiniz:

python
import ui
import sys

def __init__(self):
self.SetSize(400, 200) # Boyutlarını ayarlayın
self.SetPosition(300, 150) # Ekranda nereye yerleştirileceğini ayarlayın
self.Show()

def OnClose(self):
self.Hide()

# Başlatmak için
gui = EmptyGUI()

Bu kodu, oyunun açılışında çağırarak boş bir GUI'yi oyun başladığında ekranda gösterip, oyun kapandığında GUI'nin kaybolmasını sağlayabilirsiniz.

Metin2'de GUI eklemek için genellikle Python ve PyQt gibi kütüphaneler kullanılır, ancak bunun için daha kolay bir çözüm önerisi olarak UI sistemini kullanabilirsiniz. Aşağıda bu işlemi adım adım nasıl yapacağınızı açıklıyorum:

Adım 1: Metin2 GUI Sistemi (PyQt veya Python GUI)

Metin2'de GUI'ler, Client Source üzerinden kontrol edilir. Bu yüzden GUI'yi eklemek için ui dosyalarını ve GUI işleyişini ele alacağız. Ancak, Metin2'nin kendi GUI sistemi ile entegre edilecek şekilde çalışacaktır.

1.1 Boş GUI Eklemek için Yöntem:

Boş bir GUI ekranı eklemek için aşağıdaki gibi bir yapı kurabilirsiniz:

1. Metin2 Client (Source) Dosyaları:
    • gui.py veya ui.py gibi GUI dosyalarını düzenlemeniz gerekebilir.
    • Bu dosyalarda oyun açıldığında kullanıcıya gösterilecek olan boş GUI'yi tanımlayabilirsiniz.

1.2 Python Koduyla GUI Eklemek:

Metin2'de GUI oluşturmak için Python sınıfı kullanabiliriz. Boş bir GUI oluşturduktan sonra, bu GUI'nin oyun başladığında gösterilmesi için gerekli kısımları kodlayacağız.

Aşağıda basit bir GUI ekranı eklemek için kullanılan Python kodunu bulabilirsiniz:

python

import ui
import time

def __init__(self):
self.SetSize(200, 100) # Boyutlarını ayarlayın
self.SetPosition(400, 300) # Ekranda nereye yerleştirileceğini ayarlayın
self.Show()

def OnClose(self):
self.Hide()

def open_empty_gui():
# GUI'yi oyun başladığında ekrana getir
gui = EmptyGUI()
time.sleep(3) # 3 saniye boyunca GUI'yi göster
gui.OnClose() # GUI'yi kapat

Bu örnek, oyun başladığında bir GUI'yi ekranda gösterir ve 3 saniye sonra kapatır. Eğer GUI'nin ekranda gösterilmesi ve kapanması oyun başladığında otomatik olarak olsun istiyorsanız, GUI'yi başlatan bir fonksiyonu game loop'a bağlamanız gerekebilir.

Adım 2: GUI'yi Oyun Başlatıldığında Gösterme

Metin2'de GUI'nin oyun başladığında gösterilmesi için ilgili kodu game loop'a veya başlangıçta çalışan bir fonksiyona entegre edebilirsiniz. Bunun için genellikle Metin2 Client'ın ana başlatıcı dosyasına aşağıdaki gibi bir kod ekleyebilirsiniz:

python
import game

def on_game_start():
# GUI'yi başlat
open_empty_gui()

# Bu fonksiyonu oyunun başlatma kısmına entegre edin
game.AddEvent(on_game_start)

Bu kod, oyun başladığında on_game_start fonksiyonunu çalıştırarak GUI'yi gösterir.

Adım 3: GUI'nin Kapanması

Oyun kapandığında GUI'nin kapanması için GUI sınıfınızda bir kapanış işlevi (OnClose) tanımladığınızda, oyun kapanınca bu fonksiyon çalıştırılarak GUI otomatik olarak kaybolacaktır.

Adım 4: Kodun Entegre Edilmesi

Eğer GUI'yi daha fazla özelleştirmek isterseniz (örneğin bir animasyon eklemek veya arka planda başka işlevler yapmak gibi), GUI'yi şu şekilde daha zenginleştirebilirsiniz:

python
import ui
import sys

def __init__(self):
self.SetSize(400, 200) # Boyutlarını ayarlayın
self.SetPosition(300, 150) # Ekranda nereye yerleştirileceğini ayarlayın
self.Show()

def OnClose(self):
self.Hide()

# Başlatmak için
gui = EmptyGUI()

Bu kodu, oyunun açılışında çağırarak boş bir GUI'yi oyun başladığında ekranda gösterip, oyun kapandığında GUI'nin kaybolmasını sağlayabilirsiniz.
Reisim teşekkür ederim yapay zeka bu işe yarıyor da ben bir resim ya da logo koymak istiyorum event görüntüsü gibi sağda oluyor ya tıklamalı felan olmasına gerek yok oyun açılınca açılacak kapatınca kapanacak istiyorum bir de resim dosyasını nereye koyacağım o önemli

Reisim teşekkür ederim yapay zeka bu işe yarıyor da ben bir resim ya da logo koymak istiyorum event görüntüsü gibi sağda oluyor ya tıklamalı felan olmasına gerek yok oyun açılınca açılacak kapatınca kapanacak istiyorum bir de resim dosyasını nereye koyacağım o önemli
"Fırsatı Yakala" sisteminden yola çıkabilirsin ufak bir değişiklikle halledilebilir

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri